Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2022 11:01 - © Обективно развитие
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 601 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 11.02.2022 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.02.2022г.

     Владимир Путин разбра това, което мнозина във Вашингтон, окръг Колумбия, не съумяват, защото са буржоазно ограничени – бъдещето на човечеството е многополюсно 
image

Вместо да гледа назад, Америка да вземе, по ирония на съдбата, да обърне внимание на една от иконите си от Студената война, президента Джон Ф. Кенеди, който е казал, че "тези, които гледат само към миналото или настоящето, със сигурност ще пропуснат бъдещето".
Е, поради умственото си късогледство, янките не проумяват обективното развитие.
Владимир Владимирович
image
не гледа към миналото. Той само просто го пази от зловредни попълзновения. С поглед към настоящето, Путин вижда бъдещето с периферното си зрение. Правейки това, той изглежда е направил откритие : светът е в разгара на 30-годишен преход от биполярния световен ред на 20-ти век към нов многополюсен световен ред през 21-ви. И той маневрира Руската федерация така, че да бъде тя добре позиционирана в бъдещето.

Това е познаване и съобразяване с обективното развитие, което се дължи на изучаването от Владимир Путин на марксистко-ленинската философия при социализма.
В книгата си
image
на страница 86-та съм постановил : "Народите, живяли и при социализма, знаят повече за човешкото общество и отношенията между хората, от живялите само при капитализма и затова те са бъдещите водачи на човечеството".

Това вече се осъществява от руският и китайският народи.
Биполярната Студена война на 20-ти век отдавна е отминала, както и кратките последици от еднополярността, когато US-Америка нямаше съпротива. Китай се превърна в главния противник на US-Америка, а Русия се възстанови от "затишието" през 90-те години. Дори Европейският съюз има предпоставките за свръхсила : ядрени оръжия, процъфтяваща оръжейна индустрия, БВП, приближаващ се до us-американския, и близо 450 милиона души.
САЩ не се подготвят адекватно за тези нарастващи сили. Вместо това US-Америка прекара последните 30 години в поддържане на институции от ерата на Студената война като НАТО (създадени да отразяват биполярното начало на 50-те години на миналия век) в период, в който те не се вписват, в опит да запазят възможно най-много еднополярността от 1990-те. Въпреки че такъв примитивен импулс беше разбираем за приматите от Запада, в опитите си да задържат времето, САЩ по същество се превърнаха в нация от политически лудити.
В същото време, в желанието си да избяга от 90-те години на миналия век, Русия смело се стреми да продължи напред. След края на Студената война Москва едва се сдържаше да не изпадне в анархия. По думите на Русия, Западът се възползва от тази ѝ слабост и глупаво се натисна в сферата на влияние на Русия чрез разширяване на НАТО и Евроколхоза, което естествено породи ответна противодействена реакция. САЩ, заслепени от "могъществото" си не успяха да осъзнаят това, защото след като Студената война приключи, тя "купиха" идеята, че сме стигнали до "края на историята" и че буржоазната демокрация завинаги ще бъде норма. Но 30 години по-късно състезанието на великите сили преди Първата световна война се завръща в съвременна форма. Само че този път силите разполагат с ядрени оръжия.
В така създалата се от действията на субектите обективна ситуация, Евроколхозът е идейно,  политически и военно импотентен. НАТО, централизирано около северната част на Атлантическия океан, е безпомощен инструмент за ограничаване на комунистически Китай, главният противник на капиталистическия Запад.
САЩ третират всяка "заплаха" за интересите си, а техните интереси са по целия свят, като пирон и използват санкциите като чук. Твърде примитивно решаване на проблемите.
Съединените щати за оцеляването си трябва да започнат да "мислят" обективно за бъдещето, но поради буржоазната си ограниченост са неспособни на научна преценка на поведението си.

https://www.theamericanconservative.com/articles/russia-and-a-new-world-order/




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. hristiqnskaprosveta - Нека, някой русофоб прочете повестта Хатин на Алекс Адаович...
11.02.2022 18:10
... разказваща за малкото Белоруско село Хатин, унищожено от нацистите за няколко часа. Дори има филм по действително събитие, описващ клането на хора, озаглавен "Иди и Смотри" (Ела и Виж) на режисьора Елем Климов. Тежка повест, а филма е дори още по - ужасяващ, не спестяващ ужасите на войната и затова, как човек лесно се превръща в животно. Сега, като се връщам в спомените си за изгледания съветски филм, се замислям, че събитията в повестта и филма, може отново да се повторят - недай Си Боже.
цитирай
2. kvg55 - До 1. hristiqnskaprosveta
11.02.2022 22:03
Да гледал съм филма.
Разтърсващ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754520
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031