Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.04.2022 15:01 - © Пръдливият Забраванко Джо като капер
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 915 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 21.04.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.04.2022г.

     Досега не бях срещал теоретическа обосновка на наглосаксонското пиратство. Прочетох в Insider за теория на грабежа и пиратството. Професор по право от Харвард казва, че САЩ трябва да заграбят чуждестранните резерви на Руската федерация и да използват парите за финансиране на военна помощ за Украйна 
image

Професорът и негов студент са изложили теоретичните си постановки в New York Times без неудобство, защото наглосаксите не изпитват срам и неудобство, когато крадат и ограбват.
Това е забелязал и описал Марк Твен
image
:
"За добро или за зло ние продължаваме да поучаваме Европа. Изпълняваме длъжността на учители вече повече от един век и четвърт. Никой не ни е избирал за нея, просто си я присвоихме. Англосаксонци сме. На миналогодишния банкет на организацията, която се нарича "Клуб на всички краища от света", председателят, висш запасен офицер от редовната армия, заяви високо и въодушевено : "Ние сме англосаксонци, а когато англосаксонец иска нещо, той просто си го взема".
Това изказване бе посрещнато с оглушителни ръкопляскания …
Великото изказване на този воин, изтълкувано със значението, което влагаше в него, на обикновен английски език значи : "Англичаните и американците са крадци, разбойници и пирати и ние се гордеем, че сме част от това съчетание".
Нито един от всички присъстващи англичани и американци не притежаваше необходимото благоприличие да стане и да каже, че се срамува, загдето е англосаксонец, срамува се и че е човек, щом човечеството трябва да търпи присъствието на англосаксонското петно. Аз не можех да изпълня тази задача. Не можех да си позволя да загубя самообладание и да изложа самодоволно и себе си, и по-високото си чувство за нравственост, като покажа, че мога да запозная тази недоразвита по благоприличие класа с основните задължения на този култ, защото тя нямаше да бъде в състояние да ги възприеме; нямаше да ги разбере …
Присъстваха главните пружини на машината, която ръководи и вдъхва живот на националната култура – юристи, банкери, търговци, фабриканти, журналисти, политици, военни, моряци, всички бяха тук. Нещо като съединени щати, събрани на банкет, с правото да говорят авторитетно от името на нацията и да открият пред обществото интимния ѝ морал …
Наш публичен девиз е "Вярваме в Бога" и когато видим тези прекрасни думи на нашите търговски долари (които струват шестдесет цента), те сякаш винаги трептят и шептят от набожно вълнение. Това е нашият публичен девиз. Оказа се, че тайният ни девиз е "когато англосаксонец иска нещо, той просто си го взема"
Ако не бяхме ние, Европа нямаше никога може би да знае какво е интервюер; ако не бяхме ние, някои европейски държави никога може би не биха изпитали благото на прекалените данъци; ако не бяхме ние, европейският хранителен тръст можеше никога да не научи изкуството да трови хората за пари; ако не бяхме ние, нейните осигурителни дружества може би никога не биха открили най-добрия начин да експлоатират вдовицата и сирака за печалба; ако не бяхме ние, дълго отлаганото възобновяване на жълтата преса в Европа щеше да се отлага може би от още няколко поколения. Упорито, непрекъснато, настойчиво ние американизираме Европа и с време ще завършим тая работа!".
Доказано е, че този текст е написан не по-късно от 1906–1907 година, когато е датирана неговата "Автобиография"
image
, издадена след смъртта му през 1924 година, в която текстът, който предавам със съкращение, е поместен като отделна глава "Ние, англосаксонците?".

Така за 115 години us–американците американизираха не само Европа, но кажи–речи целият свят, на която небогоугодна [сатанинска] дейност вече се вижда краят, но това е друга тема.
Лорънс Х. Триб е почетен университетски професор по конституционно право в Харвард в продължение на 50 години. Джеръми Люин е студент в трета година по право там.
"Очевидното решение [за финансиране на нацисткия режим в Украйна] ни гледа в очите : президентът Байдън може да ликвидира десетките милиарди долари, които руската централна банка е паркирала в Съединените щати като част от валутните си резерви; според някои оценки тези средства могат да възлизат на 100 милиарда долара. Тези активи вече са замразени във Федералния резерв и други банки благодарение на санкциите на Министерството на финансите, забраняващи транзакциите с руската централна банка"
image
, пишат теоретиците на наглосаксонското пиратство.

"Ликвидирането им сега не само би било вероятно най–бързият начин за увеличаване на американската помощ за Украйна, без допълнително да натоварва и изморява американските данъкоплатци". Разбира се, те се грижат за us–американските данъкоплатци. А руските данъкоплатци, от чиито данъци за формирани тези резерви, кучета ги яли, те не са хора.
И това е професор по конституционно право. Какви ли лайна излизат вече от този някога престижен университет. Излизат. И Кирил и Асен Харвардски са учили в него университет.
image

Украински военни разглеждат оръжия купени с пари на us–американските данъкоплатци 

Посочва се юридическата основа за грабежа. US–американска естествено, не международна : "Конгресът със сигурност трябва да обмисли ново законодателство, усъвършенстващо инструментите, с които е въоръжил изпълнителната власт, но господин Байдън и сета има достатъчно законови правомощия да ликвидира руските активи съгласно раздел от Закона за международни извънредни икономически правомощия, приет през 1977 година, тъй като въпросните резерви са руска държавна собственост – за разлика от активите на олигарсите – те не са защитени от обичайната защита, която нашата правна система предоставя върху частната собственост. Гаранцията на Петата поправка срещу изземване на собственост от страна на правителството "без надлежна правна процедура" се отнася само за "лица" – не за чужди правителства – както предложи Върховният съд през 1992 година. И оттогава множество федерални съдилища постановиха : Защитите срещу "вземането" на собственост без "справедлива компенсация" също се отнасят само за "частна собственост", категория, която ясно изключва суверенните резерви на Русия, дори ако те са удобно паркирани в Съединените щати и в долари или злато" 
image

В пиратската практика на us–администрацията има прецеденти : "През 2003-та година президентът Джордж У. Буш конфискува приблизително 1,7 милиарда долара иракски средства, намиращи се в американски банки, като разпределя приходите за подпомагане на иракския народ и за компенсиране на жертвите на тероризма. През 2012 година Конгресът предостави замразени активи на иранската централна банка за уреждане на съдебни дела със семействата на загиналите при ирански терористични атаки. През 2019 година администрацията на Тръмп предостави някои замразени активи на централната банка на Венецуела на разположение на лидера на опозицията в изгнание Хуан Гуайдо.
И точно този февруари администрацията на Байдън започна процеса на ликвидиране на около 7 милиарда долара в активи на несъществуващата афганистанска централна банка, вместо да ги предаде на талибаните, като запази половината за афганистанските хуманитарни усилия и половината за удовлетворяване на съдебни решения по дела, заведени от роднини на загиналите или ранените при атаките на 11 септември".

https://www.businessinsider.com/us-should-liquidate-russias-foreign-reserves-ukraine-war-harvard-professor-2022-4?utm_source=feedly&utm_medium=webfeeds
https://chitanka.info/text/27010-avtobiografija/33#textstart
https://www.nytimes.com/2022/04/15/opinion/russia-war-currency-reserves.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Великден е
21.04.2022 17:26
Нещо не ми се чете за пръдливи забраванковци.
Ще кажеш, ако искаш. За тях винаги има време.
За ... . Това е.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
21.04.2022 18:34
Велидена си е велиден, събитията си текат.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755044
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031