Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2022 20:01 - © За едно от безграничните неща според Айнщайн
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1232 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 27.02.2022 20:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.02.2022г.

     Глупости се говорят и вършат навсякъде по света. Но мен ме интересуват глупостите български
image
, защото ги виждам и слушам ката ден, особено по телевизора. Откакто ни напълзя демокрацията след 1990-та година и особено откакто направихме цивилизационният си избор – НАТО и Евроколхоза, се създаде хранителна среда в обществото за виреенето им. Разпространиха се и брюкселският новоговор и кухите безсмислени, нищо не казващи фрази.

Около войната се изнизаха сума ти глупости от устата на наши и чужди лидери, политици, журналисти и всякакви експерти по геополитика и военно дяло.
Не мога да пропусна изказването за ограничената демилитаризираща и денацифицираща операция на Руската федерация на Урсула фон дер Лайнен, предадено от Националната телевизия, защото тя [Лайнен, па и телевизията] дава наклон на "мисленето" в главите на нашите доморасли евроатлантици.
"И отново в центъра на Европа, невинни жени, мъже и деца умират и се страхуват за живота си … Няма да позволим на президента Путин да разкъса архитектурата на сигурността, която даде на Европа мир и стабилност десетилетия наред. Няма да разрешим на президента Путин да замени върховенството на закона със закона на силата и грубостта. Той не бива да подценява силата на нашите демокрации … Украйна ще устои!". Като бивш министър на отбраната на Германия (2013 – 2019), в главата ѝ кънтят кадри от кинопрегледите за бомбардировките на Вермахта през Втората световна война. Какви жени и деца загиват, като руснаците не бомбардиран населени места? На какво ще устои Незалежната и като колко ще да е силата на западните демокрации. Тази голяма тъпа бяла п(а)тица (ГТБП) говори, сякаш Западът незабавно ще се втурне да защитава военно Украйна. Смехория! Впрочем как Западът ще помага на Украйна го каза в изявлението си за санкциите Джо Байдън, което изявление изслушахме чинно цялото по националната телевизия като покорни us-американски поданици : "Ще предоставим над 50 милиона долара под формата на военни доставки за Украйна".
Така по империалистически се крепи мира. Като се въоръжава една от воюващите страни, а при удобен случай се въоръжават и двете противостоящи си страни. Това поведение на us-администрацията военно-промишленият комплекс на САЩ го харесва.
Надя Обретенова от БНТ е в парламента и пита депутата Станислав Балабанов от ПП ИТН за позицията му за Украйна  – "Нашата позиция беше прекалено(?) ясно изразена, ние сме пълноправен член на НАТО и на ЕС, и логично ние да бъдем един лоялен партньор … от страна на Русия се погазват абсолютно всички правила, всички споразумения … ".
Тази претъпкана с евротрансатлантически ценности депутатска глава не схваща, че НАТО-то е инструмент за прокарване интересите на Съединените щати, както се вижда в ситуацията с Украйна. Евроколхозът, при сегашното си ръководство, също прислугва на САЩ. Но по отношение на Руската федерация националните интереси на Република България и интереса на Съединените щати не съвпадат, но ние, макар и глупаво, сме лоялен, подчинен партньор. Нарушават се наложените от САЩ правила, които са във вреда на Руската федерация и тя се защитава; не се изпълняват и нарушават от самата Украйна Минските споразумения. Но "умната" депутатска глава не допуска, че Русия, България и други страни, освен САЩ, могат да имат свои национални интереси.
А "умникът" Сополан Паси се опасява, "че една следваща агресия на руския президент Путин ще бъде адресирана към България", в интервю за предаването "Карай направо" по тв NOVA.
Пред микрофона на Надето застава Мавтинчо Димитвов – "Въобще, следват само проблеми от тези агресивни действия на Русия", оплаква се той. Какви ли проблеми има Мавтинчо с Русия? Просто защото тя съществува ли? Вероятно. Предвид предишни негови изказвания.
Министър-председателят : "Начи Русия в България я мислиме за много силна, за много мощна. Но нейната икономика реално е много лимитирана. Тя, ако я погледнете Русия на световната карта, като част от световната икономика, ми тя е съвсем мъничка. Ако нарисувате картата на света с икономиката, тя е съвсем мъничка и де факто, какво има Русия? Има петрол и газ, и има оръжия. И всъщност прилича на една бензиностанция с ракети".
Президентът : "Това е абсолютно недопустимо! В ХХI-ви век в Европа да летят стратегически (?) бомбардировачи, ракети, въздушни и морски десанти, с удари по суверенна държава. Категорично недопустимо". Летят, другарю президент. Изтребители и бомбардировачи на САЩ и НАТО летят, и то заплашително, в непосредствена близост до границите на федерацията. Това е допустимо. Ама нали други, освен САЩ, нямат интереси.
Христо Иванов пред Мария Цънцарова в българския парламент : "Защото си имаме работа в Кремъл с един диктатор, който се държи по абсолютно непредсказуем начин. Начин, който противоречи на самия фундамент, който е изграден в международния ред след края на Втората световна война". Мда! Русия не се подчинява на наглосаксите, което е осъдено от Бойкикев и цялата международна общност. А защо мисли, че е длъжна да се подчинява? Защото мозъкът му е полиран с атлантически ценности, което му пречи да се мисли умно.
И отново министър-председателят по новините на bTV : "И е наистина стряскащо и човек настръхва като види, че този човек, който в момента говори … може би до 48 часа няма да е жив". Виж ти, Путин се кани да убива Наполеончик!? И защо ще си цапат руснаците ръцете с този нескопосен смешник. Ако нещо ще правят с него, то е да му спретнат народен съд.
Като причини за войната се посочват нездравата психика на Путин, което никак не е вярно. Напротив, Путин има здрава, издръжлива и търпелива психика. И болните му геополитически амбиции. Глупаво и смешно. Освен него има и други около него – Шойгу, Лавров.
Има си обективни причини – развиващите се в Украйна политически процеси, застрашаващи сигурността на федерацията. Това е резултатът, образно казано от дейността на Виктория Нюланд, тоест Белият дом, Държавният департамент, ЦРУ-то, НПО-та, местни продажници.
Икономическият анализатор и журналист Кузман Илиев, друго лапацало при Лапацалото Георги Любенов : "Ще дойде сериозна мигрантска вълна към България, която ние трябва да подсигурим". Какви мигранти бе, аланкоолу? И то вълна. Българи се връщат в Родината си.
И накрая ще завърша с играещият го блогов мъдрец "batogo" : "Тя ["Империята на злото"], обаче, продължи да сее тихомълком метастазите си по цял свят като злокачествен тумор и да ламти за завладяване на Света … ". Руската федерация няма над 600 военни бази по целия свят, както Щатите, и не е "на всяко гърне мерудия" в световните процеси, не подклажда и световни конфликти за "да ламти за завладяване на Света". Мисли като пишеш.
По данни от 2015 година САЩ разполагат със 686 бази в 74 държави, казва в своята книга "Ваѕе Nаtіоn : Ноw UЅ Міlіtаrу Ваѕеѕ Аbrоаd Наrm Аmrіса аnd thе Wоrld" Дейвид Ван.

