Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2022 15:01 - © Социалдемократът
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 336 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 11.02.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
11.02.2022г.

     Най-опасни за прогреса са социалдемократите, какъвто е германският канцлер Олаф Шолц. Каквито са били Карл Кауцки (през Първата световна война е депутат в Райхстага, като при избухването ѝ гласува за нужните на Германия военни кредити), Август Бебел и Едуард Бернщайн. В критичен момент социалдемократът винаги страхливо застава на страната на реакцията, както изброените застават на страната на буржоазията в Първата световна война.
Тези дни тесночелият Шолц беше във Вашингтон на килимчето пред Байдън 
image

"Ние сме в много трудна ситуация и е добре, че Джо и аз успяхме да обсъдим какво трябва да направим в този труден контекст", казва той на съвместната пресконференция.
"Трудна ситуация", я! Но защо не я обсъжда с френския президент, защо не я обсъжда с комуниста Си Дзинпин или с Владимир Путин? Обсъжда я с ретроградния Байдън. Разбира се, и той вижда военна заплаха за Украйна от страна на Русия, защото САЩ го казват.
И естествено, "ако има военна агресия срещу Украйна, това ще доведе до тежки последици, за които се договорихме заедно, тежки санкции, върху които работихме заедно".
"Ако има". Ами, ако няма, глупако! Работи да няма война! Срещни се с Путин. Размисли. Но вие вече сте отправили заплахата. Това е в интерес на САЩ, но не е в интерес на Германия.
А ти имаш възможност да поставиш основите на нещо ново, оригинално германско, но социалдемократът не е способен на това. Не вижда по далече от носа си. Дребен буржоа.
От друга класа политик беше tante Ангела
image
От висша класа. Но тя е расла и учила при социализма, където е формирала богата обща култура, изучавала е марксизма-ленинизма, тоест изучавала е диалектика. Посещавала е Съветския съюз. Имала е превратности в живота – развод, социални промени, които те карат да размишляваш, да търсиш решение. Меркел не беше буржоазно ограничена. При нея липсва филистерството на Шолц.
Защото е възпитавана в пионерската организация "Ернст Телман" и в Съюза на свободната немска младеж. Защото е работила в социалистически трудов колектив. Защото е била гражданин на Германската Демократична Република 
image


"Това също е важно, защото Русия трябва да разбере, че НАТО стои заедно и че НАТО е подготвен. След толкова години не е имало никакви разговори в този формат. Така че това е добър знак, че те се случват сега". А по каква причина нямаше разговори? По чия вина? Путин със сила принуди наглосаксите да разговарят с него за взаимната сигурност в Европа.

"Нормандския формат. Имаме този формат, но не успяхме да го използваме по продуктивен начин през последните няколко години, така че сега се върнахме към този формат".
Кой саботираше работата на Нормандската четворка? Украйна! Кажи го, Шолц! Не може
"Част от този процес е, че ние не изричаме всичко публично, защото Русия може да разбере, че може да има още повече". Типично по буржоазному – да крием намеренията си.
Като чета как и какво казват западните лидери, особено Пръдливият Забраванко Джо, и като го сравнявам със словата на Владимир Путин и Си Дзинпин се убеждавам, колко назад са западняците в обществените отношения и словесното им формулиране – "задълбочаваме и укрепваме нашия съюз и широкото партньорство, възпиране на заплахите, дадохме много ясно да се разбере, ние сме готови заедно и цялото НАТО е готово, евроатлантически ценности, защо е важно да действаме заедно и да правим това, което е необходимо заедно" – лъжливи и кухи фрази, зад които обикновено стои съвсем друго, обикновено користно.

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2022/02/07/remarks-by-president-biden-and-chancellor-scholz-of-the-federal-republic-of-germany-at-press-conference/




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
11.02.2022 19:32
Идеологиите са на заден план. По-важни са обвързаностите между държавите...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
11.02.2022 22:06
Какво го кара този кьопек Шолц да се зъби на Руската федерация повече от самият Байдън? Страхът и сервилността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5868573
Постинги: 2832
Коментари: 26074
Гласове: 34384
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930