Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2022 13:01 - © Телевизиите като Ганковото кафене
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 784 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 02.03.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
02.03.2022г.

     Телевизиите, които са се превърнали в говорилни, защото е по-лесно и евтино, отдавна са ми станали досадни и непоносими с техните турски и холивудски филмови продукции.
Рядко се излъчват документални, публицистични, научно-популярни филми, които да завладеят аудиторията, да възбудят въображението и любознателността ѝ.
В почивните дни, когато човек трябва да се разтовари от напрегнатите делници, да се посмее, особено вечер, садистично се прожектират преливащи от кръв и насилие холивудски екшъни.
Събират се в студиото двама-трима-четирима с водещия киеци и започват да се надбилюрват. Те рядко казват нещо умно и запаметяващо се, понякога просто гледат да изтъкнат себе си.
Има щатни гости на телевизиите. Като се завърти някой, изреждат му се всичките телевизии. Последно това бяха семейството Александрина Пендачанска и Найо Тицин.
Говори се бързо, скоротечно, като стрелба на картечница. Мислите се удавят в думите.
И понеже класовата борба се изостря, телевизиите, които обслужват статуквото активно, активно промиват мозъците на аудиторията. Това ясно се видя в дните преди назначената от Пръдливият Забраванко Джо война между Украйна и Руската федерация. То не бяха приказки на журналисти, политолози и политици срещу агресивната Русия, то не бяха репортажи от заплашената невинна Украйна. Същото е и по време на хуманитарната интервенция на РФ.
Излъчваните репортажи и документални филми са изключително тенденциозни – срещу Русия и Владимир Путин; срещу социализма, наричан злобно комунизъм.
Така например в "Порнорамата" от 18-ти февруари във филмче срещнаха в София украинецът Андрий
image
и руснакът с типичните за руснак монголоидни черти и типичното руско име Тимур Гумеров
image
, който каза : "Русия сега не иска война. А заплашва с война. Но съм съгласен с Андрий, че през 2014-та Русия извърши агресия срещу Украйна. Въпреки това у нас се смята, че е бил проведен референдум за тези действия. За мен като гражданин на Русия обаче, изключително неприятно е, че страната ми, ръководена от Путин, се забърква в подобни действия. Отразява се на отношението към всички руснаци. Не мисля че Путин, би започнал военна авантюра сега. Освен ако не изгуби окончателно контакт с реалността. Което също не е изключено. Путин шантажира. В последно време явно му е скучно. Не чувства внимание от страна на западните политици и му трябва повод да си поговорят. Това струва по различни оценки по 15 – 20 милиарда на руския народ … Говори за риск и заплаха от НАТО, защото там членуват държави с либерални, демократични системи. Те противостоят на неговия авторитарен режим. Затова той иска всякак да очерни тази система. Да каже, че са ни врагове … В сравнение с Русия България е супер демократична страна".

А украинецът явно не е наясно с мераците на Зе-дружинката, затова твърди : "Миролюбива страна сме. Никога не сме започвали войната. Нашата доктрина е отбранителна. Не членуваме в Алианса (защото не ви искат) и затова според мен война иска и води Русия".
Разбира се героите не са подбрани случайно, без проучване, особено гражданинът на РФ.
На 18.02. писах за агента на ДС "Иван". Същият на 19.02. при Жени Баджакова по bTV каза : "Георги Димитров беше казал на времето, да направим за една петилетка, което другите  направиха за сто години. Това са комунистически глупости".
Глупости са казаното от агента, защото думите на Димитров са : "Необходимо е чрез индустриализация и електрификация на страната и машинизиране на земеделието да се постигне за 15 – 20 години онова, което други страни при други условия са постигнали за цяло столетие". И социалистическа България го постигна.
В същото предаване се излъчи сърцераздирателен и крайно субективен, бих казал, предвид друга информация, умишлено манипулиращ репортаж от Украйна на журналистката Соня Димитрова-Мартинюк :
image
"Стреля се от окупираните територии в Източна Украйна. Това се фиксира, документира, тоест не са просто някакви голословни обвинения. Украинската армия е получила заповед да отговаря единствено, ако има непосредствена заплаха за живота на намиращите се там войници. Провокация може да бъде само в такъв смисъл, че терористичните групировки в Източна Украйна искат да предизвикат ответен отговор, и тъй като те са скрили своите огневи позиции в жилищни райони, ако украинската армия отговори, това ще бъде много красива картинка за обвинение срещу Украйна, че унищожава местното население. Засега украинската армия се  държи и не отговаря. Така че се надявам, че Путин и Кремъл няма да получат нужната им картинка, за да получат коз да въведат официално войските си в Украйна … Вчера Пушилин и, забравих името на втория главатар на терористите в Източна Украйна … ".

