Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2022 21:01 - © По Шекспирт
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1435 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 24.06.2022 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.04.2022г.

     "Принц" Кирил Харвардски се терзае : "Да бъде, или да не бъде?" – военната помощ от България за братска Украйна. И докато от куртоазия се поти от неудобство пред електората, други без скрупули (като крал Клавдий), са взели решение и работят по изпълнението му.
"Търсейки оръжие за Украйна, купувачите на Пентагона претърсват източноевропейските фабрики", изнася The New York Times 
image

Една от претърсващите компании е Ultra Defense Corporation базирана в Тампа, Флорида, която има около 60 служители и е изградила оживен бизнес, работейки с фабрики в Румъния, Босна, Сърбия, Словакия, Чехия и България. И България!, пише в статията.
Тези страни осигуряват около 90 процента от "нестандартните боеприпаси", закупени от Пентагона, според Матю Херинг, собственик на компанията, въпреки че неговата фирма осигурява само част от общите поръчки на Пентагона.
Под "нестандартни боеприпаси" Пентагонът разбира ракети, артилерийски снаряди и боеприпаси за картечници
image
и щурмови пушки произведени от Съветския съюз, Руската федерация или други страни по съветски лиценз, които са несъвместими с тези, използвани от Съединените щати и много съюзни държави, които обикновено са известни като НАТО– стандартни боеприпаси.

Пентагонът набавя голяма част от произведеното в Америка оръжие, което изпраща в Киев от собствените си запаси, но разчита на американските подизпълнители на "отбрана" (?) да обиколят източноевропейските фабрики за боеприпаси, за да намерят новоизработени оръжия, проектирани от бившия противник на Съединените щати Съветския съюз, за да изпълни обещанията на президента Байдън за увеличаване на военната помощ за Украйна, обясняват авторите на статията Джон Исмей и Ерик Шмит.
Дали определени европейски нации, които все още произвеждат боеприпаси, проектирани от Съветския съюз, ще продават стоките си на Украйна е политическо решение – решение, което може да зависи отчасти от това дали ценят поддържането на добри отношения с руския президент Владимир Владимирович Путин, смята Матю Херинг.
На брифинг миналата седмица Джон Ф. Кърби, прессекретарят на Пентагона, каза, че "нестандартните боеприпаси" остават важна част от доставките на оръжия, които САЩ предоставят на Украйна.
"Това е живителната сила тук за украинските въоръжени сили", каза Кърби за доставките на боеприпаси на Киев. "Не говорим много за боеприпасите за малки оръжия. Това не влиза в заглавията, разбирам това, но при всяка дискусия, която имаме с украинците, те говорят колко важно е това".
Прессекретарят казал още : Съединените щати продължават да "разговарят със съюзници и партньори за техните запаси от нестандартни боеприпаси" в опит да доставят повече боеприпаси в Украйна.
България е от тези съюзници и партньори" и с нас разговарят : министърът на войната на Съединените щати Лойд Остин, председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер и разбира се най–много разговаря с "принц" Кирил, президента и КорНи Херо Мустафа.
Джон Исмей съобщи от неразкрито място в Полша близо до украинската граница и Ерик Шмит от Вашингтон, завършва статията.

https://www.nytimes.com/2022/04/25/us/ukraine-pentagon-arms-buyers.html

Наскоро уволненият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов
image
каза по телевизия
NOVA :
"Вижте, в нашия бранш не е тайна, че и в момента големи обеми през посредници се доставят в Украйна … Вижте, факт е, че заводите назначават непрекъснато работници, работят на три смени, работи се в събота и неделя, и истината е, че това оръжие, според мен сигурно стига до Украйна чрез посредници … Два милиарда лева през чешки и полски фирми".
Отчаян от отказа на България, министърът на външните работи на Украйна, цитиран от УНИАН, заявил : "Украинската армия преминава на натовско въоръжение … Към нас пътуват вече гаубици … но това е само началото. Ще пристигне много повече оръжие. Това е исторически прелом … украинските военни успяват да се научат да боравят с новото оръжие по-бързо, отколкото страните–партньори успяват да вземат решение за доставките".
На 25-ти държавният секретар Антъни Блинкен и секретарят по войните Лойд Остин бяха на сгледа с Наполеончик в Киев 
image

