Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2022 13:01 - © Европа учи богатите руснаци да ценят руското гражданство
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2028 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 07.05.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.05.2022г.

     Мечтата за получаване на паспорт от някоя от страните от Евроколхоза, популярна сред богатите руснаци, е към своя край. След години на търговия със "златни паспорти", ЕС изведнъж реши, че "европейските ценности не се продават". Как беше уредена процедурата за тази търговия и колко пари в крайна сметка Западът взе от гражданите на Руската федерация?
Руската спецоперация в Украйна беше истинско "Откровение Йоаново" за представителите на руската олигархия. Тя унищожи огромен брой митове, вкоренени в съзнанието на руснаците –  "западници" – и преди всичко мита за европейското правно поле. Митът, че в Европа законът уж бил над всичко и частната собственост била неприкосновена. Глупости на търкалета.
Истински грабеж е решението на европейските власти да откраднат намиращите се в техните банки златни и валутни резерви на руската държава. Говорим за 300 милиарда долара, което е повече от, например, БВП на Чешката република.
Първоначално руските олигарси, които имат сметки и собственост в страни от Евроколхоза, подцениха важността на това действие – сметнаха, че става дума само за изземване на руската държавна собственост, докато правото на частна собственост остава непоклатимо. На втория етап обаче западните страни организираха истински лов за частната собственост на руски бизнесмени – сметки, къщи, имоти, яхти бяха арестувани по банален начин, просто защото принадлежаха на руснаци. А черешката на тортата беше поставена в края на март – началото на април, когато страните от Евроколхоза иззеха "златните" им паспорти.

image
image
Златни паспорти
 

Под "златни паспорти" се има предвид съществуващата практика в редица държави от ЕС (и в някои други страни) за насърчаване на чуждестранните инвеститори. Ако чужденец е инвестирал определена сума пари в икономиката на страната, тогава той получава разрешение за пребиваване. Което след известно време и при редица условия (например с определен период на постоянно пребиваване) може да бъде трансформирано в постоянен паспорт и гражданство.

Най–евтин и незабавно даван, преди да закрият агенцията за чуждестранни инвестиции, беше българският златен паспорт – само 5000 евро инвестиция в касата на ВМРО БНД
image
Тази тарифа беше само за лоялни и дискретни чуждестранни инвеститори, предимно граждани на Република Северна Македония, за предпочитане с българско самосъзнание
.
image

