Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2022 19:01 - © И ко стана ся?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1453 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 08.04.2022 19:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.04.2022г.

     Командваното от САЩ чрез мекерето им Столтенберг НАТО, високомерно отхвърли предложението на Руската федерация
image
за колективна сигурност и в нарушение на принципите си
[… вярата си в целите и принципите на Устава на Организацията на обединените нации и желанието си да живеят в мир с всички народи и всички правителства … принципите на демокрацията, личната свобода и върховенството на закона … да поканят всяка друга европейска държава, която е в състояние да поддържа принципите на този договор и да допринесе за сигурността на Северноатлантическата зона, да се присъедини към този договор], в изпълнение на поставената от САЩ задача за завладяване на Русия, провокативно замисли приемането на Украйна за член на Алианса като инструмент на завладяването.
Резултатът от това високомерие и късогледа арогантност е Ограничената специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция и обезпаразитяване на Украйна.
Първи генерален секретар на НАТО–то е лорд Хейстингс Лайънъл Исмей, 1-ви барон Исмей
image
,  от 4 април 1952 година до 16 май 1957 година. Та той е формулирал целта на НАТО–то така : "Да задържи американците вътре, руснаците навън и германците надолу" 
image
Казал е и още : "Относно НАТО, "Убеден съм, че настоящото решение е само частично, насочено към охрана на сърцето. То трябва да расте, докато целият свободен свят попадне под един чадър".

Незалежната, като удобна за "свободния свят" част, трябваше да попадне под този чадър.
Така в крайна сметка от "държането на руснаците навън" първа го отнесе Украйна.
Първа, защото не е само тя 
image

"НАТО продължава да бъде основната институция на присъствието на САЩ в Европа, както и американското управление на европейската сигурност. С помощта на НАТО се изключва възможността ЕС да се превърне в независим полюс на властта, възникването на стратегическа автономия за Европейския съюз. И накрая, с помощта на НАТО Русия се изтласква от европейската система за сигурност, предотвратявайки формирането на обща система за сигурност заедно с Русия", коментира Дмитрий Суслов, заместник–директор на Центъра за цялостни европейски и международни изследвания във Висшата школа по икономика.
Въпреки че, като работещ инструмент за контрол на Съединените щати върху Европа и нейните ресурси, толкова необходим им, за да запазят глобалното си лидерство, Алиансът ограничава политическия суверенитет на Евроколхоза, последният не предприема действия към така тачената от него свобода, а се задоволява само с мрънкане под носа си.
Европейските страни си траят по две причини. "Първо, опасенията за Германия – ако американската хегемония в Европа изчезне, тогава ФРГ ще се опита да установи своята по-класическа хегемония. А за европейците американската хегемония е по-приемлива от германската. Второ, по време на периода на Студената война Европа забрави как да носи отговорност за собствената сигурност. Цяло поколение елити е израснало в зависимост от Съединените щати. Елитите, които се наричат "Хомо Атлантикус" и не могат да си представят съществуването на европейски държави без американска хегемония", обяснява Суслов.
Сега, 30 години след края на Студената война, тази неспособност се превърна в истинска диагноза на европейските елити, които се страхуват от суверенитет като от чума и затова не е изненадващо, че с подобен подход Евроколхозът започна да плаща за съществуването на НАТО не само със суверенитет, но и с животи – налагането на "либерална демокрация" на всички други страни, някои от които се оказаха упорити, наложи употребата на пряка военна жива сила – в Ирак
image
, Афганистан
image
и финансова и логистична помощ за опозицията в Сирия 
image

Всеки процес, след като възникне, се развива според заобикалящите го обективни условия.
Присъствието на Съединените щати в Европа вече не заплашва единствено евроколхозния суверенитет, а и сигурността (вижте конфликта, отприщен от САЩ с Русия на украинска територия, плановете за разполагане на ракети с малък и среден обсег в Европа и прочие).
Под сянката на НАТО, в рамките на политиката на Вашингтон за прехвърляне на военно-политическите разходи към Европа, започна опасен, предвид миналото ѝ, процесът на "издигане" на Германия, включително във военно–стратегическо отношение.
Програмата, обявена от канцлера Шолц, предполага рязко увеличаване на разходите за отбрана и настъпателни военно–политически планове (включително разполагане на германски войски в Централна и Източна Европа). Отделно оръжието за Украйна.
В Евроколхозът
image
се вихри сериозна политическа и икономическа криза
image
породена от глупаво наложените под давлението на пиндосите икономически и политически санкции на Русия.

"Газпром"
image
преустанови участието си в дъщерното си дружество в Германия "Газпром Германия". Според оператора "Астора" цялата работа по нагнетяването и изтеглянето на газ в ПГХ "Реден"
image
е прекратена в 07:00 часа на 1 април. Преди това хранилището беше в режим на поемане на гориво и доставка на немската газопреносна система. Към 4 април активните запаси от газ възлизат на 21 милиона кубически метра на ден", съобщава "Energyland.info".

