Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2022 19:01 - © С война на шията или Кой пише правилата?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1193 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 07.05.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.05.2022г.

     Защо САЩ "окачиха" войната за световна власт на шията на своя най–некомпетентен и най–недееспособен президент? Една част от отговора е активният процес на подготовка за тази война, който започна с изявлението на Барак Обама през май 2016 година : "Америка трябва да напише правилата. Америка трябва да взема решения. Други държави трябва да играят по правилата, определени от Америка и нейните партньори, а не обратното. При Тръмп този принцип се очертава като основен механизъм за вземане на решения : Америка на първо място! Димната завеса на скандалните избори в САЩ през 2020 година само прикри клането на останките от международното право с шум. Тръмп стартира механизма на американската диктатура. Америка може да направи всичко, като налага санкции и пролива чужда кръв по пътя към своето благополучие. И остава само да се смазва навреме машината за потушаване на антиамериканизма с доларово масло. И за това Вашингтонският инвалид е доста подходящ.
Не по-малко важен е и фактът, че един активен и обвързан с конкретна партийна машина  президент на САЩ, бързо би станал неудобен за наднационалната индустриална и финансова олигархия. Сенилният Пръдлив Забраванко Джо е подходяща за декор  политическа фигура.
Като президент Барак Обама се направи на диалектик като каза : "Светът се промени. С него се променят и правилата. Съединените щати, а не страни като Китай, трябва да ги пишат".
Но стигна само до формалната логика. Диалектическата логика му е чужда, защото дори на Соломоновите острови вече порядъкът ще е китайски, а няма да е us–американски.
До 2016 година Агенцията за национална сигурност (АНС) вече беше изчистила несъгласието в нацията, като събира и анализира 200 милиарда единици данни всеки месец
image
, включително записи на мобилни телефони, имейли, търсения в мрежата и чатове, използвайки програмата PRISM за извличане на данни. "Това пълно осведомяване за собствените си граждани е най–високото постижение на една параноична държава, която се стреми към абсолютен контрол над своето население" според BlackListed News. Победата беше пълна. И е време да го приложите и отвъд собствените си граници.

С Руската федерация обаче косата удари върху камък. Тя беше първата, която отказа да чака силите на НАТО да я обградят, за да не може да се движи, без да наруши стратегическите интереси на САЩ. И сега вече не е "сдържане", а дългосрочна конфронтация с Русия за власт и влияние – въпрос номер едно в дневния ред на Пентагона. Противостоянието в Украйна принуждава САЩ да се обзаведат с марионетката Зеленски, който усети изключителното си значение в "отбранителната" стратегия на Пентагона. А срещата в американската авиобаза "Рамщайн" в Германия, където бяха обсъдени доставките на тежки оръжия за Украйна, прави Киев като парти за рожден ден на този пазар на смъртта.
Втората половина на април донесе важни новини от източния театър на военните действия. "Китай оповести, че е подписал Пакт за сигурност със Соломоновите острови
image
, което повдига опасенията на Австралия и САЩ относно нарастващото китайско влияние в южната част на Тихия океан. Защо? Соломоновите острови са просто разпръснати острови в Меланезия, където живеят половин милион души. САЩ в продължение на много години почти не забелязваха Соломоновите острови, дори нямаше американско посолство в столицата на островите Хониара почти 30 години. То беше открито преди година "за борба с Китай", пише Asia–Pacific Research.

За САЩ Пактът за сигурност, сключен между Китай и Соломоновите острови, е опасен, защото унищожава идеята за южната част на Тихия океан като тяхна сфера на влияние.
Споразумението за сигурност, което Пекин сключи с островите, му позволява да акостира там свои кораби, да разполага сили за сигурност за защита на изградената от него инфраструктура
image
и да оказва помощ на правителството на страната да възстанови реда. Тази поръчка ще бъде отправена към Китай, така че САЩ и Австралия са в паника. Вашингтон бързо изпрати висши служители на Белия дом и Държавния департамент в Хониара. Длъжностните лица положиха толкова много усилия, че министър–председателят на островите Согауеър отвърна остро на американците : "Намираме за много обидно … да бъдем заклеймени като неспособни да управляваме нашите суверенни дела". Изглежда, че американският демарш е твърде закъснял.

