Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2022 16:01 - © Заради скандала с "лебервурста" Германия ще си плати с лидерството
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 496 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 11.05.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
11.05.2022г.

     В рубриката "Украински посланик" Spiegel пише : Мелник нарича Шолц "обидена наденица от черен дроб" 
image

Мелник е Андрий Мелник – посланик на Украйна във Федералната република 
image

Подигравката била, защото "Олаф Шолц обяви, че засега няма да пътува до Киев", уточнява списанието.
"Да свириш на обиден черен дроб не звучи много държавнически", подигра се украинският посланик с германската преса 
image

По телевизия ZDF канцлерът разкритикува украинските власти, че не са поканили федералния президент Франк–Валтер Щайнмайер да посети Украйна заедно с държавните глави на Полша, Латвия, Естония и Литва в средата на април, което пренебрегване на германския президент, възпира него, канцлера, да посети Украйна. Президентът Щайнмайер беше отхвърлен от украинската страна "заради тесните му връзки с Русия" според киевската клика.
Мелник се направи на тапа и отговори, че украинският президент Владимир Зеленски все пак ще се радва да приеме Шолц в Киев, но "Това, което Украйна би очаквала много повече от всякакви символични посещения, е, че "светофарното" правителство бързо ще приложи в практиката предложението на Бундестага за доставка на тежки въоръжения и ще изпълни обещанията, дадени до момента". Германия още не била осигурила боеприпаси за обещаните зенитни танкове "Gepard", недоволства посланикът.
Обидите на посланика предизвикаха ответна реакция естествено 
image

"Подобни провокации и обиди към конституционните власти не могат да се приемат без реакция. Федералното правителство трябва незабавно да извика посланик Мелник", каза Тино Хрупала, ръководител на парламентарната фракция "Алтернатива за Германия" (AfD).
"Украинският посланик вече обиди германския народ. Новата обида към нашия канцлер Олаф Шолц, когото той нарече обидена кървавица, е просто възмутителна. Този човек трябва да бъде експулсиран от страната или привикан в Министерството на външните работи", настоя депутатът от Бундестага от AfD Щефан Каутер.
"Който не иска да изгони привърженика на нацизма Мелник, вече е загубил самоуважение", написа в Twitter депутатът от Бундестага Севим Дагдален.
Заместник–председателят на Свободната демократическа партия (FDP) Волфганг Кубицки също се застъпи за канцлера : "Олаф Шолц не е колбас, той е канцлер на Федерална република Германия и Мелник трябва да уважава това".
Заместник–председателят на фракцията на Християндемократическия съюз (ХДС) в Бундестага Йохан Вадефул от своя страна посочи : "Подобен тон е неуместен. Дори и в такава трудна ситуация дипломатическите представители трябва да се държат адекватно спрямо германските официални лица. Изявленията на Мелник не помагат на Украйна".
Читатели на германското списание Spiegel също разкритикуваха украинския дипломат :
"Посланик Мелник е нахален, неблагодарен и трябва да се върне в родината си. Той вреди на страната си", възмущава се потребителят с прякор Sportfreund.
"Мелник се превръща в катастрофа и му липсват знания в областта на дипломацията. Той излага исканията си по обиден начин", казва Алейда.
"Шолц правилно не е отишъл в Украйна, която се отнася пренебрежително към германския президент Щайнмайер и постоянно ни критикува", пише То.
"Господин Мелник забравя, че е в Германия като посланик, а би бил по–полезен на фронта", каза Митденкер.
"Мелник хапе ръката, която го храни. Той трябва да прояви сдържаност, ако Украйна иска допълнителна помощ от Германия", заключи Льове.
В интернет вече се появи петиция с искане за експулсиране на украинския посланик от Германия във връзка с безпочвените и неблагодарни изявления на дипломата. Според авторите на инициативата изпълнението на изискванията на Мелник може да доведе до засилване на икономическата криза в Германия.
Канцлерът Олаф Шолц е упрекнат, че не подкрепя активно Украйна и забавя приемането на принципно важни за нея решения : за налагането на ембарго върху енергийните ресурси от Руската федерация и доставката на тежки оръжия за въоръжените сили на Украйна.
А нивото на подкрепа за Украйна е това, което определя лидерството на страната в настоящето в очите на либерастките медии по света, значителна част от европейските чиновници, правителствата на Британия, Полша и редица други страни, както и много влиятелни хора в самата Германия, включително членове на управляващата коалиция начело с Шолц. Така е – там решава либерасткото обществено мнение.
В бъдеще това може да заплаши канцлера с оставка, а формулировката, ще бъде именно такава : за загубата от Германия на европейското лидерство.
Наистина германците реагираха на обидата, но някак си вяло. Германското национално достойнство е унищожено в следвоенния период. От Съединените щати! Цитираните политици Тино Хрупала и Щефан Каутер са от "Алтернатива за Германия" (AfD), партия от източните провинции, някогашната ГДР. Затова същият Мелник редовно се занимава с морално изнудване на Берлин по темата "историческа отговорност пред Украйна за Втората световна война" и той започна да прави това много преди Специалната операция на въоръжените сили на Руската федерация.
Понякога нанесената обида говори повече за една държава, отколкото загубената война. Странно е, че германците не са наясно с това 
image

