Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2022 07:01 - © Прогнозите за война
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1881 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 28.02.2022 07:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.02.2022г.

     В неоткриваемо за мен интервю за Military Times от 20-ти ноември миналата година, Началникът на Главното управление за разузнаване (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна бригаден генерал Кирил Буданов : 
image

по преразказ на Хауърд Алтман казал : "Русия има над 92 000 войници, натрупани около границите на Украйна и се готви за атака до края на януари или началото на февруари".
И издал тайната : "Оценките ни са почти същите като на нашите американски колеги".
Следват и подробности : "Подобна атака вероятно ще включва въздушни удари, артилерийски и бронирани атаки, последвани от въздушни атаки на изток, десантни атаки в Одеса и Мариупул и по-слабо по интензивност нахлуване през съседната Беларус" : 
image

"Русия изгражда капацитет за това, казва Буданов пред Military Times, увеличавайки броя на войските и оръжейните системи в окупирания Крим и поставяйки системи като балистични ракети с малък обсег на действие "Искандер" и други оръжия другаде близо до границата. И той се подигра на предположенията, че бруталните метеорологични условия през това време на годината ще разубедят руснаците да атакуват" : "Това не е проблем за нас и руснаците", казал Буданов за предстоящата битка в хладното време.
"Те искат да направят ситуацията вътре в страната все по-опасна и тежка и да създадат ситуация, в която трябва да сменим правителството", казва Буданов. "Ако не могат да направят това, военните сили ще си свършат работата"
Несигурен във военните възможности на Незалежната да отстоява "независимостта" си, генералът се обърнал към us-американските брадъри : "Мисля, че това не е достатъчно за нас в момента", казал той за текущата и обещаната американска помощ за Украйна. "Нуждаем се от повече. Нито една държава освен Украйна няма открита война с Русия. И имаме вече седем години. Ето защо сме сигурни, че САЩ трябва да ни дадат всичко, което не сме получавали преди. И точно сега. Сега е подходящото време за това. Защото след това може да е късно".
По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков :
image
предположи, че Украйна сега търси нов опит да започне военно решение на собствения си вътрешен проблем, а Западът "я вдъхновява за безумни действия". Във връзка с това той призова НАТО да прекрати "напомпването на Украйна с оръжие" и провокативните дейности близо до руските граници.

"Представители на САЩ предупреждават за възможно руско военно нахлуване в Украйна", съобщава и CBS News, позовавайки се на анонимни представители на us-американското разузнаване, информирани по въпроса. Нахлуването зависи от метеорологичните условия, като вероятността се увеличава в по-студено време е предположението.
Става въпрос за навлизане на руските въоръжени сили в района на Донбас, който отдавна вече не може да се смята за украински.
image

Украински войници в очакване на руското нападение 

image
Руски танкист гледа страшен украински дрон
 

image
Украински танкове навлизат дълбоко в територията на Руската федерация
 

image
Развръзката

image
Сценаристът
 

Финландското разузнаване и то се напънало да изчислява датата на нападението на Руската федерация срещу Украйна и сметнало, че това ще стане през следващите месеци и по-точно "инвазията може да започне през януари". Командирът на финландските сили за отбрана генерал Тимо Кивинен
image
успокоил финландците : "Има изключителна групировка и тя се следи отблизо. Правим различни сценарии и оценки. Възможно е там да започнат военни действия и да имат по-широко отражение и тук, в региона на Балтийско море. Не казвам, че това ще се случи, но е възможно".

"Гражданите на САЩ трябва да обърнат внимание и на съобщенията, че Русия планира значителни военни действия срещу Украйна", предупредил Държавният департамент имащите намерение да пътуват към Украйна граждани на Съединените щати.
The Telegraph публикувал статия, "в която се твърди, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън е наела метеоролози, за да прогнозират кога Москва може да започне офанзивата в Украйна. Също така "неназовани американски служители казали пред New York Times, че Вашингтон е възложил на екип от специалисти да проучи отблизо времето в Украйна, за да прецени възможността за руска атака" [според времето]. Поради относително меките условия, януарска инвазия сега е малко вероятно, прогнозирали те.
"Не бихме разчитали, че метеоролозите са 100% точни. Това изисква по-мощни експерти. Може би астролози"
image
, коментирали разузнавателното мероприятие от Москва.