Май няма да завърша. Глупостите се сипят около мен като лятна градушка. Ето още един блогър – "apollon" – "… това е завоевателна война [Руско-турската освободителна война], която откъсва Македония от България …".
Какво завоюва Руската империя в тази война, като дори България не завоюва?
Лапацалото Георги Любенов : "Никога не сме живели във война". Тоя идиот не смята ли войните в Югославия, Ирак, Афганистан и Сирия за войни, само защото са "демократични".
"С ВЕИ, които са соларите на покривите, които можем да поставяме, или с други ВЕИ, тези неща могат са случат в рамките на половин до една година. Така че, ако България реши, в момента може много бързо да направим тази трансформация, за да не сме в риск и в бъдеще и да решим тези си цели. И това може да компенсира все още работата на въглищните централи А те самите могат да минат и на друг тип гориво (може би на авторитарен руски газ, а?) … А ресурси имаме. Ние имаме триста слънчеви часове в България (!) … В смисъл, извинявам се (тоест сам си дава извинение), имах предвид три хиляди, мисля, така де. Имаме много слънце, така или иначе", обясни министърът на околната среда и водите Борислав Сандов
image
при Лапацалото Георги Любенов.

Колко лесно било всичко според министърът? Просто слагаме сини джамове на покривите.
Глупаците наричат убийците от Корея, Виетнам, Югославия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Украйна и прочие демократизирани чрез бомбардировки страни – цивилизовани.
Ами натрапваното ни мнение, че отчаян от провалата на блицкрига, Путин ще посегне към ядреното копче. Някой умник решил, че руската армия трябва да превземе голямата по територия Украйна за два дни. И това чух по телевизора.
Господи, защо не слезеш да си прибереш вересиите.

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2300-chasa-24-fevruari-2022g-303546news.html
https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-24-fevruari-2022g-303543news.html
https://bnt.bg/news/poziciyata-za-ukraina-i-prioritetite-v-byujet-2022-govoryat-deputatite-303457news.html
https://btvnovinite.bg/bulgaria/hristo-ivanov-ima-za-kakvo-da-se-pritesnjavame-putin-e-diktator.html
https://btvnovinite.bg/svetut/kiril-petkov-vapros-na-dni-e-ukrajna-da-padne.html
https://bnt.bg/news/kuzman-iliev-sankciite-sreshtu-rusiya-sa-nozh-s-dve-ostrieta-v314675-303586news.html
https://batogo.blog.bg/hobi/2022/02/26/na-chas-po-lyjichka-za-da-niama-presishtane.1805407
https://bnt.bg/news/borislav-sandov-vsyaka-voina-ima-negativno-otrazhenie-kam-ekologiyata-v314741-303605news.html






Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Родната глупост и
27.02.2022 20:05
ибрикчийство спрямо силните на деня май са безкрайни.
цитирай
2. mt46 - Всъщност
27.02.2022 20:57
това е война между Русия и антируските западни сили... По-добре е политиците ни да се въздържат от крайни позиции. Защото войната е твърде близо до България...
цитирай
3. kvg55 - До 1. iw69
27.02.2022 23:06
Безкрайни са.
цитирай
4. kvg55 - До 2. mt46
27.02.2022 23:07
Нашите управленци се държат като опковци и ахмаци.
цитирай
5. born - Благодаря Ти, Свети КВГ55, за пр...
28.02.2022 22:51
Благодаря Ти, Свети КВГ55, за препотвърдителната информация по отношение последния Ми постинг визиращ това недоразумение, което всички наричат ПростоКиро !
Но което е на такава висока длъжност, избран от Парламента(както сега наричат Народното Събрание), съответно избран "легитимно" от не повече от 7-8 % от т.н. избиратели. Абсолютна демокрация, Свети !
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
28.02.2022 23:55
Киро Харвардски ни тика във войната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758549
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031