Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2022 17:01 - © Без да го изрича, със СВО Путин рече : Майната му на Запада
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 951 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 23.04.2022 17:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.04.2022г.

     The Guardian написал статия за нецензурните изрази в украинската пропаганда 

image

Използването на лош език контрастира с езиковата ориентация на Путин – и показва, че Русия не употребява пълноценно руския, смята вестникът. А всъщност показва простащината на украинците. Дори по време на Великата отечествена война срещу хитлеристите и Хитлер не са използвани официално думите, които виждаме по улиците на украинските градове.
image

Табели в град Бровари в Киевска област 

Мъж с висяща в устата цигара носи мина от пътя. Жена дразни механик–водач на танк със заплахи за магьосничество. Бреговата охрана отговаря на заплахата от бомбардировка с вече прословутата реплика "Руски военен кораб, върви на майната си". Хората в тези вирусни видеоклипове, както и в много други, възникнали от съпротивата на Украйна срещу "варварската инвазия" на Русия, правят същите три неща : те показват невероятна смелост в защитата на родината си, говорят руски и кълнат, хвали украинците вестникът.
Всъщност псуването не е проява на смелост, а на слабост. Това само разсмива противника.
Взети отделно, няма нищо изненадващо в тези неща. Разбира се, хората се кълнат във военно време и фактът, че много украинци, особено на изток и юг, говорят руски, отдавна е тема за разговор за диванните експерти . Това, което недостатъчно информираните наблюдатели на Украйна, сред които е Владимир Путин, не успяха да предвидят е, че говоренето на руски по никакъв начин не гарантира подкрепа за руската държава. Но комбинацията от тези три неща – съпротива, руснак и ругатни – и тяхното значение в отразяването на войната сама по себе си е значителна. Непристойността може да изглежда тривиална странична нотка в такъв ужасяващ конфликт, но разбирането му е начин за разбиране на езика, а езикът изигра голяма роля както в заявените мотиви на Москва за тази инвазия, така и в предизвикателния отговор на Киев.
Тука изданието грубо манипулира, защото именно рускоговорящите граждани на Украйна от Източните и Южните ѝ части се разбунтуваха срещу фашисткият преврат и нацисткия режим в Киев. Но британската преса отдавна е загубила девствеността си.
Проклятието заема амбивалентна позиция в рускоезичната култура. От една страна, рускоговорящите се гордеят с изразителността на своите псувни и, до голяма степен благодарение на онлайн игрите, този усет към нецензурния език намери международна публика. От друга страна, рускоезичните общества поддържат силни табута срещу публичната ругатня. Вярно е, че цензурните норми на съветското общество в средата на века постепенно са ерозирали, първо през 70–те години на миналия век от апокрифната литература, след това от облекчаването на цензурата и притока на западната простащина чрез екшъните през 1980–те и 1990–те и накрая от възхода на социалните медии. Въпреки че последното размива различията между реч и текст и между публично и частно, все още важат строги правила. И политиците добавят нови през цялото време : както в Украйна, така и в Русия законодателството срещу клетвата беше въведено съответно през 2019 и 2021 година.
Ето защо е поразително, че псувните сега изглежда са получили известна степен официално одобрение в Украйна : инструкцията, че руският военен кораб буквално "се праща на майната си" се превърна в нещо като национален лозунг, появяващ се върху тениски
image
, билбордове
image
и пренаписани пътни знаци в цялата страна. Украинското правителство дори пусна пощенска възпоменателна марка с изображение на войник, който показва среден пръст на преминаващ руски военен кораб
image
, възторгва се вестникът от бизнес находчивостта на украинците.

Това не е съвсем ново. Точно както тази война е част от по-продължителен конфликт, така и псувните си пробиват път в политическия дискурс в Украйна от известно време. "Путин е глупак" (Путин – khuilo), първоначално футболно скандиране, е често срещан вик срещу руския империализъм след Евромайдана през 2013–14 година. Този прочут лозунг биваше цитиран от изпълняващия длъжността министър на външните работи Андрий Дещица по това време, а самият Владимир Зеленски направи шеговита алюзия за него през 2019 година в "Слуга на народа", телевизионното шоу, което го изведе до национална известност.
Понеже Наполеончик е умен, обслужвайки чужд интерес, докара страната си до съсипия.
Статията продължава с хвалбата, колко дрескода на Зеленски бил в хармония със събитията, а облеклото на Путин е неактуално и демодирано, за което вече съм писал :

( https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2022/04/02/moda-i-politika.1811764 ).

По нататък статията на The Guardian продължава да излива традиционната британска омраза и злоба към всичко руско – езика, народа и особено към президента Путин, защото не иска да бърка в желаещият го задник на либерастията, а бърка в джоба ѝ.
Вестникът, чиито министър–председател Блеър цинично нарече войната на НАТО срещу Югославия "хуманитарна интервенция", иронизира понятието "Специална военна операция".
И с лицемерна загриженост пише : "Стотици хиляди руснаци избягаха в чужбина през последните няколко месеца".
Бягат промитите от глобалистката и либерастка пропаганда овчи мозъци. Бягат буржоата. Нека бягат към любимият им Запад. Руският народ и Руската федерация се очистват здравословно от духовната мърша характерна за буржоазното общество.

https://www.theguardian.com/books/2022/apr/13/putin-ukraine-war-russian-language 



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. germantiger - и ко, голям праз :) запада му ...
23.04.2022 17:21
и ко, голям праз :)

запада му рече два пъти майкЯ ти
цитирай
2. kvg55 - До 1. germantiger
23.04.2022 19:09
Пухкав, Западът нищо не може да каже на Владимир Владимирович. Ще си плаща в рубли като поп.
цитирай
3. bojinkata - Пухкав, Западът нищо не може да каже ...
23.04.2022 21:59
kvg55 написа:
Пухкав, Западът нищо не може да каже на Владимир Владимирович. Ще си плаща в рубли като поп.

И вече почна! Къде ще ходи?
цитирай
4. kvg55 - До 3. bojinkata
24.04.2022 07:27
Да!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762341
Постинги: 2809
Коментари: 25808
Гласове: 34186
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031