Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2022 19:01 - © Национализацията като ответна мярка
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 928 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 14.03.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.03.2022г.

     В Руската федерация социализмът настъпва!
Организацията "Обществена потребителска инициатива" е съставила списък с чуждестранни компании, които решиха да напуснат Руската федерация и могат да бъдат национализирани в бъдеще, и го изпрати на руското правителство и на Генералната прокуратура. Това съобщава пред "Известия" ръководителят на организацията Олег Павлов. Списъкът включва 59 (Общо почти 200 големи чуждестранни компании обявиха, че спират развитието си в Русия или напускат страната) компании, обявили прекратяване на работата в Русия, без да предоставят гаранции на потребителите, между които Apple, IKEA
image
, Microsoft, IBM, Shell, McDonald"s, H&M, Nike, Adidas, Zara, Lego, Samsung, LG. Спира продажби и "тежкия лукс" : Chanel, LV, Rolex, Cartier, Balenciaga. В автомобилната индустрия Volkswagen, Skoda, Volvo, BMW, Audi, Porsche, Toyota и други преустановиха работата си с Русия 
image

Netflix, BBC, CNN спряха излъчването си.
Но те няма да успеят да изтеглят капитал от страната – на 1 март влезе в сила указ на президента на Руската федерация, който всъщност блокира излизането на чуждестранни инвеститори от руски активи. Това беше отговор на санкциите от САЩ и ЕС. Списъкът ще се допълва в зависимост от новите заявления за отказ от дейност на чуждестранния бизнес.
"Правоприлагащите органи, Министерството на промишлеността и търговията и "Роспотребнадзор" също ще участват в работата по този списък, всеки в частта от своята компетентност. Разбира се, списъкът е отворен. Веднага щом има компании, които обявяват оттеглянето си, без да предоставят гаранции на руските потребители, ще се вписват в него. Съответно те ще бъдат обект на административни, наказателни и съдебни процедури", пояснява Олег Павлов. Той припомни, че вицепремиерът Андрей Белоусов говори за подобни сценарии за развитие на отношенията с чуждестранни партньори, а секретарят на "Единна Русия" Андрей Турчак също говори за възможна национализация.
Telegram-канала на партия "Единна Русия" съобщи, че правителствената комисия по законодателна дейност е одобрила втория пакет от мерки за подкрепа на икономиката, включително един от механизмите за национализиране на собствеността на чуждестранни организации. Президентът на «Опоры России» Александър Калинин смята, че ако чужд бизнес престане да спазва руското законодателство, той трябва да бъде наказан за това.
Според пресслужбата на Министерството на икономическото развитие, правителството ще запази работните места в чуждестранните компании, които са обявили спиране или прекратяване на дейността си в Русия. Министерството предложи въвеждане на външно управление в компании, които са напуснали руския пазар, повече от 25% от които са собственост на чуждестранни субекти. От пресслужбата на ведомството подчертаха, че основната цел на нововъведенията е да се запазят дейността на организациите, работните места и бързо да се приспособят в условията на санкционен натиск.
Като алтернативи на Windows, Игор Бедеров, ръководител на отдела за информационни и аналитични изследвания в T Hunter, посочва Linux – базирани продукти, по-специално Ubuntu, руския AstraLinux. Що се отнася до офис пакетите, вместо Office можете да използвате руския My Office, LibreOffice, китайския WPS, отбеляза Игор Бедеров.

https://iz.ru/1302632/natalia-bashlykova/dalnie-po-spisku-v-rf-sozdan-perechen-iz-60-pretendentov-na-natcionalizatciiu
https://iz.ru/1302748/evgeniia-pertceva-valerii-kodachigov-valerii-voronov-vera-kuzmina/brendovaia-ideia-pochti-200-kompanii-priostanovili-rabotu-v-rf



Тагове:   BMW,   Porsche,   Skoda,   Audi,   Volkswagen,   toyota,   apple,   IBM,   списък,   Windows,   Microsoft,   McDonalds,   партия,   Rolex,   указ,   капитал,   социализъм,   национализация,   cnn,   Chanel,   Русия,   бизнес,   президент,   Shell,   инвеститори,   активи,   lv,   BBC,   Volvo,   IKEA,   рубли,   секретар,   пресслужба,   известия,   Cartier,   LibreOffice,   Netflix,   Balenciaga,   САЩ и ЕС,   Руска федерация,   14 март,   Организацията Обществена потребителска инициатива,   руското правителство и на Генералната прокуратура,   Министерството на промишлеността и търговията и Роспотребнадзор,   вицепремиерът Андрей Белоусов,   Единна Русия Андрей Турчак,   Telegram-канала на партия Единна Русия,   Президентът на «Опоры России» Александър Калинин,   Министерството на икономическото развитие,   T Hunter,   посочва Linux – базирани продукти,   по-специално Ubuntu,   руския AstraLinux Що се отнася до офис пакетите,   вместо Office можете да използвате руския My Office,   китайския WPS,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. merlin1968 - Западните компании напускащи Р...
14.03.2022 20:13
Западните компании напускащи Русия могат да избират между три варианта:
1. Временно замразяване, като се задължават да подновят дейността си, а за времето в което не работят изплащат 2/3 от заплатата на работниците си.
2. Отдаване управлението на бизнеса си в Русия на специална управленческа компания
3. При не използване на нито един от първите два варианта следва процедура по обявяване на умишлен фалит и активите на компанията се конфискуват и отдават на търг на друга компания която да продължи дейноста.
Това е доколкото знам положението в момента.
цитирай
2. kvg55 - До 1. merlin1968
14.03.2022 20:48
Както разбирам, компаниите от списъка прекратяват дейността си. Няма пречка с един закон да бъдат национализирани, вместо отдавани на търг на други частни компании на олигарси. Па и при тази обстановка в условия на санкции, едва ли биха се намерили купувачи.
цитирай
3. mt46 - Да,
14.03.2022 21:30
но частична национализация не значи социализъм...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
14.03.2022 23:14
Затова казвам настъпва. Постепенно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5860128
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34375
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930