Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2022 07:01 - © Адам Смит се обръща в гроба
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2012 Коментари: 10 Гласове:
8

Последна промяна: 01.05.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.05.2022г.

image
     При посещението си в Брюксел във връзка със спирането доставката на газ от "Газпром", министърът на енергетиката Александър Николов и министърът на финансите Асен Василев получиха "много силна подкрепа и много конкретни действия".
Председателят Урсула фон дер Лайнен очерта енергийната стратегия на Евроколхоза : "Не е изненада, че Кремъл използва изкопаеми горива, за да се опита да ни изнудва … Нашият отговор ще бъде незабавен, единен и координиран … И Полша, и България сега получават газ от своите съседи от ЕС. Ерата на руските изкопаеми горива в Европа ще приключи".
България е на първа линия в борбата с вредния, агресивен, авторитарен и смрадлив руски газ.
"В тази ситуация няма как да има преговори с "Газпром", заяви Кокорко от Бръселс.
"Не!", категорично отговори той на въпрос на журналист "А има ли намерение България да открие сметка в банката на "Газпром"?. Молодец, так держать! Получаваш : 
image

А западняците се ослушват и го усукват и даже ренегатстват.
"Четирима европейски купувачи на газ направиха плащания в рубли към Русия; Близък до "Газпром" човек казва, че 10 купувачи са отворили сметки в рубли; Няма повече прекъсвания до следващите плащания в рубли, дължими през май", ковлади  Bloomberg на 27-ми април 
image

"Четирима европейски купувачи на газ вече са платили доставките в рубли, както поиска президентът Владимир Путин, според човек, близък до руския газов гигант "Газпром" PJSC".
Абе, много прости тия западняци, бе! – "както поиска президентът Владимир Путин" – какви представи имат за управлението на Руската федерация? Президентът управлява според прищевките си. Той не осъзнава интересите на държавата и обществото и не се съобразява с обективната действителност. Отчайващ за бъдещето на Запада манталитет имат гражданите му. Явно е, че Юпитер е решил да погуби днес съществуващият Запад.
Русия доставя газ по тръбопроводи за 23 европейски страни. Десет контрагенти от 23 са 43,48%. А от 21 (България и Полша отпаднаха) са 47,62%.
"След като ЕС наложи санкции на Русия заради нейното нахлуване в Украйна, Москва поиска да ѝ се плаща в рубли за пратките от 1 април. Но блокът каза на държавите–членки, че механизмът, който Кремъл предлага, който изисква откриване на сметки в евро и рубли в държавно контролираната "Газпромбанк", ще наруши санкциите", пише изданието.
image

Банката на раздора 

Има държавни ръководители, които са държавници, каквито българските не са, и полагат грижи и намират начини за спокойния живот на гражданите си, който безумни чиновници в Брюксел с безумни действия безсмислено развалят.
Германският гигант за комунални услуги Uniper SE казва, че може да купува руски газ, без да наруши санкциите. Значи, който иска може и който търси намира.
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайнен предупреди компаниите в сряда да не се подчиняват на исканията на Русия, заявявайки, че това ще наруши санкциите. Но компаниите търсят заобиколни решения и насоките на блока, издадени миналата седмица в четвъртък (така наречения консултативен документ), изглежда ги насърчават да го направят.
Италианският енергиен гигант Eni SpA се готви да открие сметка в рубли в Газпромбанк АД, съобщава пак Bloomberg. Ходът на Eni, който потенциално би ѝ позволил да се съобрази с искането на Владимир Путин, че газът трябва да се купува в местна валута, е предпазна мярка, според хора, запознати с въпроса.
image

Дял на вноса от евроколхозните членки на природен газ от Русия, 2020 година 

Евроколхозът е разделен между страни като Полша и България, които заемат изключително "ястребова" позиция срещу Русия, и онези, които искат да защитят енергийните си доставки.
image

Ключови европейски купувачи на руски природен газ 

ТАСС набедила канцлера на Австрия Карл Нехамер, че на пресконференция казал : "Ние, тоест OMV, сме приели условията на плащане, както и германското правителство. Беше установено, че те [условията] съответстват на условията на санкциите. За нас беше важно".
image

Карл Нехамер (ОVP), канцлер на Австрия, говори по време на пресконференция след срещата си с руския президент Путин