"Руско-украинският сблъсък доведе до рязко покачване на цените не само на енергийните ресурси, но и на много видове селскостопански суровини и продукти. В резултат на това инфлацията в Германия тази година значително ще надхвърли 5%", заявява пред "Дойче Веле" Тимо Волмершойзер, ръководител на пазарните прогнози в Мюнхенския институт за икономически изследвания 
image

Депутатът от Държавната дума, икономистът Михаил Делягин
image
смята, че Русия е в състояние да "сломи Европа всеки момент". При желание, вечерта в деня на блокиране на резервите, Руската федерация можеше да си върне правото да се разпорежда с тях, като спре доставката на европейците на всички въглеводороди, метали и други суровини, както и полуфабрикати. Според Делягин човек не трябва да се ограничава само с нефтени и газови артикули. В този случай ЕС вече щеше да отблокира всички замразени резерви на Русия – експертът оценява техния обем на 150 милиарда долара.

"Чипове всъщност не се произвеждат без нашите продукти, без сапфирен субстрат и паладий. И без неон, който се произвежда тук и в Украйна", каза Делягин в YouTube канала на Roy TV.
А икономистите на Bloomberg калкулирали : "Путин може да събере непредвидени 321 милиарда долара, ако петролът и газът продължат да текат". А "Goldman, IIF очакват рекорден излишък по текущата сметка за Русия", пише агенцията.
"Въпреки всички трудности, сполетяни от потребителите у дома, и финансовото задушаване на правителството от чужбина, Bloomberg Economics очаква Русия да спечели близо 321 милиарда долара от износа на енергия тази година, което е увеличение с повече от една трета от 2021 година. Освен това е на път за рекорден излишък по текущата сметка, който според Института за международни финанси може да достигне до 240 милиарда долара.
Руската икономика се понижи през първия пълен месец от войната с Украйна, но все още може да се появи с блестящ баланс към край на годината", прогнозира Bloomberg Economics.

https://svobodnoslovo.eu/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/
https://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_17120.htm
https://ru.citaty.net/avtory/ismei-gastings-laionel/
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_%D0%B2_%D0%98%D1%80%D0%B0%D0%BA_(2003)#%D0%96%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_%D0%B2_%D0%90%D1%84%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD_(2001_%E2%80%93_2021)
http://energyland.info/news-show-tek-neftegaz-226648
https://www.dw.com/ru/v-germanii-rekordnoe-chislo-kompanij-namereny-povysit-ceny/a-61300068
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-01/putin-may-collect-321-billion-windfall-if-oil-gas-keep-flowing




Тагове:   германия,   украйна,   нато,   Ирак,   вашингтон,   милиард,   Афганистан,   Дойче веле,   мекере,   Bloomberg,   САЩ,   русия,   ЕС,   Европа,   Газпром,   Сирия,   суверенитет,   командване,   генерален секретар,   Алианса,   Съединени щати,   столтенберг,   Руска федерация,   8 април,   Bloomberg Economics,   Устава на Организацията на обединените нации,   Северноатлантическата зона,   канцлера Шолц,   Столтенберг НАТО,   колективна сигурност,   лорд Хейстингс Лайънъл Исмей,   1–ви барон Исмей,   Дмитрий Суслов,   заместник–директор на Центъра за цялостни европейски и международни изследвания във Висшата школа по,   Студената война Европа,   Съединените щати в Европа,   германски войски в Централна и Източна Европа,   дъщерното си дружество в Германия Газпром Германия,   оператора Астора,   ПГХ Реден,   Energylandinfo,   Мюнхенския институт за икономически изследвания,   Депутатът от Държавната дума,   икономистът Михаил Делягин,   YouTube канала на Roy TV,


Гласувай:
11


Вълнообразно


1. merlin1968 - В европейските елити е дълбоко н...
08.04.2022 19:35
В европейските елити е дълбоко насадена истинска, пещерна русофобия. Ужасяващ страх, избиващ в злоба и мечти за пореден реванш. Омраза, злоба и страх убиват европейската икономика, което е добре дошло за САЩ.
цитирай
2. kvg55 - До 1. merlin1968
08.04.2022 20:15
До това води буржоазният манталитет, когато разумът настъпва.
цитирай
3. germantiger - малкото руското СЕ СЕ СЕ РЕ на колене ...
08.04.2022 21:01
малкото руското СЕ СЕ СЕ РЕ на колене под гиганта САЩ и легендарния ЕС

ех путьо - победа кУга :) ;) аре бе путьо

само титаничния сащ като плюе на мини российката и тя ще почне да моли да скимпти

МАЛКА РОССИЙКЕ ИМА ЛИ СЕКС

ЧИЧО САМ ТИ ГО НАХЛУЗИ :)
цитирай
4. kvg55 - До 3. germantiger
08.04.2022 22:41
Елементарното възпитание препоръча да се коментира само по един път. А ти коментираш по повече пъти. Че ми пращаш и лични съобщения.
Чичо ти Сам нищо не е нахлузил, защото не го намира из диплите на панталона.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Аз не мога да си обясня ролята на шута?
09.04.2022 00:43
Ако е истински, ще бъде изхвърлен веднага, аламинут! Съвсем ясно си личи ,че е наркоман Открито призовава за ТСВ и се сърди като малко дете ,че не изпълняват прищявките му!?Това е някаква пошла пиеса!?

Лека нощ!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
09.04.2022 06:25
Замислил съм постинг за Наполеончик.
цитирай
7. kvg55 - Благодарности!
12.04.2022 15:48
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5833667
Постинги: 2829
Коментари: 26035
Гласове: 34363
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930