Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2022 19:01 - © Британските специалисти
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 351 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 19.04.2022 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
19.04.2022г.
     "Британските специални части "тренират местните войски в Украйна", изнася вестник The Times. Става въпрос за Специалната въздушна служба (Special Air Service – SAS).
"Британските специални части обучават местни войски в Киев за първи път (?) от началото на войната с Русия, казаха украинските командири пред The Times.
Офицери от два батальона, разположени в и около столицата, казаха, че са преминали военна подготовка, единият миналата седмица, а другият седмица преди това.
Капитан Юрий Мироненко, чийто батальон е разположен в Оболон в северните покрайнини на Киев, каза, че военни инструктори са дошли да инструктират нови и завръщащи се военни да използват NLAW, противотанкови ракети, доставени от Великобритания през февруари, когато инвазията беше в началото.
image

Помощта е от решаващо значение за украинските военни усилия, тъй като новобранци и завърнали се ветерани, които се регистрираха, когато започна инвазията, нямаха опит с противотанковите ракети 

Един командир на украински специални части, който носи военния прякор "Скиф", каза, че 112–ти батальон, към който е частта му, е преминал обучение миналата седмица. Казаното беше потвърдено от неговия старши командир. "Те бяха добри момчета, британците", каза командирът с прякор "Мечка". "Те ни поканиха да ги посетим, когато войната свърши".
"След това имахме добра подготовка. Британските офицери бяха тук преди две седмици в нашето подразделение и ни обучиха наистина добре. И тъй като имахме успехи, сега имаме самочувствие", казва Капитан Юрий Мироненко.
Британските военни инструктори бяха изпратени за първи път в Украйна след нахлуването в Крим. Те бяха изтеглени през февруари, за да се избегне пряк конфликт с руските сили и възможността НАТО да бъде въвлечено в последния конфликт", продължава изданието.
Е сега вече СатаНАТО-то е въвлечено, привлечено от критичното положение на укрите.
Новината се потвърждава и от други средства за масово осведомяване :
The Daily Mail :
image

Войник на украинските сили за териториална отбрана държи противотанково оръжие NLAW в покрайнините на Киев, Украйна, на 9 март 2022 година 

"Войските на SAS "в Украйна" ден след като руската телевизия съобщи, че Третата световна война с НАТО е започнала", твърди The Metro.co.uk на 16-ти.
image
Британски специалисти от Специалните на нейно величество Бети 2 части Special Air Service – SAS се радват на мисията си в Украйна уверени в победата над рашите 

Също така The Telegraph, The Kyiv Independent, The Republicworld.com.
Злобните и отмъстителни наглосакси не могат да простят на Съветския съюз, който с победата си във Втората световна война активизира национално–освободителните движения в Азия и Африка и лиши Британия от статута ѝ на колониална империя – На 15 август 1947–ма година Британия губи перлата в короната си – Индия – на тази дата Индия получава своята независимост. Така "самата Англия, когато след освобождението на колониите британският лъв клекне сам върху мъгливия си остров", пише пророчески преди повече от осемдесет години в "Оптимистична теория за нашия народ" Иван Хаджийски.
Злобата, омразата и ненавистта на наглосаксите се пренесе и към наследницата на СССР – Руската федерация. Те не могат да овладеят тези чувства и постоянно се самонастройват към съперничество срещу нея. Да си спомним провокацията със "Скрипалите", санкциите.
Със съжаление 43% от британците все още смятат, че колониалната империя е нещо добро и е източник на гордост, изнася ThePrint.in.
image

Имперска федерация, карта на света, показваща обхвата на Британската империя през 1886 година | Wikimedia Commons 

"Нека се помни, че насилието е ключовият камък на правителствената сграда [Британската империя]", пише през 1921 година Махатма Ганди
image
През март Борето Джонсън се разходи до Саудитска Арабия в търсене на съюзници срещу Руската федерация. "Саудитският броманс* на Борис Джонсън", писа тогава Politico.

image
Между Борис Джонсън и Мохамед бин Салман се случва странен романс

"По време на пътуването си Джонсън разговаря с Мохамед бин Салман (MBS) и Мохамед бин Зайед, престолонаследникът на Обединените арабски емирства, в опит да убеди страните от ОПЕК да увеличат производството на петрол и да се справят с нарастващите глобални цени на горивата", уточнява списанието.
В статията се разтягат какви ли не локуми за отношенията между Джонсън и бин Салман, но конкретно за резултата от разговорите нищо не се казва. Само се признава : "Дали Джонсън може да убеди държавите от Персийския залив да произвеждат повече петрол обаче е друг въпрос". А резултатът е : "Саудитците отказаха "да бъдат приятели" с Джонсън срещу Русия"
image
, изнася Махабубур Рахман в "Oops Top".

Официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-майор Игор Конашенков
image
обаче заяви, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили украински военнотранспортен самолет край Одеса. Той е бил свален във въздуха.

Съобщава се, че самолетът е доставял голяма пратка оръжие от една от западните страни.
Генералът още каза : „Високопрецизни въздушно-десантни ракети на руските въздушно-космически сили в района на Лвов са нанесли удар по 124-ти съвместен център за логистична поддръжка на Командването на логистичните сили на украинските войски. Логистичният център и големите пратки чуждестранно оръжие, доставени в Украйна от САЩ и европейски страни през последните 6 дни, бяха унищожени.
* Близка, емоционална, несексуална връзка между двама или повече мъже, по-дълбока и по-интимна, отколкото приятелство.

https://www.thetimes.co.uk/article/sas-troops-are-training-local-forces-in-ukraine-32vs5bjzb
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10723345/SAS-troops-training-Ukrainians-use-British-supplied-anti-tank-missiles.html
https://metro.co.uk/2022/04/16/ukraine-russia-war-british-sas-troops-in-ukraine-training-soldiers-16478652/
https://www.telegraph.co.uk/russia-ukraine-war/
https://kyivindependent.com/uncategorized/the-times-british-sas-troops-are-training-local-forces-in-ukraine/
https://www.republicworld.com/world-news/russia-ukraine-crisis/russia-ukraine-war-british-sas-troops-train-ukrainian-soldiers-as-war-continues-on-day-52-articleshow.html
https://chitanka.info/text/37322-optimistichna-teorija-za-nashija-narod/10#textstart
https://theprint.in/pageturner/excerpt/why-43-of-british-still-think-colonial-empire-was-a-good-thing-and-a-source-of-pride/572651/
https://www.politico.eu/article/bromance-uk-boris-johnson-saudi-arabia-prince-mohammed-bin-salman/
https://oopstop.com/the-saudis-refused-to-be-friends-with-johnson-against-russia-russtrat/
https://moskva.bezformata.com/listnews/sbili-ukrainskiy-samolet-s-krupnoy/104634771/




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. mt46 - ...
19.04.2022 22:00
Не е ли късно да ги обучават?...
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
20.04.2022 00:11
Този, лудият за връзване, накрая ще успее да раздели Великобритания на съставните и части-ако го оставят!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758271
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031