И така – провокация, терористични, терористи, главатари. А Въоръжените сили на Украйна – целите в бяло. Невинни!
Какво да кажем за глупавия въпрос "Какво би ни казал Левски днес?", който всеки втори телевизионен водещ задаваше на госта си на 19-ти февруари. Част от това, което Левски е казал и написал е актуално и днес. Например : "Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме". Диалектика от най-висша класа. Затова четете Левски и размишлявайте върху прочетеното. Каквото е имал да каже, той вече го е казал.
С изказването си, особено последното, "Аз се възхищавам от него [Наполеончик]. А очевидно това прави и целият свят … България досега е направила правилни неща … Но едно е ясно. Поведението на Украйна, на нейните лидери, на нейния народ, категорично говори, че това е една зряла нация, която е готова да бъде част от Европа", неподходящо патетично за дипломат, Георги Панайотов
image
направо издави рибата.

Каква зрялост в тези фашизоиди? И в кой континент се намира Украйна бе, аланкоолу?
А че телевизиите видиотяват нацията, може би им е поставена такава задача за изпълнение?!
"Украйна не е регистрирала границите си в Организацията на обединените нации?
image
Промоционално съобщение!", изнася Randlife.co.uk 
image
Повече утре.

https://bnt.bg/news/panorama-18022022-303298news.html
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/karakachanov-za-skandala-s-zhesta-na-dzhambazki-tova-e-perverzija.html
https://bnt.bg/news/georgi-panaiotov-zavisimostta-ot-ruskite-energiyni-resursi-e-strategicheska-greshka-koyato-shte-bade-popravena-v314996-303712news.html
https://www.randrlife.co.uk/ukraine-did-not-register-its-borders-with-the-united-nations-promotional-message/




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. germantiger - аве зачервена путко
02.03.2022 13:15
едно време имаше

ПЪРВА И ВТОРА КОМНИСТИЧЕСКИ ПРОГРАМИ

И РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ

тогава ти е било весело

обаче НРБ УМРЯ, СССР Е ГРОБ
цитирай
2. анонимен - Пич, глупости пишеш.
02.03.2022 13:26
Това, че телевизиите са срещу руския тиранин, е естествено, но е друг въпрос.
Има 10 канала с научнопопулярни и документални филми, които да гледаш, а не тъпите български медии. С чудесни филми за история, животни, астрономия и пр. Аз гледам единствено тях.
Ето ти ги. Нешънъл джиографик, Нат джио уайлд, Дискавъри, Уърлд, Хистъри, Вайъсат Хистъри, Нейчър, Анимал Планет, Крими инвестигейшън, Травъл, има и още.
Днес например от 20 до 24 има перфектни филми по Нешънъл джиографик и 4 часа ще гледам само тях.
цитирай
3. kvg55 - До 1. germantiger
02.03.2022 14:50
Колкото повече телевизии, толкова повече лъжи.
цитирай
4. kvg55 - До 2. 4udovi6teto
02.03.2022 14:56
Съвсем ясно е, кои телевизии имам предвид. Не измествай въпроса и не се прави на тапа.
Не всички изброени от теб телевизии са качествени. "Хистъри" е про-us-американска.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.03.2022 16:09
Телевизия отбягвам да гледам!
Да не ме учаг на политика случайни хора и по-лошото, да не ме вземат за псе типовеве със СПУН?
За да ме насъскват!И като видя такива, насъскани, веднага си правя извода ,че са кучета по призвание!
Тледам Джереми рибаря, Рик Стейн и един млад професор - физик, който ми изпълва душата! Като фокусник премята в ръцете си физическите закони?
Политиците, особено нашите подлоги ,са жалка картинка Би трябвало да се смее човек на изпълненията им, но през сълзи!
Заради България!

Всичко най- добро!
цитирай
6. kvg55 - До 5. leonleonovpom2
02.03.2022 17:18
Между работата слушам и телевизора, който жена ми гледа.
Понякога тя ми казва за интересни случки, които гледам на видео и пиша по тях.
цитирай
7. nedovolen - Телевизора не гледам, радио не с...
02.03.2022 19:20
Телевизора не гледам, радио не слушам, вестник не разгръщам, да чета видя и слушам колко съм добре.
Като бръкна в джоба и усещам.
Хама я, тези.
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
02.03.2022 21:21
Българинът е инфантилен и трябва да му се обяснява.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752470
Постинги: 2808
Коментари: 25792
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031