Пред Traveling Press секретар Лойд Остин получи следния въпрос : "Секретар Остин, имам въпрос относно доставките на помощ. Как проследявате "Stingers" и "Javelins" – тези чувствителни оръжия? Виждаме все повече и повече изображения как тези оръжия попадат в ръцете на подкрепяните от Русия сили в Донбас. Имате ли план за проследяване на тези оръжия?".
И отвърна така : "Както знаете, ние нямаме сухопътни сили [в Украйна], така че това е – трудно ни е да направим. Ние проведохме много добра дискусия и с двамата, така и с президента и министъра на отбраната относно необходимостта да се гарантира, че тези оръжия се проследяват и, колкото е възможно по–добре, да се гарантира, че са защитени от попадане в ръцете на противници".
Зли експертни us–езици злословят, че "оръжията, доставяни като подкрепа на Украйна, могат да тръгнат в "неизвестна посока", визирайки черния пазар в търговията с оръжие".

https://nova.bg/news/view/2022/04/27/366791/%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%8F-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/ukrayna-minava-na-natovsko-oruzhie-obyavi-ministur-kuleba
https://www.state.gov/secretary-antony-j-blinken-and-secretary-lloyd-austin-remarks-to-traveling-press/



Тагове:   България,   Сърбия,   Румъния,   Америка,   Флорида,   украйна,   НАТО,   вашингтон,   Хамлет,   Шекспир,   боеприпаси,   Словакия,   Русия,   полша,   Съветския съюз,   киев,   принц,   Босна,   пентагон,   Съединени щати,   брифинг,   Донбас,   Ерик Шмит,   The New York Times,   министър–председател,   Кирил Петков,   владимир владимирович путин,   27 април,   телевизия NOVA,   крал Клавдий,   Ultra Defense Corporation базирана в Тампа,   Чехия и България,   Руската федерация или други страни по съветски лиценз,   Съединените щати Съветския съюз,   Джон Ф Кърби,   прессекретарят на Пентагона,   министърът на войната на Съединените щати Лойд Остин,   председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер и разбира се най–много разговаря с принц,   президента и КорНи Херо Мустафа,   Джон Исмей,   директор на Кинтекс Александър Михайлов,   държавният секретар Антъни Блинкен и секретарят по войните Лойд Остин,   Traveling Press,   секретар Лойд Остин,   Stingers и Javelins,


Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - Въпросът е:
27.04.2022 23:35
Да бъдем или да не бъдем?...
цитирай
2. oia - Привет. Ние ще бъдем, за другите ще ...
28.04.2022 04:07
Привет. Ние ще бъдем, за другите ще видим. С риск да наруша вътрешния мир на всички желаещи да видят Русия на колене---няма как да стане. Интересно е как не след дълго ще останат разочаровани от желанията си Украйна да е победител. Тази измислица Украйна, също като началника си USA, са със самочувствие без покритие. Това което е познато като Киев е основано от Кий, брат на Кубрат. Киевското княжество с измама е превърнато в хазарски хаганат. Така че тези, които сега наричат себе си украинци не са наследници на достойнство, чест и земя. Българите да се опомнят и да стоят здраво на краката си и без да сервилничат. На територията на киевското княжество са изклани 12 милиона българи. А кой го е сторил, / не че не се знае / идва време да се разбере. Разбира се
мислят си, че времето е заличило това злодеяние, но Земята го помни, чрез кръвта на невинните, които са клани като агнета.
КОГАТО КРЪВТА ЗОВЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ УМОВЕ.
ТАМ КЪДЕТО КРЪВТА ЗОВЕ--ЗЕМЯ ЗАПОЧВА ДА СЕ ТРЕСЕ.
ЗОВЪТ НА КРЪВТА--Е ВИК НА СПРАВЕДЛИВОСТТА
ВИКЪТ НА СПРАВЕДЛИВОСТТА--ПРЕДИЗВЕСТЯВА ВОЙНА.
Нищо не е така както изглежда на повърхността. Добре е да стоим далеч от
украинския проблем. Не ние сме им го натворили, а този който си позволи да каже, че Украйна ще е един голям Израел---плаща за този изказ. Тази
земя не принадлежи на Зеленски, нито на неговите ментори Изглежда
парадоксално--но нещата стоят на друга плоскост. Що ще там паметника на Кубрат, който си позволиха да унищожат ? А от тук е и въпроса--чия е тази земя ? Русия изпълнява това, с което се е заела. Да видим тези, които пенясват от злоба срещу нея---как ще продължат.
цитирай
3. kvg55 - До 1. mt46
28.04.2022 07:48
България винаги е била.
цитирай
4. kvg55 - До 2. oia
28.04.2022 07:48
Оптимистично.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754559
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031