Загубата на Соломоновите острови в Канбера се счита за "най–голямата грешка на австралийската външна политика в Тихоокеанския регион" след Втората световна война. Австралийската лейбъристка партия критикува толкова много коалиционното правителство, че дори предложи да нахлуе на островите и да свали правителството там. А австралийският премиер Скот Морисън каза, че появата на китайска военна база на Соломоновите острови ще бъде "червена линия" за Канбера и Вашингтон.
Симптоматично е, че голяма част от коментарите в САЩ и Австралия описват случая със Соломоновите острови като "дуел" между Си Дзинпин и Байдън, който последният загуби, и призовават САЩ да действат, преди да започнат повече плочки от доминото "Глобалистко–либерастки световен ред" да падат. Тук обаче не става дума за Байдън. САЩ и НАТО отдавна са преместили "отбранителните си граници" в Южнокитайско море и Индо-Тихоокеанския регион. И тази американска външна политика ще надрасне президентството на Джо Байдън.
Не е ясно доколко технологията на цветните революции е приложима в Соломоновите острови при условието за правото на КНР да изпраща там сили за възстановяване на реда.

https://www.fondsk.ru/news/2022/05/02/kto-pishet-pravila-56087.html
https://www.blacklistednews.com/article/82203/how-the-west-was-won-counterinsurgency-psyops-and-the-military-origins-of-the.html
https://www.asia-pacificresearch.com/china-security-pact-solomon-islands-misbegotten-notion-south-pacific-us-sphere-influence/5631063



Тагове:   Китай,   Пекин,   австралия,   Америка,   Украйна,   вашингтон,   Тихия океан,   САЩ,   Барак Обама,   Втората световна война,   киев,   Джо Байдън,   Пентагона,   тръмп,   КНР,   Съединени щати,   Канбера,   Соломонови острови,   Prism,   Руска федерация,   Тихоокеанския регион,   Зеленски,   7 май,   австралийският премиер Скот Морисън,   Агенцията за национална сигурност АНС,   BlackListed News,   американската авиобаза Рамщайн в Германия,   Пакт за сигурност със Соломоновите острови,   Австралия и САЩ,   Asia–Pacific Research,   Китай и Соломоновите острови,   Меланезия,   Белия дом и Държавния департамент в Хониара,   министър–председателят на островите Согауеър,   Австралийската лейбъристка партия,   Канбера и Вашингтон,   Си Дзинпин и Байдън,   Байдън САЩ и НАТО,   Южнокитайско море и Индо-Тихоокеанския регион,   Южнокитайско море и Индо–Тихоокеанския регион,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. sekirata - Къв президент?
07.05.2022 19:04
Това е чучело ,маша,съвсем други дърпат конците.
Както е и у нас. И при Борисов бе същото.

Херото си изпотроши токчетата да обикаля институциите,-президентсво,мин.съвет,мвр,прокуратура .....

Голяма отврат.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
07.05.2022 21:10
Да не бъдат толкова уверени в божествеността си!
Защото часовникът им цъка! В известния парк ! Извиращата река с кипяща вода го доказва. По- добре е, да хвърлят силите си там! Да обединят света около това защото и светът не го чака нищо хубаво, ако изригне! Минал е 200000 хиляди, какъвто му е установения цикъл, от последното изригване!
цитирай
3. kvg55 - До 1. sekirata
07.05.2022 21:44
Пръдливият Забраванко Джо.
цитирай
4. kvg55 - До 2. leonleonovpom2
07.05.2022 21:47
Няма да го доживеят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5858122
Постинги: 2831
Коментари: 26056
Гласове: 34373
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930