Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2022 08:01 - © Санкциите като бумеранг
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1217 Коментари: 6 Гласове:
8

Последна промяна: 12.03.2022 08:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.03.2022г.

     Специалният представител на президента на САЩ по въпросите на климата Джон Кери
image
на енергийна конференция в Хюстън, коментирайки събитията около Украйна и покачването на цените на енергията казал : "Вероятно ще има някаква цена за плащане. Очевидно енергийните пазари са в турбулентно състояние. Ще трябва да живеем с това известно време".

При всичките обаче последствия от наложените на Руската федерация санкции "е необходимо да се запази единството" – на Съединените щати с Евроколхоза.
"Защо огромният мащаб на финансова болка, нанесен на Русия, тревожи някои на Запад", задава въпрос в
image
Адам Тейлър
image
и констатира : "Някои на Запад тръбят за санкциите срещу Русия. Други се притесняват от съпътстващи щети".

Тези други не споделят глупавата еуфория от наложените на Русия санкции и "се опасяват, че тези санкции ще имат странични щети в Русия и извън нея, потенциално дори да навредят на самите страни, които ги налагат. Някои дори се притесняват, че санкциите, предназначени да възпират и отслабват Путин, могат да го окуражат и укрепят" 
image

"Ето някои от опасенията относно санкциите, които чух, когато разговарях с експерти през последната седмица", споделя авторът :
– "Санкциите могат да навредят на руските цивилни граждани (явно на запад има хора, които не са буржоазно ограничени и мислят и за другите),  Деветдесет и девет процента от руския народ нямат никакво влияние върху политиката на Кремъл. Не искам да направя живота по-мизерен за обикновените руснаци, които ще понесат тези санкции, каза Гари Хуфбауер от Института за международна икономика "Петерсън".
– Санкциите биха могли да доближат "елита" [вероятно се имат предвид олигарсите, на запад за елит се смятат богатите] до Путин. Налице е консолидация на някои олигарси около него.
Както Макс Седън от Financial Times писа тази седмица, динамиката на мощността е важна. Путин е този, който има властта над олигарсите, а не обратното. И тъй като достъпът им до Запада е ограничен от санкции, мнозина няма да имат друг избор, освен да се доближат до своя лидер.
– Санкциите могат да ескалират, а не да деескалират конфликтите. Колкото по-мощни са санкциите, толкова по-вероятно е страните да се стремят да отговорят по какъвто и да е начин, за да се защитят от това, което според тях, съвсем правдоподобно, представлява екзистенциална заплаха, каза Хенри Фарел, професор по международни въпроси в "Johns Хопкинс".
– Тези санкции могат да навредят и на Запада
image

Както моят колега Рик Ноак писа от Париж, много хора в Европа се подготвят за катастрофалното въздействие на санкциите на Европейския съюз върху Русия, включително по-високи цени на газ, електричество и храни. "Тази голяма криза ще има последствия върху нашия живот, нашата икономика", каза френският президент Еманюел Макрон миналата седмица 
image

Европа, която получава голяма част от енергията си под формата на природен газ от Русия, е по-изложена от Съединените щати. Но в глобалната икономика всички са засегнати.
– В дългосрочен план въздействието е трудно да се предвиди. Артьом Лукин, професор в Далекоизточния федерален университет във Владивосток, Русия, каза, че е твърде рано да се каже какво ще бъде въздействието на санкциите върху Русия.
Ето – ОПЕК разочароваха и ядосаха САЩ – Главният изпълнителен директор на EQT Corp Тоби Райс, главният изпълнителен директор на Hess Corp Джон Хес и главният изпълнителен директор на Chesapeake Energy Доменик Дел"Осо, наред с други, присъстваха на вечеря с генералния секретар на ОПЕК+ Мохамад Баркиндо
image
, проведена в ресторант The Grove
image
близо до мястото на конференцията CERAWeek, съобщава Ройтерс на 8 март. А след изисканата вечеря, която включвала :
image

Шишчетата от пъдпъдъци бяха малки, но вкусни; Снимка от Сара Руфка 

image
Чийзбургерът в The Grove е апетитна гледка
; Снимка на Сара Руфка 

image
Идеално зрачни пилешки такос
; Снимка от Сара Руфка

Баркиндо ги попарил : "Няма капацитет в света, който да замени 7 милиона барела на ден [износът на Русия]
image


image

А какво прави в критичната ситуация Евроколхозът? "Не вярваме, че Русия може напълно да спре доставките на газ за Европа със 100%. Но не изключваме намаляване на доставките, за това преговаряме с партньори, които могат да осигурят допълнителни доставки", казал еврочиновникът Борел. Не вярвали! Е, как така? Федералният канцлер Олаф Шолц пък каза : "Понастоящем няма друг начин да се осигурят доставките на Европа с енергия за производство на топлинна енергия, за мобилност, за електроснабдяване и за промишлеността". Така де. Проумяхте го. Узряхте тикви зелени.
image

https://www.washingtonpost.com/world/2022/03/03/sanctions-worries-russia-west-scale/
https://www.reuters.com/news/picture/energy-security-in-focus-as-ukraine-cris-idUSKBN2L5172
https://www.tagesschau.de/inland/debatte-russland-oelimporte-101.html
https://houston.culturemap.com/news/restaurants-bars/08-12-10-restaurant-week-diary-the-grove-reminds-us-that-size-matters/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Всяко действие предизвиква бум...
12.03.2022 08:15
Всяко действие предизвиква бумеранг - правилното правилен, неправилното - пак правилен. Какие вопросьй.
:)))
цитирай
2. rosiela - Ех, Красимире,
12.03.2022 08:30
ще патят и двете страни. Едва ли ще укрепят Путин?!
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
12.03.2022 08:38
Трети закон на Нютон : Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.
Това е закон на механиката, но важи и за обществото.
цитирай
4. kvg55 - До 2. rosiela
12.03.2022 08:41
Ще патят. При война, дори икономическа, търговска, няма само един потърпевш.
цитирай
5. bojinkata - - Западът обясни, че залага на мощни ...
12.03.2022 13:01
Джефри Сакс за санкциите срещу Русия: Това Путин леко ще го преживее


- Западът обясни, че залага на мощни икономически санкции, призвани да заставят Кремъл да се подчини. Ще сработи ли тази стратегия?

- Америка напразно си мисли, че държи всички козове, от експортните санкции до системата SWIFT. Разбира се може и така да стане, че по някакво чудо западните санкции срещу Русия да сработят. Но аз не вярвам в това... Аз прогнозирам друго развитие на събитията, значителни негативни последствия за икономиките на целия останал свят, освен Русия. И не вярвам, че санкциите могат да променят значително руската политика по отношение на Украйна. Санкциите няма да прекратят този конфликт.
цитирай
6. mt46 - ===
12.03.2022 13:04
Санкциите са част от войната между Запада и Изтока...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757850
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031