Това доведе до обяснения от страна на канцлера : "Преди фалшивите новини за руската пропаганда да се разпространят още тук", написа Нехамер в Twitter в сряда и даде да се разбере : "Разбира се, OMV ще продължи да плаща за доставките на газ от Русия в евро. Австрия се придържа към съвместно договорените санкции на ЕС до точката и запетаята", цитира го Merkur.de.
"Явно и тук дяволът е в детайлите. Защото Нехамер също беше потвърдил, че австрийската газова компания OMV е приела новите условия за плащане с Русия. Средствата от страните получатели се получават от "Газпромбанк" в евро и след това се конвертират в рубли", продължава да коментира изданието.
"Според Нехамер платежната система чрез "Газпромбанк" не нарушава наложените санкции на ЕС. Това беше много важно за Австрия при вземането на решението. Австрия получава почти 80 процента от своя газ от Русия", завършва статията си Merkur.de.
Брюкселските евроколхозни чиновници съвсем са изтрещели. Ударно налагат командно–административното управление на евроколхозната икономика.
"Изявлението на Урсула фон дер Лайнен със сигурност отразява настоящите реалности в Европейския съюз. Първо, много е странно, че чиновниците като цяло забравят, че капитализъм или частен бизнес изобщо съществуват в европейската икономика. Като цяло не е ясно на какво основание Урсула фон дер Лайнен се намесва в договорните въпроси, тъй като "Газпром" има договори не с Европейския съюз и дори не с държави, а с конкретни компании. Но, вярно, Урсула фон дер Лайнен веднага разбра, че може да бъде критикувана за това в Европа, защото на какво основание Брюксел казва, че договорите няма да се пренаписват. Като цяло това е въпрос за конкретни купувачи на "Газпром", от които в Европа има повече от дузина", коментира Константин Симонов
image
, директор на Националния фонд за енергийна сигурност на Руската федерация, в интервю за списание «Международная жизнь».

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-27/four-european-gas-buyers-made-ruble-payments-to-russia
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Q2uRBDDpQs0J:https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-27/eni-prepares-to-open-ruble-accounts-for-gas-as-eu-warns-firms+&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
https://interaffairs.ru/news/show/34429
https://www.aa.com.tr/ru/%D0%BC%D0%B8%D1%80/%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%BB%D0%B0-%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D1%8B-%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE-%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B0-%D0%B2-%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%BB%D1%8F%D1%85/2574033
https://www.merkur.de/politik/oesterreich-gas-russland-gazprom-nehammer-twitter-fake-news-rubel-ukraine-krieg-91506297.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - важното е колко русначета днес ще ...
01.05.2022 07:07
важното е колко русначета днес ще идат в гроба
цитирай
2. germantiger - курса рубла долар и рубла евро
01.05.2022 07:11
днес курса е 1 ден за 200 руснаци в гроба на войната
цитирай
3. zlika - Адам Смит
01.05.2022 07:50
е сатанист.
цитирай
4. kvg55 - До 3. zlika
01.05.2022 08:08
Адам Смит е учен, велик теоретик на капиталистическата обществено–икономическа формация.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Краси, грешиш!
01.05.2022 09:23
Кокорко е висша класа икономист, Харвардски възпитаник е! Адам Смит ряпа да яде, такъв ли е?
И не само той! Всички са минали лрез Харвард Представяш ли си ,ако напуснат вкупом всички Български питомци на Харвард, какво ще се случи с него? Не искам и да си помисля, дори!
Даже и умната Лена и тя е минала през Харвард! Забърсала го е!
Висша класа юристка, пълна отличничка!
Затова така ювелирно беше опитано да се заведе известното дело с изрезки от вестници и още по-ювелирен беше още по- известният арест!Защо ми прилича това на някаква комедия?
Моля ти се,сега сериозно, към такива само с поклон!
Ербап са!Хубава дума, например Ербап Кокорко или Ербап Лена, авторитетно звучи, нали?
Трябва да си много ербат, авторитетно да определяш позорните неща в живота! Например, че не е позорно да получаваш бадева 100/ Сто /хиляди лева заплата! А е позорно да имаш 700 лева такава ,за робски труд!

Хубав ден!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
01.05.2022 10:29
Какъв ти Харвард? Адам Смит е учил в непрестижния Глазгоуски университет. Е, учил е и в Оксфордския университет. Самият Адам Смит оценява обучението си в Глазгоу като далеч по-добро от това в Оксфорд, което намира за задушаващо в интелектуално отношение.
цитирай
7. mt46 - А
01.05.2022 13:11
какъв е проблемът да плащаме в рубли?...
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, отново ,Краси
01.05.2022 14:07
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
10:29
Какъв ти Харвард? Адам Смит е учил в непрестижния Глазгоуски университет. Е, учил е и в Оксфордския университет. Самият Адам Смит оценява обучението си в Глазгоу като далеч по-добро от това в Оксфорд, което намира за задушаващо в интелектуално отношение.
цитирай


Тези университети ,за които говориш ,са малки гари да експреса, с който се движат изброените Харвардски питомци
Той не спира на тях и те даже не ги забелязват
Те са в първа класа и билетът ,който са купили е само за ербапи!
Не им разваляй кефа ,моля ти се, да изпадат в положение, че са сбъркали в ориентацията си?!
Да почнат, например, да търсят билет за университета в Глазгоу?
цитирай
9. kvg55 - До 7. mt46
01.05.2022 16:07
Проблемът е, че рублата е валута на Руската федерация.
цитирай
10. kvg55 - До 8. leonleonovpom2
01.05.2022 16:09
Както са се забързали, като нищо ще дерайлират.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760146
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031