Завършвам с мнението на главния редактор на списание "Русия в глобалните въпроси" Фьодор Лукянов изказано на 26-ти януари : "… тези, които чакат нахлуването в Украйна, ще бъдат разочаровани …".
"Полша се готви шумно за война в Украйна и говорят за "красивата ера" в отношенията с Киев", пише във "Фонд стратегической культуры" Сергей Павленко и продължава : В Речь Посполита кадрите с руски танкове, оръдия, системи "Град" не слизат от екраните. Не липсват и експерти, които знаят точно как да спрат руския империализъм. Истерията е много по-силна от миналата пролет. Паниката обхвана дори бизнес изданията. Така порталът Business Insider подготви голяма статия за това как войната ще се отрази на икономиката на Речь Посполита. Прогнозата е разочароваща.
През втората половина на януари жителите на източните воеводства на Полша получиха писма от Министерството на националната отбрана, в които ги информираха, че техните превозни средства подлежат на мобилизация в случай на война
image
"Наскоро Русия заплаши с военни действия, ако исканията ѝ не бъдат изпълнени. Ако Русия предприеме по-нататъшна инвазия в Украйна, никой от нас не може да каже, че не сме го очаквали. Последиците ще бъдат ужасни", каза постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Гринфийлд
image
, изказвайки се на заседание на Съвета за сигурност относно ситуацията около Украйна на 31 януари.

ИА "Блумбърг"
image
даже публикува информация за състоялото се нападение на Русия върху Украйна, скоро след което опроверга съобщението и се извини
image
: "Подготвяме заглавия за много сценарии и заглавието "Русия нападна Украйна" беше публикувано по невнимание около 4 p.m. ET днес на нашия уебсайт. Дълбоко съжаляваме за грешката. Заглавието е премахнато и ние разследваме причината".

Терминът "фалшиви новини" трябва да бъде заменен с "новини на Bloomberg", каза говорителят на президента Путин Дмитрий Песков.
В същото време немският Bild публикува новината "Планът на Путин за преврат в Украйна" 
image
– Експлозивни подробности за планираната руска инвазия в Украйна! Руската атака срещу Украйна още не е започнала, но тайните служби вече разполагат с информация за времето след голямата война и жестокия марионетен режим, който Кремъл иска да установи в Украйна. Служба за чуждо разузнаване събра подробности за руските "следвоенни планове" в Украйна, които в момента се обсъждат в руските военни кръгове. От знанията, натрупани от разузнавателната служба, е създаден секретен доклад. Bild е запознат с него!"
image
Маша Захарова
image
определи авторите на публикациите в Bloomberg и Bild относно руската "инвазия" в Украйна като "истински перверзници".

"Президентът на САЩ Джо Байдън
image
призова гражданите на САЩ да напуснат Украйна сега, защото той няма да изпраща американски военни, за да ги евакуират в случай че Русия нахлуе в нея, защото това би могло да предизвика световна война. Той направи това във включване на живо в новините на Ен Би Си", съобщава на 11-ти вестник СЕГА.

На същата дата президент Байдън провежда "защитен" видео разговор с трансатлантическите лидери, на който той съобщава : "Брифингът на американското разузнаване включваше конкретно позоваване на следващата сряда, 16 февруари, като начална дата за наземната инвазия", казали за "Politico" трима служители – базирани във Вашингтон, Лондон и Украйна.
На 15-ти през деня британският The Sun написа : "И въпреки че Русия настоява, че изтегля войските си от границите си, американското разузнаване смята, че атаката може да стане в 1 сутринта британско време".

https://www.militarytimes.com/flashpoints/2021/11/20/russia-preparing-to-attack-ukraine-by-late-january-ukraine-defense-intelligence-agency-chief/
https://www.cbsnews.com/news/us-officials-warn-possible-russian-military-incursion-into-ukraine/?intcid=CNM-00-10abd1h
https://www.rbc.ru/politics/21/11/2021/619a4d439a7947554a503ebd
https://yle.fi/uutiset/3-12225665
https://www.state.gov/
https://www.fondsk.ru/news/2022/01/30/v-polshe-shumno-gotovjatsja-k-vojne-na-ukraine-55445.html
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-04/statement-on-publishing-error
https://www.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/volksrada-und-internierungslager-putins-putsch-plan-fuer-die-ukraine-79022546,view=conversionToLogin.bild.html
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/baydun-prizova-amerikancite-da-napusnat-vednaga-ukrayna
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/02/11/readout-of-president-bidens-video-call-with-transatlantic-leaders/
https://www.politico.eu/article/ukraine-russia-european-union-diplomats-leave/
https://www.thesun.co.uk/news/17655493/fears-putin-invade-lithuania-latvia-estonia-in-hitler-seizes-ukraine/

