Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2022 07:01 - © Полско-американски пинг-понг
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1220 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 13.03.2022 08:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
13.03.2022г.

     МиГ-29
image
е многоцелеви съветски изтребител от четвърто поколение. Разработен е през 1970-те години от конструкторското бюро ОКБ "МиГ". Първата серийна модификация на МиГ-29 влиза във ВВС на Съветския съюз през 1983 година. Маса на бойното натоварване – 2000 кг. МиГ-29
image
все още се използва широко от руските ВВС и други държави по света.

Една от тези "други държави" е image Полша, която притежава 26 броя МиГ-29А и 6 броя МиГ-29УБ към 2018 година. Също така и image България – 12 МиГ-29А и 4 МиГ-29УБ – 2017 година.
Та този съветски ветеран
image
нанесе удар по единството на НАТО и Евросъюза, като предизвика як международен скандал в Евроколхоза и НАТО-то.

Наполеончик плаче за съветски самолети, защото неговите въздушни асове не владеят натовската  техника, а няма и време да я усвояват. Такива самолети използват бившите социалистически страни. Заговори се, че България ще предостави на Украйна МиГ-29
image
Министър-председателят отрече. То нашите самолети и без това са в безпомощно състояние.

Полша изяви готовност да предостави своите самолети МиГ-29 на братска Украйна – от една страна. Поляците нямат топки да го направи на своя глава и за своя сметка– от друга страна. Затова реши да набута Съединените щати в интригата, скривайки се зад принципа на колективната отговорност, поляците излязоха с брилянтната си идея да прехвърлят самолетите си на us-американците в базата им в Германия "Рамщайн".
"Властите на Република Полша, след консултации с президента и правителството на Република Полша, са готови незабавно да прехвърлят всички свои самолети МиГ -29 безплатно в базата "Рамщайн" и да ги предоставят на разположение на Правителството на Съединените американски щати – изложи вчера (осми) вечерта идеята полското министерство на външните работи", донася полският 
image

"Няколко часа по-късно обаче се случи неочакван обрат. На сайта на Държавния департамент на САЩ се появи изявление на прессекретарят на Пентагона Джон Ф. Кърби относно помощта за Украйна. В него се казва : "Перспективата за предоставяне на изтребители на разположение на американското правителство на Америка, заминаващи от база на САЩ / НАТО в Германия за включване във въздушно пространство, което Русия поставя под въпрос над Украйна, поражда сериозни опасения за НАТО като цяло", продължава изданието.
Мокрите сънища на поляците били за компенсация – в замяна на МиГ-овете да получат използвани самолети F-16, "Patriot" и F-35 от Съединените щати.
Офицерите от разузнаването и военните казват, че подобни въпроси изискват три неща : първо – мълчание, второ – мълчание и трето пак мълчание. Междувременно нямаше край на изявленията, опроверженията и съобщенията по отношение на МиГ-овете.
На въпроса за полските изтребители за Украйна, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отговаря : "НАТО няма да бъде част от този конфликт, няма намерение да разполага украински самолети на нашите летища".
Попитан от PAP за коментар, представител на Пентагона отказал коментар : "Видяхме съобщението на полските власти. В момента няма какво да кажем", каза говорителят.
Войната си тече, поляците се оправдават с янките – "Вие имате различна дефиниция за риск от нас. Ние ще предадем самолетите, но те не могат да излитат от Полша", обясняват им те.
При посещението си в Молдова държавният секретар Антъни Блинкен потвърждава, че САЩ обмислят изпращането на самолети в Полша, ако Варшава реши да предаде изтребителите на Украйна – "Сега активно разглеждаме въпроса за самолетите, които Полша може да достави на Украйна и проучваме как можем да попълним доставките, ако Полша реши да достави тези самолети" – казва той.
"Доколкото знам, досега не сме били консултирани, че планират да ни предадат тези самолети. Така че мисля, че това беше изненадващо движение на поляците", каза по-късно Виктория Нюланд, заместник-държавен секретар на САЩ по политическите въпроси.
Изявление на премиера Матеуш Моравецки на осми март : "Полша не е страна в тази война, нито пък НАТО. Такова сериозно решение трябва да бъде взето единодушно и недвусмислено от целия Северноатлантически пакт. Решението е в ръцете на американците", каза той.
Сенаторът демократ Крис Мърфи му опонирал : "Полша ще бъде "по-естествен партньор" за предаване на старите МиГ-ове на Украйна". Разбира се, да си помагат по съседски. Само че поляците се страхуват да не провокират Русия към агресивни действия срещу Полша.
Страх лозе пази! От тази българска поговорка се ръководят и янките. На брифинг завчера умницата ни Джен Псаки каза : "Е, бих казала, че нашата оценка се основава на това как да предотвратим световна война … Първата и най-важна цел на президента е националната сигурност и интересите на Съединените щати и да бъде ясен и директен с американския народ. Той беше ясен и директен с американския народ. Той не възнамерява да изпраща американски войски да се бият в Украйна срещу Русия, за да започне нова война. Че това би било ескалираща стъпка; това не би било в интересите на нашата национална сигурност и не в интересите на НАТО", конкретизира Джен.
"Оказва се, че решението на САЩ да откажат полските изтребители МиГ-29 на Украйна е дори по-лошо, отколкото писахме в четвъртък. Белият дом сега потвърждава, че решението е стигнало чак до президента Байдън, който наложи вето на доставката на самолети, за да не провокира Владимир Путин и да рискува да ескалира войната", пише Wall Street Journal 
image

"Ето защо преместих над 12 000 американски сили по границите с Русия – в Латвия, Естония, Литва, Румъния – защото те вървят задружно. Разбира се, ако отговорим, това е Трета световна война, но ние имаме свещено задължение – само на територията на НАТО – свещено задължение – член 5. И ние няма да го направим — въпреки че няма да водим третата световна война в Украйна, войната на Путин срещу Украйна никога няма да бъде победа" похвали се бай Дън в речта си на конференцията по въпросите на демократичното събрание на Камарата на представителите.
Получи се аматьорска постановка с участието на полски и us-американски "актьори", която Наполеончик иронично като комик нарече "полско-американски пинг-понг".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-w-ukrainie-mysliwce-mig-29-i-polsko-amerykanski-ping-pong/8php1ht,79cfc278
https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wojna-rosja-ukraina-amerykanie-zaskoczeni-decyzja-o-przekazaniu-mysliwcow-mig-29/sy38qg5,79cfc278
https://vz.ru/world/2022/3/10/1147924.html
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/press-briefings/2022/03/09/press-briefing-by-press-secretary-jen-psaki-march-9-2022/
https://www.wsj.com/articles/the-ukraine-mig-29-fiasco-gets-worse-joe-biden-vladimir-putin-poland-ukraine-russia-nato-11646953225?page=1
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/speeches-remarks/2022/03/11/remarks-by-president-biden-at-the-house-democratic-caucus-issues-conference/




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Естествено...
13.03.2022 11:38
НАТО няма интерес от военен сблъсък с Русия...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
13.03.2022 13:23
Просто ги е страх и не са сигурни в крайната победа.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
13.03.2022 21:55
На Зеленски ,за какво му е самолета, да се прибере с него от бункера си ли?
Голям герой е, но извън Украйна! Защо не мине на оглед на отбранителните линии?
Няма как, но иначе е много смел, за чужда сметка, естествено! Смелостта му е правопропорционална на разстоянието от Украйна, на което се намира!
Хубаво ,че американците не се връзват на артистичните му изцепки!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
13.03.2022 22:55
Не се връзват, не са толкова изкуфяли.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761827
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031