Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2022 19:01 - © Съветизация
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2202 Коментари: 14 Гласове:
10

Последна промяна: 25.03.2022 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.03.2022г.

     В Интернет битува едно предаване – "Алтернативата с Красен Станчев"
image
–, в което професор Евелина Келбечева от Американския университет в България (има си хас да е друг университет) представя документалния филм "Второто "освобождение"
image

"Второто освобождение". Предполага се, че "Първото освобождение" е било от така нареченото турско робство … , така започва встъплението си към представянето на филма Красен Станчев.
"така нареченото" значи! Периодът от 1396-та до 1878 година изстрадалият български народ е нарекъл категорично "турско робство" или "игото".
Ей тия непеошници, бе! Как лесните пари извратиха съзнанието и мисленето им.
"Един от най-тежките и неизкореними митове в българското колективно съзнание, това – мита за двойното освобождение" – ето и професорката, и тя митологизира. Разбираемо е, но тезата им е елементарна – като няма "Първо освобождение", следователно няма и "Второ освобождение". Още повече, че и двете освобождения са свързани с Русия.
"Аз мога да кажа няколко неща. Присъствието на Съветската армия в периода за който става дума във филма е една от причините за първия фалит на България през шейсета година", намесва се водещият Станчев.
Съветското присъствие в България е от месец септември 1944 година до края на 1947-ма.
За тези три години Съветският съюз и в частност Съветската армия, ограбват България до шушка. Последвалата "Съветизацията на българската икономика" естествено довежда до фалитът на държавата. Това го твърди основателят на Института за пазарна икономика (ИПИ) и негов изпълнителен директор от 1993 до 2007 година, учил в Ленинград. Значи не може да не е вярно.
"След като в нотата, с която Съветският съюз обявява война на България, много ясно се казва, че Червената армия ще окупира България", лъже като дърта циганка професорката.
Ето, и тая лъже като режисьорът Овчаров в "Порнорама". В Нотата
image
никъде не се срещат думите "окупация" и "Червена армия".


"Точно защото сме окупирани, точно защото през България в продължение на три години минават 600 хиляди съветски офицери и войници. Самото нахлуване в България на близко четвърт милион армия и с целия Черноморски флот … ("Ужасно такова е нахлуването и в Чехословакия 68-ма година", намесва се Станчев. За такива глупави сравнения народът ни е казал :
Нерде Ямбол, нерде Станбул) … Точно заради окупацията на България от тази огромна армия, всичките беззакония, безобразия и кланета, които започват буквално, даже малко преди датата Девети септември 44-та година, могат да се случат. Ние не говорим само и единствено за ужасяващото ограбване на българската хазна и българската икономика, и българските храни от това, че ние издържаме три години Съветската армия", продължава тя.
Тези български храни в продължение на три години преди това са вървели към германската армия, така че българската икономика не е била натоварена извънредно. Просто се е сменил консуматорът. От дядо ми, дребен земеделски собственик, не съм чул преди Девети септември, когато му умира дете от дифтерит, защото няма пари да плати на доктора, да е било по добре за семейството му от след Девети септември. А е нямал пари, защото произведеният от него и други като него тютюн, е бил събран по време на Великата депресия от властта на едно широко място в реката и изгорен без да им се плати и стотинка. Та такива ми ти работи с производителите на храни и земеделска продукция.
"Това което ние плащаме за окупацията [съветската], надхвърля три пъти приходната част на бюджета на България. Но ние имаме най-голямата продоволствена, най-голямата финансова и най-голямата политическа криза в новата ни история. В периода на съветската окупация … социално-културната тъкан да българското общество е разкъсана. Това е най-голямата и най-тежка последица от трите години окупация от Съветската армия", констатира професорката.
От думите ѝ излиза, че данъкоплатците са крили доходи, гадовете му буржоазни. Но правителството на Отечествения фронт … успява да изхрани приятелите си от СССР.
"Много се надявам, че понеже поколението, което расте сега, има нужда от съвсем други начини, по които да вижда и учи историята, филмите са най-най-добрия начин, не цитирам тука Ленин (все едно, Ленин го е казал преди теб), ние знаем, че начина по който един филм влиза в съзнанието на хората … (тука Станчев я прекъсва за да пита за последиците от съветската окупация, за който въпрос професорката много благодари)".
Последиците : "Това не е всъщност началото на съветизацията. Началото на съветизацията започва с това, с акта на прекръстената от социалдемократическа в комунистическа партия през деветстотин и деветнайста година Българска комунистическа партия, която съвсем не е българска, защото тя се самообявява за филиал на Коминтерна …".
Макар че Съюзът на съветските социалистически републики е създаден чак през 1922 година, невежата професорка нарича преименуването на Българската работническа социалдемократическа партия (тесни социалисти) в Българска комунистическа партия (тесни социалисти) съветизация. "Историчката" не различава ленинизация от съветизация.
"Последиците днес са видими с просто око! Защото всичките тези безкрайно изкривени представяния на българската история, аз ги наричам фалшификации, защото това са фалшификации. Не може една окупация да бъде наричана освобождение; не може една, най-тежката разруха на България да бъде наричана начало на … или възстановяване на многопартийната система в България".
Атентатът на 16 април 1925 година също е последица, според либерастката Келбечева, от съветизацията на българското общество, макар че сред организаторите му са и анархисти, идейни противници на съветите.
Накрая се изяснява откъде произхожда антисъветският мироглед на госпожата – от буржоазното ѝ потекло : "Аз си спомням разказите на майка ми, която разказваше как са се настанили офицери и войници в нашата къща в центъра на Пловдив и какъв ужас са изживяли от оргиите, които са били всяка нощ".
Обяснимо е и разбираемо е. Гадно е било на буржоазията да търпи съветското простолюдие да се весели в собствената им къща ... "в центъра на Пловдив".