Постингът е написан на 22-ри ноември 2021 година, след което е дописван, с цел да изтъкне "професионализма" на украинското военно разузнаване, на us-американските и натовските специални служби, както и военната психоза обзела Европа и САЩ.
Наистина, както Владимир Владимирович обяви, Руската федерация беше принудена да предприеме военна операция. Направи го, но не в оня контекст и смисъл, който насаждаха западните разузнавания, политици и медии. Те си представяха война по маниера на САЩ и НАТО – масови бомбардировки на военни и цивилни обекти като при "Съюзна сила" или "Благородна наковалня" в Югославия, "Шок и ужас" в Ирак и "Зората на Одисей" в Либия.
Въоръжените сили на Руската федерация бомбардираха само военни обекти.
Продължението вещаеха като завземане на страната или части от нея (Харков, Одеса, Херсон, Мариупол, Луганск, Донецк и други градове) и насилственото им присъединяване към федерацията. Няма изгледи за подобно поведение на Владимир Путин. Заговори се за започване на мирни преговори. Украйна трябва да бъде демилитаризирана и денацифицирана и руската страна няма да отстъпи от тези си намерения. Ако Наполеончик осъзнае задачата, което е невероятно, и се заеме с нея, може и да остане на власт. Всъщност трябва да бъде съден за геноцид над донбаското население. Бъдещето на Украйна е само като приятелска на руската федерация страна. Извън структурите на Алианса, което снижава опасността от Трета световна война, макар че вероломните наглосакси няма да се откажат и ще търсят друг провокатор. Грузия примерно, която все пак не е толкова подходяща като Украйна.



Тагове:   Одеса,   москва,   Беларус,   украйна,   НАТО,   вашингтон,   кремъл,   Метеоролози,   Балтийско море,   Трета световна война,   сащ,   Русия,   западът,   януари,   разузнаване,   прогнози,   танк,   полша,   грузия,   астролози,   New York Times,   киев,   Джо Байдън,   ракети,   Донецк,   Държавният департамент,   крим,   вестник Сега,   the telegraph,   искандер,   Съединени щати,   брифинг,   фалшиви новини,   дрон,   Харков,   Донбас,   Ен Би Си,   Руска федерация,   Херсон,   Съвета за сигурност,   луганск,   Мариупол,   владимир владимирович,   Politico,   28 февруари,   маша захарова,   CBS News,   Military Times,   Лондон и Украйна,   Началникът на Главното управление за разузнаване ГУР на Министерството на отбраната на Украйна брига,   Одеса и Мариупул,   прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков,   Командирът на финландските сили за отбрана генерал Тимо Кивинен,   главния редактор на списание Русия в глобалните въпроси Фьодор Лукянов,   Фонд стратегической культуры,   Речь Посполита,   порталът Business Insider,   постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Гринфийлд,   постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас Гринфийлд,   ИА Блумбърг,   новини на Bloomberg,   немският Bild,   Bloomberg и Bild,   Президентът на САЩ Джо Байдън,   The Sun написа,   Съюзна сила или Благородна наковалня в Югославия,   Шок и ужас в Ирак и Зората на Одисей в Либия,   Европа и САЩ,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. rosiela - КАТО ГИ ГЛЕДАМ РУСКИТЕ ФИЗИОНОМИИ ДО ЕДНА,
28.02.2022 07:09
НАПРАВО СА СИ НАЛУДНИЧАВИ, ВОГЛАВЕ С ПУТИН. ЖАЛКО ЗА НАРОДА ИМ.
цитирай
2. kvg55 - До 1. rosiela
28.02.2022 07:40
Не е прилично да се крещи с главни букви.
Като че ли Наполеончик е много вред.
цитирай
3. rosiela - Някой измислил, че с главни букви в нета значело крещене.
28.02.2022 08:16
Аз по принцип не крещя, подчертавам!
цитирай
4. kvg55 - До 3. rosiela
28.02.2022 09:51
Може и така да се приеме.
Един блогър пише само с главни букви.
Мен лично писането с главни букви ме дразни. Не знам сащо.
Не обичам и съкращенията. И това не знам защо.
Въобще, както е казал Сократ, "Знам само, че нищо не знам. Но знам това, което другите не знаят, че аз знам".
цитирай
5. born - Общуването с ГТБП по всякакви начини е опасно и заразително !
28.02.2022 23:02
Не за друго , а заради опасността да прихванеш от Глупостта !
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces. (виден Таратанцийски експерт по орнитология и свързаните с ГТБП ментални старчески заболявания)
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
28.02.2022 23:59
И лекарства няма открити, няма открити.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755022
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031