Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2022 13:01 - © Мода и политика
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 624 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 02.04.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
02.04.2022г.

     Българската национална телевизия набута и модата в политиката. По традиция всеки последен вторник в месеца известният моден корифей професор Любомир Стойков
image
гостува в студиото на "100% будни". На 29-ти говориха за "световната мода в сянката на войната, актуалните събития от изминалия месец, пречупени през призмата на модния подиум и как световната мода реагира на всичко, което се случва в момента, и какви послания отправиха емблематични лица, дизайнери и експерти".

Същинската, видимата така реакция [на Ограничената специална санитарна хуманитарна операция на Руската федерация по демилитаризация, денацификация, деНАТОфикация, дезинсекция, дератизация, дезинфекция и обезпаразитяване на Украйна] беше демонстрирана  най-вече в Париж [Седмицата на модата в Париж], започна "лекцията" си професор Стойков.
Колегите от "Гардиън", които много точно, в три думи очертаха, каква ще бъде вече модата след тази ужасна война и трагедия, а именно – тъжна, странна и сюрреалистична.
Това говори за изключителното значение за света на "Операцията" в Украйна.
Модата е тъжна, защото буржоазният свят, с когото е свикнала, си отива. Нищо – ще свикне и с новия свят. Странна е, защото изостава от изискванията на времето и е упадъчнасюрреалистична, защото все още се влачи подир стария свят.
Гледаме така, почти всеки ден (по няколко пъти на ден ни го навират в очите, Стефане) виждаме президента Зеленски, който така наложи тази армейска зелена тениска, до Путин с така луксозната му парка, с която се появи на стадиона "Лужники", дава тон на разговора водещият Щерев.
Много е важно поведението, в това число и комуникационното поведение на двамата лидери, респективно руският президент Владимир Путин и украинския Владимир Зеленски.
Двамата избраха радикално противоположни форми на своя политически дрескод – стана дума вече за украинския президент Зеленски, който направи впечатление, тъй като той е нонстоп, денонощно в социалните мрежи, със свои преки видеовключвания, било в американския сенат, било в европейския парламент, било в германския бундестаг. Тази тишъртка в стил "милитъри", то дори не е стил. Това си е войнишка с маслиненозелен оттенък дреха, както и якето, с което го виждаме понякога, просто показва един адекватен дрескод. Той е и върховен главнокомандващ на … .
По отношение на Владимир Путин, аз се раздвоявам да кажа, дали той допуска грешка, неволна грешка, когато залага на своя стандартен конвенционален стил – той продължава да ходи с костюм, вратовръзка … Може би, той пък залага на другото. Тъй като официалната пропаганда бяга в своята лексика от думата война, а залага повече на военна операция, и той може би затова държи на един по цивилен стил на обличане, обяснява дрескодовете Стойков.
Точно, правилно си забелязал, професоре. Путин не води война и затова не се прави на клоун, докато за Наполеончик оставането му на власт е въпрос на живот и смърт.
И генерал-майор Игор Конашенков е с "тишъртка в стил "милитъри"
image
, ама му отива, за разлика от играещият го главнокомандващ на украинските въоръжени сили палячо.

Говориха, говориха, но само за дрехите. За един друг аспект на изгледа, дума не отвориха.
От началото на Операцията Наполеончик усилено брадясва, но още не го е докарал до стил "класическа еврейска брада
image
Дали ще има време да го докара? Едва ли!

Мисля си, да не би пък да е положил някаква свещена еврейска клетва
image
за суицидно поведение
.

https://bnt.bg/news/svetovnata-moda-v-syankata-na-voinata-v317046-304549news.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. анонимен - Владимир Владимирович трябва да ...
02.04.2022 14:47
Владимир Владимирович трябва да носи черна пелерина и дълги рога, защото е едно от проявленията на дявола.
цитирай
2. kvg55 - До 1. blackperforator
02.04.2022 19:16
Остроумно, но грешно – не отговаря на истината.
След време на Владимир Владимирович ще му сложат нимб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759968
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031