Български златен паспорт

Различните държави имаха различни схеми. В България искаха около 500 хиляди евро по определени схеми, а в Холандия – 1,2 милиона. В Ирландия беше необходимо да се платят два милиона и дори да се докаже, че инвеститорът е "добър човек". Съответно имаше различни срокове за получаване на гражданство – от шест месеца до 5–10 години. Едно нещо остана непроменено – парите, които европейските държави получаваха от паспортизираните инвеститори. Много големи пари.
Като цяло за целия период на програмата Европа получи над 20 милиарда евро, издавайки 130 000 паспорта. Руснаците сред тях не бяха толкова много – около четири хиляди, но те се оказаха може би най-щедрите от всички, като инвестираха около три милиарда евро в икономиката на Евроколхоза.
Доскоро европейските власти бяха неутрални по отношение на тази практика. В крайна сметка ставаше дума не само за приток на капитали, но и за "европеизация" на богатите аборигени от неевропейските държави – Китай, Русия, страните от Близкия изток. След началото на спецоперацията в Украйна обаче – когато се оказа, че "европеизираните" руски олигарси не оправдават западните надежди и не свалят диктатора Владимир Путин  от власт – отношението към тях веднага се промени, събудиха се евроатлантическите ценности. Редица страни отказаха да издават "златни паспорти" и визи на руснаци.
Брюксел подкрепи тази идея. "Ще предприемем действия за ограничаване на продажбата на гражданство – издаването на така наречените златни паспорти, които позволяват на богатите руснаци, свързани с руското правителство, да станат граждани на нашите страни и да получат достъп до нашата финансова система", заяви Европейският съюз във февруарското изявление. "Те просто избягват санкциите, като размахват красивите си паспорти на Европейския съюз", протестира холандският евродепутат София Ин"т Велд.
И би било добре Европа да спре дотук – все пак нейно суверенно право е да издава или не издава паспорти. Европейската комисия обаче отиде по–далеч – призова за стартиране на процедурата за ревизия на вече издадените "златни паспорти" от попадналите под санкциите хора. Тоест отнемане на издаденото гражданство – без никакво връщане на вложените средства, които, разбира се, просто са "замразени" с тенденция към заграбване.
И това, разбира се, се обясняваше с високоморални моменти, за които си спомниха по някаква неизвестна причина чак през март 2022 година.
"Европейските ценности не се продават", каза европейският комисар по правосъдието и върховенството на закона Дидие Рейндерс. Смятаме, че продажбата на гражданство чрез златни паспорти е незаконна, противоречаща на европейското законодателство и сериозна заплаха за нашата сигурност. Тази продажба отваря вратата за корупция, пране на пари и укриване на данъци".
Паспортното разкулачване ще продължи и в други страни – и не непременно само в страните от ЕС. На Запад вече пишат, че поне осем санкционирани руски олигарси са участвали в програмата за получаване на британска "инвестиционна виза" (входна такса – 2,6 милиона долара). Така че нас ни чакат нови истории на отричане от някогашното горещо ръкостискане и желаните от европейските халдеи руски чанти с пари.
Изглежда, че руските бизнесмени трябва да направят правилните изводи от това преследване. Че извън Русия са непознати за всички, че трябва да живееш / учиш / лекуваш / работиш у дома, където има ясни правила на играта.
Тези правила обаче, за съжаление, не се приемат от всички. Така сега много
бизнесмени са привлечени от Турция. Въпросът обаче е колко дълго Анкара (която вече забрани полетите на руски самолети до Сирия) ще се задържи в шпагат на два външнополитически стола. И колко пари ще загубят упоритите руски бизнесмени след турското измятане. Колко ли пари трябва да бъдат потрошени, за да стане най–накрая в Русия национализацията на олигарсите?

Последният удар върху кръволока диктатор е "Италия арестува "яхтата на Путин"
image
, радостно съобщава вестник СЕГА. Претенциозната газета написала, употребявайки депутатският словесен бисер "оценям" : Оценяната на 700 милиона долара "Шехеразада" досега бе ремонтирана в Марина ди Карара. Според италианската компания Sea Group обаче яхтата "няма нищо общо с руския президент Владимир Путин", прави се на обективен вестникът.

https://vz.ru/world/2022/4/25/1155371.html
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/italiya-arestuva-yahtata-na-putin




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. germantiger - разбира се, че ще ги учи - като са тъпи ...
07.05.2022 14:06
разбира се, че ще ги учи - като са тъпи руски путки ще се учат

нещо повече - американците им прибраха милиардите и половината яхти

дворците и вилите им са в сащ, тоскана/италия итн, любовниците и децата на другарите са в лошия запад
цитирай
2. kvg55 - До 1. germantiger
07.05.2022 15:38
Съгласен съм. Така им се пада на глупаците.
цитирай
3. born - Разликата между ТРП (тъпите руски ...
07.05.2022 23:16
Разликата между ТРП (тъпите руски путки) и българските ПКП (няма да обяснявам кои точно- ББ даде инфо) е в размера на наличностите финансови обеми, при което натрупаните откраднати наличности вероятно са съизмерими с възможностите и апашкия майстурлук, както и мащабите на полетата за изява.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
4. kvg55 - До 3. born
07.05.2022 23:45
В Руската федерация текат велики обществени процеси. Руското общество се очиства от буржоазната сволочь – олигарси, крадливи държавни чиновници, западнопоклонници и прочие. Да се пръждосват на Запад, в турско, по арабско – нямат работа в нововъзникващото руско общество.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761217
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031