Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2022 07:01 - © Порой от депутатски глупости
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1210 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 06.05.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.05.2022г.

     Бурята в чаша вода, каквото беше дебатът в Народното събрание по предоставянето на мандат на Министерския съвет да обсъди и предложи пакет от мерки, свързани с войната в Украйна и последиците от нея, изсипа градушка от емоционални депутатски глупости.
Някакво очилато хлапе с папионка и жълто около устата каза
image
: "След като Путин врътна кранчето на Европа, след като ракети прелетяха над главите на нашата делегация, водена от премиера Кирил Петков, стана ясно, че има война, за която не можем да си затворим очите. Народните представители от "Продължаваме промяната" ще гласуват по съвест за решението за военно–техническа помощ".

Говоренето ангро е присъщо на некомпетентните в същността и подробностите. България и Полша, на които е спряно подаването на газ, не са Европа. До спиране газта на всички потребители в Европа няма да се стигне. "Прелетяха ракети над главите" – на тоя младеж яко му е развинтена фантазията. Такъв от глупост е способен да ни вкара във война.
"България, като член на двата ключови съюза за нашата сигурност и развитие – Европейския съюз и НАТО – има определени ценностни политически ангажименти. Именно в израз на тези ангажименти и в подкрепа за каузата, справедливата кауза на украинския народ, ние не можем да направим нещо друго, освен да предоставим, наред с хуманитарната, финансовата помощ и военна, военно-техническа помощ на Украйна Затова нашето настояване е не просто да изпълним това, което е поискано от Украйна, а да дадем широк мандат" 
image

Тоя льольо внася нов момент в помощта – финансова помощ, тоест сухи пари. Всъщност това направи министър–председателят с апела си за даряване на заплати в помощ на Украйна. Но премиерът говореше за лични пари, докато льольото има предвид държавни средства. И когато ни набутваха в сатаНАТО и Евроколхоза мълчаха, че сред евроатлантическите ценности е и помагането на фашистки и нацистки режими и провокиране на световна война. Сополан Паси и Станишев да кажат нещо по въпроса?
"Хора като нас, губят живота си в Украйна. Много е лесно, уважаеми лидери на политическите партии, докато стоите удобно в меките си кресла, да разсъждавате върху това, как ви изглежда войната, друго е обаче да я видите на живо. Там на място. Знам че някой от вас го правят за да спасят собствените си кожи, други го правят за да съхранят електората си".
Тоя хвалипръцко
image
беше с Кирил Харвардски при посещението в Украйна. Защо не остана "там на място" да помагаш на братския украински народ, ами се върна към мекото дупетатско кресло? Там нямаше да си полезен, но поне няма да вредиш тук. Освен това не става ясно какво правят "лидерите на политическите партии за да спасят собствените си кожи" и "да съхранят електората си". Не ходят на гости в Украйна, що ли? Но казва, че го правят, а не че не то правят. В главата му яснота има само относно личната му обществена "значимост".

"Но след като сме на този етап, желателно е да запазим единството на коалицията и ние сме готови да подкрепим предложения от ПП проект", завъртя задник меката китка от БСП 
image

От изказването не стана ясно какъв е "този етап", който така радикално промени твърдата  позиция на КорНи по въпроса за изпращането на военна помощ за Украйна. Формулировката е "оказване на военно-техническа помощ на Украйна". Налице е думата "военно" в текста.
Някаква думичка освобождавала България от отговорност, че участва във войната.
Ремонтирането, което не го виждам как ще стане на практика, на военна техника, която убива хора, си е намеса в конфликта. Освен това, покрай ремонтираното може да се пробута и ново въоръжение. Било танк, било друга бронирана техника. Способни сме.
"Днес медии, тролове и политици чуждопоклонници, включително тук в парламента, денонощно ни плашат. Плашат ни, че ще бъдем въвлечени във война. Първо : Кой нападна независима държава в центъра на Европа с пълномащабна война? Второ : Кой ни обяви за неприятелска държава много преди да сме взели решение за предоставяне на военна помощ?
Кой ни спря доставките на газ в грубо нарушение на договора? И най важно! Нека тези, които ни плашат, да кажат ясно от кого по–точно се страхуваме? Братска Русия ли е това? Братска Русия ли ще ни нападне?". Това глупаво изказване на
image
беше отговор на изказването на Костадин Костадинов
image
от страна на ПП.

