Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2022 07:01 - © Парите са богът на този свят. И Западът е силно религиозен
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2271 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 26.04.2022 21:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.04.2022г.

     Проатлантическият вестник СЕГА публикува смешната новина : "Европа продавала оръжие на Русия след ембаргото през 2014 година ; България също е участвала".
И пише : "Най-малко 10 държави от ЕС, включително и България, са доставили военна техника на Русия, заобикаляйки ембаргото, наложено след анексията на Крим през 2014 година, пише британският The Telegraph, като се позовава на документи на Европейската комисия. Общата стойност на техниката е около 350 милиона евро.
78% от сделките са на германски и френски компании. Германските са се възползвали от вратичка в оръжейното ембарго на ЕС срещу Русия, като продали на Москва оборудване с "двойна употреба" на стойност 121 милиона евро, включително артилерия и бронирани превозни средства, според данни на ЕС.
Установено е също, че Франция е отговорна за доставката на стоки на стойност 152 милиона евро към Русия по 76 лиценза за износ. Париж позволи на износителите да изпълняват договори, подписани преди 2014 година, използвайки задкулисни схеми, заобикаляйки ембаргото на ЕС. Заедно с бомби, ракети и торпеда, френските фирми са изпратили още термовизионни камери за повече от 1000 руски танка, както и системи за бойни самолети и бойни хеликоптери.
Подобно на Германия и Франция, Италия е изпратила оръжия на стойност 22,5 милиона евро в Москва след налагането на ембаргото на ЕС. Британия е извършила минимални продажби за не повече от 2,4 милиона евро. Австрия, България и Чехия са сключили сделки за 49,3 милиона евро между 2015 и 2022 година.
Според Европейската комисия страните от ЕС са продали оръжия и боеприпаси
image
на Русия в размер на 39 милиона евро само през 2021 година. Вратичката за заобикаляне на ембаргото обаче беше затворена чак на 8 април, след началото на войната в Украйна".

СЕГА съобщава новината с гордост, че Русия е зависима военно от Европа. И разбира се от малка България. Ако не е така, публикацията е смешна и глупава, предвид политическата ориентация на газетата.
Споменава се вестник The Telegraph, чието заглавие е : "Ексклузивно : Франция и Германия избегнаха оръжейното ембарго, за да продават оръжия на Русия; Париж и Берлин изпратиха на Москва военна техника за 230 милиона британски лири, включително бомби, неуправляеми ракети и управляеми ракети, които вероятно се използват в Украйна"
image
image
Брониран конвой от руски войски се движи в Мариупол, докато Кремъл засилва преследването си на Източна Украйна

"Франция и Германия въоръжиха Русия с 273 милиона евро (230 милиона британски лири) военен хардуер, който сега вероятно се използва в Украйна, разкрива анализ на ЕС, споделен с The Telegraph.
Те изпратиха оборудване, което включваше бомби, неуправляеми ракети, управляеми ракети, оръдия, торпеда, термовизионни камери за повече от 1000 руски танка, както и навигационни системи за бойни самолети и атакуващи хеликоптери в Москва, въпреки ембаргото за целия ЕС за доставки на оръжие за Русия, въведено след анексирането на Крим през 2014 година.
Европейската комисия беше принудена този месец да затвори вратичка в блокадата си, след като беше установено, че най-малко 10 държави–членки са изнесли почти 350 милиона евро (294 милиона британски лири) хардуер за режима на Владимир Путин. Около 78% от този общ брой са доставени от немски и френски фирми. Ни срам, ни съвест, когато е за пари.
image

5-те най-големи износители на оръжие в Европа за Руската федерация
Берлин защити използването на двусмислието в рамките на оръжейната блокада на ЕС през 2014 година, като настоя, че стоките са били продадени само след като Кремъл гарантирал, че са за гражданска употреба, а не за военна употреба.
image

Олаф Шолц, германският канцлер, беше критикуван тази седмица за нежеланието си да предостави тежки оръжия на Украйна
Френското правителство не коментира използването на вратичката в санкционния обръч, но преди това защити клаузата "дядо".
И Париж, и Берлин се противопоставиха на забраната на ЕС за закупуване на газ от Русия, като в момента блокът плаща на Москва 1 милиард евро (840 милиона британски лири) на ден за енергийни доставки.
Попитан дали Русия може да спечели войната в Украйна, премиерът [Борис Джонсън] призна, че това е "реалистична възможност" и че Москва е много близо до превземането на Мариупол.
Тобиас Елууд
image
, председател на комитета за отбрана на Камарата на Общините, каза, че всички държави–членки на НАТО трябва да декларират, че не изпращат оръжие на Русия на срещата на върха в Мадрид през юни.

"Ако се съгласим, че Русия сега представлява екзистенциална заплаха за европейската сигурност, тогава няма извинение никоя европейска страна да продължи да доставя оръжие на Русия", казал той.
Адмирал лорд Уест от Спитхед, бивш първи морски лорд, каза : "Използването на вратички, за да се избегне оръжейното ембарго на ЕС на Русия след нахлуването в Крим, на практика е престъпление и спираща дъха глупост".
Високопоставен източник от ЕС добави : "Време е Франция и Германия да се събудят и да станат истински".
Освен Германия и Франция, Италия беше отговорна за изпращането на оръжия на стойност 22,5 милиона евро (19 милиона британски лири) в Москва след налагането на ембаргото на ЕС, докато Британия реализира продажби за 2,4 милиона евро (2 милиона британски лири).
Австрия, България и Чехия са изнесли 49,3 милиона евро (41 милиона британски лири) между тях в оръжия за Русия между 2015 и 2022 година".

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/evropa-prodavala-oruzhie-na-rusiya-sled-embargoto-prez-2014-g
https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/04/22/exclusive-france-germany-evaded-arms-embargo-sell-weapons-russia/

Не може да не вярваме на уважавана институция като Европейската комисия и на нейните документи.  Продажби на оръжие несъмнено е имало.
Предложението на Тобиас Елууд е глупаво и безполезно, защото западните страни с охота дават всякакви лъжливи декларации, които не изпълняват.
А Франция и Германия не спят и отдавна са будни. Дори са с едни гърди напред спрямо други дремещи страни. Не са изменили на капиталистическата си същност. Истински са си.
За съжаление и Борето Джонсън се съмнява в победата на Незалежната
image
И с нацистка Германия янките така безскрупулно и безметежно са търгували.




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Краси, това са номера!
26.04.2022 08:54
Такива, които са " продавали" като нас на Русия, да се чувстват задължени , сега да подаряват на украинските евреи!
И като гледам, ако е истина това, сумите са смешни
Русия друго може да няма ,но военна техника има още от Хрушчово време И най-висшата техника- космическата! Чия е станцията, каквато "летелита" до Луната не могат да конструират?
Не ,вбесявам се, когато някои ме вземат за бунак и ,че съм длъжен да вярвам на всякакви простотии
Русия също се прави на умряла лисица в момента Убеден съм, че има оръжия, с които може да обърне света
Слава богу, че не отвръща на предизвикателствата на тези, които искат да разберат какво има!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
26.04.2022 10:03
Сумите наистина са смешни, но капиталистът не подбира източниците и размерите на печалбата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5817029
Постинги: 2827
Коментари: 26019
Гласове: 34343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930