Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2022 15:01 - © Жозеп Борел предава интересите на Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 320 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 15.02.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
15.02.2022г.

     Евроколхозният чиновник Жозеп Борел
image
, архивиращ информацията относно "По-силна Европа на световната сцена", се учудил, ("Учудването е мъдростта на глупака"), и даже се нацупил, че "През последните години Русия увеличи своята устойчивост на икономически санкции чрез увеличаване на валутните резерви". Констатирал със съжаление : "Това е повече, отколкото сме направили ние, за да увеличим нашата готовност за потенциални съкращения на доставките на газ" и се оплакал : "Русия и преди е използвала енергийните доставки за политически цели"

image

"С тежката криза, която преживяваме в момента с Русия, това се превърна не само в ценови проблем, но и въпрос на сигурност на доставките. Енергийната политика винаги има голямо значение в отношенията между ЕС и Русия : над четиридесет процента от вноса на газ в ЕС идва от Русия. Като намалим общото съотношение на внос на газ от Русия, ние ще инвестираме не само в зеления преход, но и в намаляване на нашите стратегически зависимости", заяви в блога си архиваторът 
image

"Русия вече е използвала енергийните доставки за политически цели, прави го и сега. През последните седмици, въпреки че Русия изпълнява стриктно договорните си ангажименти, руският държавен "Газпром" отказа да изпрати допълнителни доставки за презареждане на европейските складове, създавайки допълнителна нервност на пазара" 
image

Егати и наглостта брюкселска евроколхозна! Налагат санкции на Руската федерация и лично на Владимир Путин. Моткат сертифицирането на "Северен поток-2", клеветят Руската федерация, че щяла да напада девицата Украйна и прочие мизерии и мръсотии и недоволстват, че "руският държавен "Газпром" отказа да изпрати допълнителни доставки за презареждане на европейските складове, създавайки допълнителна нервност на пазара". Но не е само наглост. Това е и глупаво западноевропейско високомерие, тъпота и безумие. Защо не се поинтересуват как е постигнато газовото осигуряване на Унгария? Постигнато е с взаимно уважение и зачитане интересите на двете договарящи се страни.
"Заедно със САЩ ние се противопоставяме на използването на енергийните доставки като оръжие и геополитически лост. Ние сме ангажирани да гарантираме енергийната сигурност на ЕС и нашите съседи, включително Молдова, Украйна и Западните Балкани", декларирал с патос, духайки на ръцете си, еврочиновникът
image

Ми ползвайте нечистоплътния ВПГ от братските ви Съединени щати, бе Борел
image

И понеже Съединените щати и Евроколхозът са осиновили Незалежната, не пропуснал да се произнесе и за нея : "Успоредно с нашите усилия да се справим с целите на ЕС в областта на енергетиката и климата и да подобрим нашата устойчивост, трябва да направим същото за Украйна. По отношение на енергийната сигурност днес Украйна вече е по-добре подготвена за всеки конфликт". Само че в измисления от тях конфликт те нямат намерение да се бият.
"В крайна сметка надеждната, достъпна и сигурна енергия ще дойде само чрез декарбонизирана енергийна система. Ето защо технологии като енергийна ефективност, възобновяеми енергийни източници и водород са на първо място в нашия общ дневен ред със САЩ", посочил правилният път към бъдещето стратегът
image
и пророкувал :

"Това разбира се ще промени геополитическия баланс, прехвърляйки властта от тези, които контролират изкопаемите горива, към тези, които разработват технологии за чиста енергия".

https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/110574/europe%E2%80%99s-energy-security-and-eu-us-cooperation-%C2%A0_en

С дейността си персоната Жозеп Борел Фонтелес
image
е вредна за Евроколхоза. Постоянният представител на Руската федерация в Евроколхоза Владимир Чижов каза, че Москва не гледа на ЕС като на военен блок по отношение на гаранциите за сигурност и участието на Брюксел в преговорите за гаранции за сигурност би било "без добавена стойност".

В средата на януари Борел подразни водещите "две" европейски страни – Германия и Франция, които смятат да възобновят мирните преговори с Русия за Украйна в рамките на Нормандския формат, след като подкрепи US-американската позиция и свърза съдбата на газопровода "Северен поток-2" със събитията в Украйна.
Всъщност Вашингтон и лично американският държавен секретар Антъни Блинкен намериха в Борел "разбиращ събеседник"
image
, а не в самият Европейски съюз.

Персоната не разбира(?) стратегическите интереси на Европа, които в момента са най-ясно и конструктивно формулирани от френско-германския тандем.

https://aurora.network/articles/153-geopolitika/98963-borrel-ne-nuzhen-glava-diplomatii-es-obsluzhivaet-iskljuchitel-no-amerikantsev




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
15.02.2022 19:39
Хем искат, хем не дават...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
15.02.2022 19:54
Евроколхозна политика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5880377
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34414
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930