Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2022 15:01 - © Продължаваме с глупостите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 985 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 28.04.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
28.04.2022г.

     Именно, докарвайки се на Началника*, както каза Васил Велев, на пресконференцията вчера Кирил и Асен Харвардски обявиха идеологическа война на Руската федерация.
"Взимаме ясна позиция в конфликта войната в Украйна, не се опитваме да балансираме там, където виждаме ясна агресия от една чужда страна върху друга европейска страна и това, което можете да очаквате от "Продължаваме промяната" е ясни позиции, български интерес, суверенитет, независимост" (Кирил Петков).
Абе Петков, що ни правиш на идиоти? Точно изброените действия не очакваме от партията ти. Семпъл си, затова ти викат "Просто Киро!".
Това каза и една репортерка : "Извинявайте! Вие за идиоти ли ни имате тука? Защо на другите държави не е спрян газа, а на нас ни е спрян?".
"Това е едностранен акт [спирането на газа], с който е нарушен договора между "Газпром" и "Булгаргаз". "Булгаргаз" са направили плащането, както е по договор, "Газпром" са спрели газа, въпреки направеното плащане. Това означава, че имаме една страна, която е некоректна по този договор. Друга страна, която е изправна (Асен Василев).
Абе Василев, защо се правиш на тапа и говориш формално. Налице е война, налагаш санкции на доставчика, тоест форсмажорни обстоятелства, каквито се предвиждат и в най–елементарния търговски договор. И защо приписваш спиранията на газа през 2009–та и 2014–та година по вина на Украйна на Руската страна. Що за непочтеност?
"Това, което ние виждаме, е една безпрецедентна агресия срещу България, икономическа … Просто трябва да върнем историята назад. Втората световна война. България не обявява война на Русия, Съветския съюз тогава, България поддържа дипломатически отношения през цялото време на Втората световна война със Съветския съюз, България не изпраща войски на Източния фронт и въпреки това, Съветския съюз обявява война на България и влиза тук с армия. И налага военни репарации. И изнася от България 162 завода (Асен Василев)".
Е с тези 162 завода Василев ме разби. Ако изброи десет завода в България (не фабрики) към 23 декември 1947 година, ще му повярвам. В Уикипедията в статията Национализация в България пише : Тя ликвидира частната собственост върху средствата за производство и частните компании – фабрики, банки, застрахователни дружества, магазини, занаятчийски работилници. За заводи не пише.
Ciela е публикувала Списък на индустриалните предприятия, национализирани по силата на член 1 от Закона за национализация на частни индустриални и минни предприятия.
Издаден от Министерство на индустрията и занаятите
Обнародван в Държавен вестник брой 190 от 14 Август 1948 година.
С еднократно действие.
При четенето му се създава впечатление за наличието и на по–големи предприятия от секторите металодобиване и машиностроене, но чак 162 завода!?.
"И в този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора … България не е и няма да бъде васален придатък на никой … Аз смятам, че Украйна ще победи в този конфликт и че ние трябва да помогнем на Украйна да победи в този конфликт. Защото алтернативата е, първо Украйна, а след това цяла Източна Европа да станат отново васални придатъци … Пак казах : Ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар (Асен Василев)".
Василев, то и Богдан Филов така е смятал. Знаем как е завършил. И ти така ще свършиш.
Аман от профани в историята и политиката. В САЩ и в географията.
"Продължаваме промяната" ще подкрепи военно–техническа помощ за Украйна … Да плащаме в тяхна валута през трета страна, през посредник, която гарантира нито газа, нито парите … А за вътрешните кръгове, които имам в предвид … (Кирил Петков)".
Това "през трета страна, през посредник" го чувам за първи път и от Петков. В указа на Путин не пише за посредник. А това "в предвид" премахна всякакви съмнения относно грамотността му.
"Не сме го спрели към момента [транзита по "Турски поток" към Сърбия и Унгария], изпълняваме си договора, както е подписан. Предстои решение на Европейския съюз дали да наложи форсмажорно обстоятелство по повод руската агресия".
Значи е допустимо Европейският съюз да налага форсмажорно обстоятелство и не е допустимо Руската федерация да налага форсмажорно обстоятелство.
Де гиди лицемерие евроколхозно.
Гола вода сте, момчета! И кал по гърба. За нещастие на българския народ и държава.

* Началникът е Херо Мустафа, която се е покрила откъм публични изяви и от дълбока нелегалност ръководи политическите действия на харвардските възпитаници.

https://www.ciela.net/svobodna-zona-darjaven-vestnik/document/-26116608/issue/3483/spisak-na-industrialnite-predpriyatiya-natsionalizirani-po-silata-na-chl-1-ot-zakona-za-natsionalizatsiya-na-chastni-industrialni-i-minni-predpriyatiya
https://www.youtube.com/watch?v=sNwJ3iAHa_U






Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Чу се че. Кирчо и Кокорчо ако се за...
28.04.2022 16:48
Чу се че.
Кирчо и Кокорчо ако се завърнат, ще стават амбулантни търговци. Ще продават запалки по лев и 60 рубли. Ей тъй, заради газта.
:)))
цитирай
2. kvg55 - nedovolen,
28.04.2022 18:26
Хе-хе-хе!
Запалките с демократичен газ по две за лев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5893886
Постинги: 2837
Коментари: 26131
Гласове: 34433
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930