https://www.youtube.com/watch?v=DIcqjGPoHW4
https://desebg.com/2011-01-13-09-25-54/1419-2013-09-05-10-10-00






Гласувай:
10


Вълнообразно


1. blog13 - цитат:"Ние не говорим само и ...
25.03.2022 20:00
цитат:"Ние не говорим само и единствено за ужасяващото ограбване на българската хазна и българската икономика, и българските храни от това, че ние издържаме три години Съветската армия", продължава тя.
Тези български храни в продължение на три години преди това са вървели към германската армия, така че българската икономика не е била натоварена извънредно. "

Вече не мога да ги слушам тия мижитурки. Значи ужасяващо било, че България е хранила... ммм - фактически Трети Украински Фронт.
А, че изобщо ВСВ е изнесена от СССР, тва че са загинали 25 милиона руснаци - тва е нищо. Е по време на война, ние искаме да сме си добре. И кво, след 25 милиона избити, след глад, кръв пот и сълзи. И нечовешки студ, Украинската армия, която ни освободи от фашистко присъствие нема да яде ли? Армията ще яде. По един или друг начин. И германската и украинската. Това е положението. А кой вярва на такива нереални басни, че няма да яде ако няма пари да си купи е глупак.

И глей ги икономистите, как са скъпи на триците а евтини на брашното. Щото от англо-американските бомбардировки има няколко хиляди избит, плюс повече ранени, а центъра на София и др. е разрушен. И дали ни не са ни излезли по-скъпо тия бомбандрировки? Кой да ни каже сега, на колко се оценява един убит българин, според икономистите? А сградите, дето ги словословят колко били модрни и хубави - пак същите. Ма тези хубави сгради ги разрушиха именно англо-американците.
цитирай
2. rosiela - ЧЕТОХ С ИНТЕРЕС!
25.03.2022 20:11
За глупостите около " така нареченото турско робство" - напълно съгласна.
За България под егидата на СССР - много дали, но и много обрали. Примери бол и в двете посоки.
цитирай
3. kvg55 - До 1. blog13
25.03.2022 20:37
Професорката е буржоазно ограничена и повече не може да даде , достигнала е своето ниво на компетентност и не може да надскочи себе си. Бедата е, че промива мозъците на младежта.
цитирай
4. kvg55 - До 2. rosiela
25.03.2022 20:41
Разбирам и уважавам мнението ти, защото е честно изразено.
цитирай
5. rosiela - БЛАГОДАРНОСТИ!
25.03.2022 20:43
kvg55 написа:
Разбирам и уважавам мнението ти, защото е честно изразено.

цитирай
6. kvg55 - До 5. rosiela
25.03.2022 20:47
Моля!
цитирай
7. mt46 - ...
25.03.2022 22:00
Това не е история, а тъпа пропаганда...
цитирай
8. blagovesteliseev - В Библията Хитлер е звяра, а блудницата Вавилон - църквата на сатана е Рим
25.03.2022 22:19
Ориентирите са доста ясни.
цитирай
9. kvg55 - До 7. mt46
25.03.2022 22:48
Не съм гледал филма, нямам желание и намерение да го гледам, но от изявите по телевизията на сценаристът и режисьорът съм на мнението, че в него пропагандата затъмнява науката.
цитирай
10. kvg55 - 8. blagovesteliseev
25.03.2022 22:49
Да!
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!.
26.03.2022 00:13
Тези, според мен точната дума е опортюнисти, от 1990 година революционерите имам предвид, са способни на всякаква помия да забъркат! Лъжлива!
И Красен Станчев е от тях
И комсомолският секретар на учкома Луджев- също!
Изкара се, докарал 10 номември?
Да ,но такива като мен не са забравили ,че дойде от САЩ, където беше "командирован", месеци след това!
На такива не трябва да се вярва на нищо, казано от тях!
И-добър ден да ти каже, огледай, дали не е някой кишав денят, с лапавица от дъжд и сняг!
цитирай
12. kvg55 - До 11. leonleonovpom2
26.03.2022 00:32
"И комсомолският секретар на учкома Луджев – също!" Да! Какъв ли историк е, се питам?
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
26.03.2022 08:50
Според мен, като Ж.Ж., ,каквото му предоставят да излезе от негово име, на това е автор!
Е, по изключение ,може и нещо да ...."сътвори"!
Сигурно е имал задача, според него, продполагам, да "руши" комсомола!? Само че, друг нетов съученик,лека му пръст, на този ден почина преди две години, на последното им випускно събиране го беше направил за две стотинки! И той известен комсомолски кадър! Знаеше му всичките далавери Но не такъв опортюнист, като него Приятел ми беше от детските години, говореше с отвращение за този!

Хубав ден!
цитирай
14. kvg55 - До 13. leonleonovpom2
26.03.2022 09:19
Ха-ха-ха!
Участва само в творчески колективи. По социалистически.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758869
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34182
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031