Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2022 19:01 - © Какво каза другарят Ян Клан
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1393 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 05.02.2022 19:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.02.2022г.

     Напоследък атмосферата около Украйна се сгъсти, като правителството на САЩ и съюзническите десни медии ужасяват света, че Русия иска да анексира цяла Украйна. Но реалността е, че САЩ и сътрудничещите ѝ държави, предимно държави-членки на НАТО, милитаризират Украйна с доставки на оръжие и членове на въоръжените сили. Те създават напрегната атмосфера, която слаба човешка връзка може лесно да експлоатира и да провокира военен конфликт. В крайна сметка украинските войници вече дадоха да се разбере, че войната така или иначе ще бъде продължителна, защото те са готови да се бият.
Украйна е силно разделена държава още от създаването си през 20-те години на миналия век. Представителите на тази държава исторически са клонили на една или друга страна. По време на Втората световна война някои украинци приветстваха нацистите като освободители от Сталин. Бандера и други са сътрудничили, а някои дори са работили като надзиратели в концентрационни лагери. Днес Украйна де факто е разделена на две части, където източната част се интегрира в Русия, а западната част флиртува със САЩ и други членки на НАТО.
Правителството на САЩ се опитва да въвлече НАТО в спора. След 1989 година този уж отбранителен пакт се превърна в странно споразумение за действие, което укрепва военните му сили по целия свят, включително границата с Русия, и се стреми да гарантира, че Украйна също ще стане член. Но не е толкова ясно. Тук трябва да кажем няколко ясни факта :
Първо : Украйна не може да се присъедини към НАТО. Нейното членство не е възможно без разрешаване на граничните конфликти. Сегашното правителство няма контрол над част от бившата украинска територия, по-точно републиките Луганска и Донецка и изцяло над Крим.
Второ, този замразен конфликт устройва Русия, тъй като е пречка за присъединяването на Украйна към НАТО. Руският министър на външните работи каза, че Русия не е заинтересована да получи Украйна, защото кой би искал икономически и интелектуално кастрирана страна. САЩ биха искали да интегрират Украйна в НАТО, но дори замразеният конфликт не е толкова лош за тях, колкото вторият най-добър вариант. Поради възобновяването на войната в Донбас газът нямаше да тече през Украйна към Европа, а САЩ, като спасители, биха могли да внасят масово своя неекологичен и скъп ВПГ с танкери. Терминалите за втечнен природен газ (LNG) вече са разположени в Полша и Литва. Колкото по-дълго продължава конфликтът в Украйна, толкова повече САЩ ще правят пари. Освен това, ако Украйна бъде хвърлена в хаос, за който често допринася нейното политическо ръководство, това ще укрепи Полша, близък антируски съюзник на САЩ в региона. Полша е доказала своето верноподаничество към сюзерена в миналото, например като е приела на нейна територия пленници от американските незаконни войни.
Трето : заместник-командирът на НАТО за Европейското бойно поле винаги е член на ЕС. Но вече не британците, а германците внасят в НАТО същото количество средства (така наречения cost-share) като САЩ за периода 2021-2025 година. Това обаче не означава много, защото Германия е окупирана от американската армия още от Втората световна война и следователно не е суверенна държава. Поради тази причина Германия предпазливо мълчи за ситуацията в Украйна. В същото време в момента се опитва да се договори с Русия за условия, които се въртят главно около доставките на руски природен газ за Германия и Европа като цяло. Поради факта, че газопроводът "Северен поток-2"  все още не е пуснат в експлоатация, цената на тази стока ще се определя от събитията в Украйна и Германия знае това много добре. Освен това иска да си сътрудничи с Русия както досега в редица други области. Кей-Ахим Шьонбах, германският вицеадмирал, реалистично оцени ситуацията, когато каза на Украйна : "Кримският полуостров не е ваш, той няма да се върне. Тя [Русия] също го заслужава". Въпреки, че казаното е истина, тъй като подобни изявления, тоест истината не се толерира в западните страни, вицеадмиралът вече е извън служба.
На четвърто място, ако Украйна евентуално се присъедини към НАТО, договорът за присъединяване трябва да бъде ратифициран от всички страни членки на НАТО, което е практически невъзможно, като се има предвид настоящия брой от 30 различни членове – както става ясно от горното. Освен това никой не иска да субсидира разрушена и корумпирана държава. Както Яп де Хооп Схефер, бившият ръководител на НАТО, каза : "Украйна няма да стане член на НАТО в обозримо бъдеще. Адът ще замръзне по-рано".
Събитията около Украйна са демонстрация на водени от САЩ сили на НАТО или тест за разпределение на силите в самия Пакт, където новите страни имат дял от разходите, принос към дейностите на Пакта, от само около 10%. САЩ и други страни от НАТО вече ефективно окупираха Украйна със своите оръжия, военни съветници и други военни ресурси
image
Наистина съжалявам за редовите украински граждани. Те са зле дълго време поради продължителната икономическа криза след разпадането на СССР и в обозримо бъдеще само ще се влошават.
Как ще се справи чешкото политическо представителство? Това ще бъдат не само министърът на отбраната и министър-председателят, но и други управляващи "елити", които в момента нямат способности. Както обикновено, хората, които са некомпетентни, са склонни да бъдат още по-идеологически фанатични. Това, което друго им остава, е да повтарят празни фрази. Ние знаем това от известно време съществуващите сред чешките тайвански "Vystrčil или Hřiba" (стърчащи или манатарки). И към тях се присъединиха още няколко души, които случайно станаха марионетни чешки министри : двама невежи, Липавски и Лангшадлова. И не говоря за председателя на Камарата, който бързо се превърна в кралицата на простотията. Истинско представителство на експерти, както обещават от дясната коалиция преди изборите! Затова не е необходимо да следим твърде много изказванията на управляващите в момента политици. Така че просто прочетете какво казва правителството на САЩ. Чешките вицекрал пудели
image
послушно ще го последват.

Ян Клан, председател на OV KSČM Kutnб Hora
image
, председател на регионалния комитет на Комунистическата партия на Чешката република и Моравия.

Както винаги, комунистите отново говорят истината!

https://www.ihano.cz/komentare/americke-obsazeni-ukrajiny/#prettyPhoto




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - То и аз казвам, ама никой не ме чува. ...
05.02.2022 19:08
То и аз казвам, ама никой не ме чува. Хеле тебе.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
05.02.2022 19:24
Като ми пееш, Пенке ле ... .
цитирай
3. mt46 - ...
05.02.2022 22:04
Навярно най-разумно ще е Щатите да се оттеглят...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
05.02.2022 23:58
У Западът вече няма разум.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5866313
Постинги: 2832
Коментари: 26067
Гласове: 34380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930