Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2022 19:01 - © Диктатурата като форма на евродемокрацията
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1487 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 12.05.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.05.2022г.

     Буржоазно ограничените евроколхозни началници не могат да осмислят брулещите ги обективни световни събития и в паниката си, че губят контрол над процесите и остават зад борда на времето, говорят и вършат глупости, нещо естествено за всеки изпускащ властта политически чиновник, каквито са те.
В "По света и у нас" Десислава Апостолова
image
предаде от Страсбург : "Добър вечер от Страсбург! Две основни послания произведе днешната празнична церемония по случай деня на Европа и края на конференцията за бъдещето на Европа … Друг важен акцент от срещата беше готовността на Европейският съюз да се реформира в бъдеще, за да бъде по–близо до хората. Едно от нещата, за които говориха и Урсула фон дер Лайен и френският президент Еманюел Макрон беше например, премахването на гласуването с пълно единодушие на важни решения, което много по лесно би направило процеса на вземане на решения много по–лесно и например би улеснило приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз".

"За да се уверя, че ще предприемем бързи действия, ще обявя първите нови предложения в отговор на вашия доклад в моето обръщение за състоянието на съюза през септември. Но трябва да стигнем още по далеч. Например : винаги съм твърдяла, че гласуването с единодушие в някои ключови области (Ръкопляскания), просто вече няма смисъл.
Ако искаме да се движим по–бързо напред (Пак ръкоплещения) или че Европа трябва да играе по–голяма роля, например, в здравеопазването или отбраната", произнесе се и Урсула 
image

Та коя процедура е по–демократична? – приемането на решения с пълно единодушие или приемането на решения с обикновено мнозинство – и то "в някои ключови области", както каза председателят на Европейската комисия.
Що се отнася до "приемането на Република Северна Македония в Европейския съюз", за което спомена Апостолова, решението за "членство в ЕС" се приема с единодушие. Така пише в правилата на Съвета на Европейския съюз 
image

Евроколхозните чиновници нещо загърбват демократичните процедури. Буржоазният свят залита към диктатура. Така е, защото Съединените щати притискат еврочиновниците да вземат неприемливи за страните членки, но изгодни за САЩ решения, например санкции срещу Руската федерация.
Например междувременно се разбра, че България и още 9 страни членки вече събират подкрепа за нон пейпър против промяна на договорите и на ролята на Европейския парламент, съобщава вестник СЕГА. А по–късно и президентът Макрон признал, че има разногласия по въпроса и те ще бъдат обсъдени на срещата на европейските лидери през юни, допълва газетата.
При обсъждането на новия пакет санкции срещу Русия и петролното ембарго четири държави – България, Унгария, Словакия и Чехия поискаха изключение от ембаргото и удължаване на посочения срок. Унгария, Словакия и Чехия мотивираха отказа си от руско петролно ембарго с липсата на достъп до море и невъзможност да внасят петрол по друг начин, освен чрез тръбопровода "Дружба" от Русия. България обясни, че бургаската рафинерия технологично не може да преработва различен от руския петрол. Засега българските искания не са взети под внимание.
И ентусиазирани началници като Урсула фон дер Лайнен се хвърлят на амбразурата в защита на us–американските интереси. Разбира се гинеколожката никак не е глупава. Сега и е паднало да упражнява власт и няма да допусне разни прошляци като България да ѝ се бъркат в процеса на пълноценно властване. За обикновено мнозинство, което да я подкрепи, винаги ще се намерят клакьори. Македония ще я приемат в Евроколхоза, защото така искат САЩ и България ще остане с пръст в устата, а македонците с българско самосъзнание, ще продължават да ги тормозят и това няма да интересува еврочиновниците, защото е важно да противостоим на Руската федерация.
И тези евродупетатски овце, които ръкопляскат в подходящия момент, вече са предали своите права, пълномощия, съвести на силния човек – Урсула фон дер Лайнен.
Тая заяви намерението си еднолично да командва евроколхоза още при посещението си в Украйна, когато еднолично обеща на Зеленски експедитивно приемане на страната в ЕС.

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-9-mai-2022-g-305958news.html
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/fon-der-layen-i-makron-sreshtu-vota-edinodushie-es
https://bntnews.bg/news/zasedanie-za-sankciite-na-es-za-rusiya-balgariya-iska-izklyuchvane-ot-petrolnoto-embargo-1194005news.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Еврочиновниците са най-обикновени шарлатани и джамбази !
12.05.2022 19:32
Пазарлъци и кражби.
Даже вече не се крият зад маската на демокрацията.
цитирай
2. mt46 - ===
12.05.2022 19:33
Да, евросъюзът не е демократичен... Западна версия на комунизма...
цитирай
3. kvg55 - До 1. panazea
12.05.2022 22:31
Лъсна им задника!
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
12.05.2022 22:33
Не бъркай реалния социализъм с комунизъм и още по–малко с Евроколхоза.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5888850
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34429
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930