Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2022 15:01 - © Бясната Йелън
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 982 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.04.2022 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
22.04.2022г.

     Джанет Л. Йелън
image
е министър на финансите на Съединените щати. Та министерката имала среща с министъра на финансите на Индонезия Шри Муляни Индравати по време на сесия на Г–20, част от пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон, окръг Колумбия.
Индонезия председателства Г–20 тази година и на остров Бали в средата на ноември предстои среща на върха на страните от Г–20, член на която е и Руската федерация, във връзка с което Йелън проявява антируска активност. До месец ноември "я камилата, я камиларят".
image

Официален плакат на индонезийското председателство на Г–20. САЩ заплашват руското знаме (което е първо най-вляво) да бъде премахнато, иначе американското знаме, което е последно най-вдясно, ще бъде снето 
За срещата на сайта на министерството е поместено само следното кратко съобщение : "Вчера министърът на финансите Джанет Л. Йелън се срещна с индонезийския министър на финансите Шри Муляни Индравати. Секретарят Йелън подчерта подкрепата си за силните отношения между САЩ и Индонезия, включително за финансирането на климата, справедливия енергиен преход и Съвместната работна група за финанси и здраве на Г-20. Секретарят Йелън категорично осъди бруталната инвазия на Русия в Украйна и подчерта, че няма да има обичайно положение за Русия в световната икономика. Секретарят Йелън подчерта, че Съединените щати ще продължат да работят в солидарност с Индонезия за напредъка на важния бизнес на Г-20, включително за справяне с негативните въздействия на руската инвазия върху световната икономика".
Прилича ми на съобщение на вестник "Работническо дело" за среща на другаря Тодор Живков – подчерта, подкрепа, осъди, да работят, солидарност и прочие клишета.
Министерката Йелън обработва индонезиеца Руската федерация да бъде изолирана на срещата, ако не и изключена от групата. Такова било желанието на Пръдливият Забраванко Джо. "Президентът Байдън каза ясно и аз съм напълно съгласна с него, че нещата не могат да бъдат както обикновено с Русия в която и да било от финансовите институции", заявила Йелън и допълнила : "Той поиска Русия да бъде отстранена от Г–20 и аз казах ясно на колегите си в Индонезия, че ние няма да участваме в серия от срещи, ако руснаците са там".
"Министърът на финансите Джанет Йелън и други глобални финансови лидери напуснаха сесията на Г–20 във Вашингтон, окръг Колумбия, докато руски официални лица говореха в сряда в опит да подчертаят изолацията на Москва след инвазията в Украйна", съобщава npr.
И след това конкретизира, че "глобалните финансови лидери" са "колегите на Йелън от Обединеното кралство и Канада и официални лица от Украйна".
Липсва само Австралия за да бъде наглосакси–дружинката на протестантите, както казва Ицката, пълна. Даже евроколхозните чиновници не си подигнали задниците от креслата.
"Световните демокрации няма да стоят със скръстени ръце пред продължаващата руска агресия и военни престъпления", възмутил се канадският министър на финансите Кристия Фрийланд в Twitter относно излизането. "Незаконното нахлуване на Русия в Украйна е сериозна заплаха за световната икономика. Русия не трябва да участва или да се включва в тези срещи" 
image

И кого още друг изказал се срещу Руската федерация цитира изданието – министърът на финансите на Обединеното кралство Риши Сунак : "По-рано моите представители, заедно с колегите от САЩ и Канада, напуснаха днешната среща на Г–20 във Вашингтон, докато руските делегати говориха. Ние сме единни в нашето осъждане на войната на Русия срещу Украйна и ще настояваме за по-силна международна координация, за да бъде наказана Русия", написал в Twitter наглосаксът 
image

Е, само представителите на двата пудела на Щатите – Обединеното кралство и Канада.
Други няма. Другите чинно са слушали, какъв ще е светът след година–две.
Обективният Politico разширява кръга на протестантите с председатели на институции – председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард, европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони, управителят на Bank of England Андрю Бейли, президентът на Bundesbank Йоахим Нагел, управителят на Bank of Canada Тиф Маклем и само още един министър – холандският министър на финансите Сигрид Кааг. Но и Politico цитира само министърът на Канада.
image

Джанет Йелън показва с ръце как ще удуши Руската федерация и Владимир Путин

Нашето момиче Кристалина Георгиева казало : "Като институция, която има 190 членове, мога да гарантирам, че е по-трудно, когато има напрежение, но не е невъзможно де се вземат важни решения". Тоест не мислим да изключваме Руската федерация.
А Шри Муляни Индравати
image
направо отбраздила бясната Джанет.

"Успяхме да изразим мнението на всички членове и поканени относно глобалния икономически риск и как трябва да се обърне внимание на този риск", казала индонезийката. "Има силно осъждане по отношение на войната в Украйна от Русия, но всички членове по същество подчертаха необходимостта всички ние да продължим да поддържаме сътрудничеството на Г–20 и значението на многостранността", продължила тя и добавила : "Убедена съм, че това [Специалната военна операция] няма да подкопае сътрудничеството, както и ролята на форума на Г–20".

https://home.treasury.gov/news/press-releases/jy0727
https://segabg.com/category-foreign-country/rusiya-mozhe-da-bude-izklyuchena-i-g-20
https://www.npr.org/2022/04/20/1093841174/janet-yellen-crystia-freeland-canada-rishi-sunak-uk-g20-walk-out-russia?t=1650568498062
https://www.politico.com/news/2022/04/20/yellen-g20-meeting-russian-minister-speaks-00026592?_amp=true



Тагове:   Тодор Живков,   австралия,   вестник,   финанси,   министър,   Владимир Путин,   Twitter,   сесия,   Индонезия,   киев,   Кристалина Георгиева,   бали,   работническо дело,   Съединени щати,   22 април,   Руска федерация,   Politico,   Окръг Колумбия,   САЩ и Канада,   Обединеното кралство и Канада,   Президентът Байдън,   Русия срещу Украйна,   Г–20,   Джанет Л Йелън,   министър на финансите на Съединените щати,   министъра на финансите на Индонезия Шри Муляни Индравати,   Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон,   канадският министър на финансите Кристия Фрийланд в Twitter,   министърът на финансите на Обединеното кралство Риши Сунак,   председателят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл,   председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард,   европейският комисар по икономиката Паоло Джентилони,   управителят на Bank of England Андрю Бейли,   президентът на Bundesbank Йоахим Нагел,   управителят на Bank of Canada Тиф Маклем и само още един министър – холандският министър на финансит,   Шри Муляни Индравати,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. nedovolen - Ако това е акцента, ФАЩ да си сменят ...
22.04.2022 15:48
Ако това е акцента, ФАЩ да си сменят байрака с бял и въпроса приключва. Да ги нижа повече е излишно.
:)))
цитирай
2. panazea - Браво на филипинката Шри Муляни Индравати.
22.04.2022 18:04
Нашта е скрита лимонка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753033
Постинги: 2808
Коментари: 25794
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031