На германците започнали да им дотягат постоянните провокации и истерия на Зеленски, констатирала германската журналистка Алиса Шварцер
image
в интервю за агенция DPA. "Съжалявам, че Зеленски не спира да провокира", казала Шварцер, имайки предвид поканата отправена от президента на Украйна, канцлерът и членове на федералното правителство да посетят Украйна на 9 май и по този начин "да направят мощна политическа стъпка" 
image

https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ukraine-krieg-botschafter-andrij-melnyk-nennt-kanzler-olaf-scholz-beleidigte-leberwurst-a-e8ad90fa-2184-47f2-8e4f-cb050457199c
https://www.newsfactory.su/ru/russia/361670-ukraina-prevratila-germaniyu-v-nichtozhestvo



Тагове:   оръжие,   украйна,   канцлер,   посланик,   Британия,   наденица,   колбас,   Русия,   президент,   латвия,   полша,   Втората световна война,   киев,   Spiegel,   ГДР,   ZDF,   Бундестага,   Лебервурст,   11 май,   Министерството на външните работи,   Олаф Шолц,   Владимир Зеленски,   федерална република германия,   dpa,   тино хрупала,   андрий мелник,   федералния президент Франк–Валтер Щайнмайер,   държавните глави на Полша,   Естония и Литва,   киевската клика,   украинският президент Владимир Зеленски,   зенитни танкове Gepard,   ръководител на парламентарната фракция Алтернатива за Германия AfD,   депутатът от Бундестага от AfD Щефан Каутер,   Twitter депутатът от Бундестага Севим Дагдален,   Свободната демократическа партия FDP Волфганг Кубицки,   фракцията на Християндемократическия съюз ХДС в Бундестага Йохан Вадефул,   Специалната операция на въоръжените сили на Руската федерация,   германската журналистка Алиса Шварцер,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
11.05.2022 17:56
Украинският елит се държи , меко казано, гаменски спрямо тези, на които разчита!
Например-" Ей ,вие там, нищо не правите"! Или-"Какво чакате, бе"?
Такава простащина, на другият полюс на дипломацията, в политиката се плаща!
Още повече, той вероятно усеща ,че е употребен и затова трябва да внимава!
Защото, парцалът, след употреба, се захвърля Не се поставя на масата с другите, наравно!
Какво си мисли или мислят? При неуспех, ще се дистанцират от тази клика При успех, ще я подменят, а тях захвърлят!Защото ще са ненужни, излагащи тези, на които служат!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
11.05.2022 19:11
Зеленски и режимът му се изживяват като спасители на демокрацията и западната цивилизация, което никак не е така. Правилно казваш, ще ги оставят в ръцете на Русия да се разправя с тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757972
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031