Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2022 15:01 - © С грижа за инвеститориге
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 14.04.2022 15:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.04.2022г.

     Главният изпълнителен директор на BlackRock
image
,
най-големият мениджър на активи в света, Лари Финк
image
, в писмо «До нашите акционери», пише : "… бруталната атака на Русия срещу Украйна преобърна световния ред, който е бил в сила от края на Студената война, преди повече от 30 години.

Точно през това време започнахме, преди 34 години, да изграждаме BlackRock. Видяхме възхода на глобализацията и растежа на капиталовите пазари, подхранващи необходимостта от технологично обосновано управление на активи, което вярвахме, че можем да предоставим на нашите клиенти. Вярвахме, че светът ще се сближи. И видяхме това да се случи. Оставам дългосрочно вярващ в ползите от глобализацията и силата на глобалните капиталови пазари. Достъпът до глобален капитал дава възможност на компаниите да финансират растеж, на страните да увеличат икономическото развитие и на повече хора да изпитат финансово благополучие".
Да, у нас имаше разцвет на финансовите пирамиди – един бърз и лесен начин за материално, конкретно финансово забогатяване. Имаше и приватизация – масова и касова – също път към богатството. И какви ли не други, сред които се откроява Законът за ДДС и акцизите.
И като прочета думата "choice" в писмото, а тя е употребена осем пъти, веднага се сещам за компанията "Лайф чойс" на канадеца Майкъл Капустин
image
Що народ си загуби жилищата?

Ами "East West International" на Иво Недялков и "Югоагент" на Миролюб Гаич?
image
Опашка от спестители пред офиса на фирма ММ commerse


"Но руската инвазия в Украйна сложи край на глобализацията, която преживяхме през последните три десетилетия.

И компаниите за финансови услуги предприеха подобни стъпки, за да изолират допълнително руската икономика от световната финансова система.
Русия по същество е откъсната от глобалните капиталови пазари, демонстрирайки ангажимента на големите компании да работят в съответствие с основните ценности".
За Руската федерация са затворени само частните капиталови пазари. Пък и тя изоставя тези спекулативни капиталистически методи на печалбарство.
"Агресията на Русия в Украйна и последващото ѝ отделяне от глобалната икономика ще накара компаниите и правителствата по целия свят да преоценят зависимостта си и да преосмислят къде да позиционират своите производствени и конструкторски пространства – нещо, което Covid вече беше подтикнал мнозина да започнат да правят.
И докато зависимостта от руската енергия е в светлината на прожекторите, компаниите и правителствата също ще разглеждат по-широко зависимостта си от други нации".
Точно така. Руската федерация дава пример за премахване на зависимостта върху държавата и народа от us–американските финансови и производствени компании.
Съединените щати основно произвеждат пари чрез печатането им и пари от пари.
В писмото си директорът надълго и на широко обяснява, какво прави BlackRock за своите акционери, как професионално се грижи за инвестициите на клиентите и помага за изграждането на нова култура на лично инвестиране и въобще за светлото бъдеще на компанията, като се радва, че "ние бързо преустановихме покупката на всякакви руски ценни книжа в нашите активни или индексни портфейли".  
"От края на годината обаче пазарните настроения се промениха и тези първи няколко месеца на 2022 година бяха предизвикателство, особено за много от вас – нашите акционери – които наблюдаваха как цената на акциите ни пада от най-високите стойности за всички времена. Като значителен собственик на акциите на BlackRock споделям нашето разочарование от представянето на нашите акции от година до момента", все пак е разтревожен директорът.
Това звучи като оправдание при един евентуален крах на компанията.
Но за да не отчае съвсем акционерите и клиентите ги успокоява : "Но и преди сме се сблъсквали с предизвикателни пазари. И винаги сме успявали да излезем по-добри и по-подготвени от другата страна. Всъщност предизвикателните пазари създадоха възможности за изграждане на нашия бизнес по начини, които ни позволяват да обслужваме по-добре нашите клиенти и да създадем основата за бъдещ растеж.
Мащабът на действията на Русия ще продължи десетилетия напред и ще отбележи повратна точка в световния ред на геополитиката, макроикономическите тенденции и капиталовите пазари
С течение на времето се надявам, че ще се появи по-добър и по-безопасен свят".

image

Ще се появи на мястото на днешното буржоазно общество.

https://www.blackrock.com/corporate/investor-relations/larry-fink-chairmans-letter




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5898391
Постинги: 2837
Коментари: 26142
Гласове: 34438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930