Глупавото е, че Костадинов въобще не каза, че някой ще ни напада : "Това правителство иска война … Щом правителството иска тази война, то ще я получи. Ние българите ще му я дадем", каза той. Ама нали на евроатлантиците им е втълпено, че Русия е агресивна. И подлогите на Байдън и Сорос от ПП да не ми говорят за чуждопоклонство, смешно е.
Тоя политик не знае защо и по какви критерии Руската федерация включи България в списъка на неприятелските ней страни и от невежество като нищо може да ни вкара във война.
"Ние продължаваме да ви призоваваме, да вземете и да гласувате решението, което всъщност позиционира България стратегически и дава възможност да бъдат модернизирани нашите отбранителни способности. А именно : да предоставим истинска военна помощ на Украйна, да се отървем от ръждясалите съветски железа и да започнем разговор и преговори с нашите съюзници, така че да може да бъдат предоставени отбранителни способност, които да бъдат модерни и съвместими със стандартите на НАТО", каза къдравата Сю
image
Е тоя направо издави рибата : казаното от него за помощта звучи така : "Да предоставим истинска военна помощ на Украйна, като се отървем от ръждясалите съветски железа".

Така е по атлантически. В зората на демокрацията на нас Съединените щати в съответствие с ценностите си ни предоставиха помощ един кораб с мухлясала царевица.
А как се предоставят "отбранителни способности", едва ли и той знае.
За значението на думата "способност" българският тълковен речник казва : 1. Природна дарба, талант, дарование; 2. Възможност, умение нещо да се прави.
Предоставянето на "модерни и съвместими със стандартите на НАТО" оръжия не означава автоматично възможност да се отбраняваме ефективно, тоест предоставяне на оръжие и способността за боравене с него са различни неща.
И тоя ни беше министър на външните работи.
Един от дупетатите завърши изказването си с "Бог да пази България!"
Ще пази бог, ще. Никой не може да ни опази от собствената ни глупост.

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-4-mai-2022-g-305829news.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. zaw12929 - И БОГ НЯМА ДА НИ ОПАЗИ ОТ СОБСТВЕНАТА ...
06.05.2022 07:09
И БОГ НЯМА ДА НИ ОПАЗИ ОТ СОБСТВЕНАТА НИ ПРОСТОТИЯ, ДА СМЕ СЛУГИ НА АЛЧНИ ГОСПОДАРИ, СЪУЧАСТНИЯИ НА БЕЗКРОМИСТНИ УБИЙЦИ

ПОМНЯ КАК САЩ, НИ ПОДАРИХА ГНИЛА ЦАРЕВИЦА - НИЕ ДА Я ИЗХВЪРЛИМ И ОЩЕ МУНИЦИИ ЗА КОНЕ, КАТО НИ ПОСОЧИХА, ЧЕ СМЕ ИЗОСТАНАЛИ ЗА ТЯХНОТО ДОБРО
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
06.05.2022 07:13
Бог май ни е отписал.
цитирай
3. nedovolen - Тези се пазят от народната любов с ...
06.05.2022 09:51
Тези се пазят от народната любов с кордони милиСионери. Ама кордоните от глупости не пазят.
Де им е храбростта като на днешния Свети Георги.
:)))
цитирай
4. panazea - Старите Кратунковци ги смениха с млади кратунковци !
06.05.2022 11:41
Същността е една и съща !
Къдравата Сю е световно известна!
Вие от Вигенин , меката китка ,друго ли очаквахте ?

цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!.
06.05.2022 12:21
Ти си интересен човек!
От депутат, да не би да чакаш нещо умно?
те, ако бяха умни, щяха да се занимават с нещо, за което се иска ум!
Не като папагали, по нареждане да гласуват Или пък да пригласят, все едно ,че сав в църковен хор!
И крайно време е да им се смени името Да се наричет не депутати, а....тарикати!
Тогава и изборите ще бъдат по- представителни!
Защото всички тарикати ще искат да са там и ще има много ,реални кандидати! И ще се гласува персонално, не за партии!
Зарежи ги тея! Аз помислих , че куп умни неща са казали, а то било глупости! Това могат, това правят! Той , освен жълтото на устата, сигурно се е и наакал, да го кажа културно!

Хубав празник!

П.П.Аз пък за пръв път чух умен военен ! Бивш, те са по-умни ,като цяло!
Впрочем ,каза моите приказки тук
Че ние сме най- близките на двете държави, че на нас дължат азбука, писменост, език и даже покръстването
И че ние трябва да се намесим, но не с оръжие, а като техни праотци, да ги помирим!
А не да наливаме масло в отъня!
Не твърдя ,че е ползвал мои материали
Всеки умен човек сам би стигнал до този извод
Знаеш ли, ще пообработя това в постинг!
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
06.05.2022 12:40
Дано по–скоро ги състигне народната обич.
цитирай
7. kvg55 - До 4. panazea
06.05.2022 12:42
Кратунко от кратунко се ражда.
цитирай
8. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
06.05.2022 12:47
Не чакам. Но има хора, които не обръщат внимание, та да ги информирам. За "тарикати" си прав – народни тарикати добре звучи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752767
Постинги: 2808
Коментари: 25793
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031