Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2022 19:01 - © Атлантически лъжи
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 716 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.02.2022 19:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
01.02.2022г.

     В неделното предаване по Канал 1 от 20:30 часа "След новините", бистриха темата "Ще има ли война в Украйна и какво стои зад напрежението НАТО Русия". Сами по себе си темата е глупава, защото, както и в самото предаване е показано, Сергей Викторович Лавров им обяснява [на западняците] за n-ти път : "Ако зависи от Русия, няма да има война! Не искаме война, но няма да позволим нашите интереси да бъдат грубо потъпквани и игнорирани. Не мога да кажа, че преговорите са приключили".
Но понеже те [западняците] лъжат, мамят и мошеничестват, съдейки по себе си, подозират в това и Руската федерация. Ташакът е пълен.
И понеже САЩ умишлено и целенасочено обвиняват Руската федерация в агресия, Байдън си позволил да съветва Путин : "Нека изясня на президента Путин едно нещо. Ако реши да започне инвазия в Украйна, ще има сериозни последствия, включително икономически санкции. Чувствам се длъжен да засиля нашето присъствие. Присъствието на сили на НАТО по Източния фронт – Полша, Румъния и така нататък. Ако реши да нахлуе с всички тези части, които в момента са разположени по границата с Украйна, това би била най-мащабната инвазия от Втората световна война насам. Това би променило света".
В предаването дали думата и на палашът Столтенберг : "Съществува реална опасност от нов военен конфликт в Европа сега, когато Русия отново заплашва да използва военна сила срещу суверенна държава, в случая Украйна. Но НАТО и съюзниците ще положат всички усилия да предотвратят това. Ще го направим като предложим на Русия политическо решение на ситуацията. А също като отправим и ясно послание за евентуалните последствия, включително икономически, ако Москва реши да използва военна сила".
Същинската ценност на предаването са изказванията на българските експерти Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество, Николай Кръстев, журналист и международен анализатор и Велизар Шаламанов, бивш министър на войната, издържани в правоверен евротрансатлантически дух.
"… ясно е например, че Полша и прибалтийските държави никога няма да се съгласят (Кхе!) да изпълнят руските искания …", пророкува Димитров, най-велемудрият от тримцата.
На няколко пъти авторката на предаването внушава, че Русия предложила неприемливи и неизпълними, "очевидно", условия, което предварително знаела и именно това търсела.
"Няма как НАТО да си върне военната инфраструктура на линията от 1997 година и няма как НАТО да обещае, че никога вече няма да се разширява, защото това е записано, възможността за разширяване, в учредителния договор на тази организация", глупаво и "логично" невярно обяснява "геополитикът" Димитров. Било записано!? Де гиди дърво неокастрено! Както е записано, така бързо може да бъде и отписано. Само западняците да видят дебелия край на тоягата. Кучето скача според тоягата, е постановил мъдрият български народ.
Било записано, нямало как да обещае! Още през 1990-та държавният секретар Джеймс Бейкър обеща на Горбачов и Шеварнадзе, че НАТО-то няма да се разширява и не спазиха обещанието си, типично за наглосакски. Ако този самозван "експерт" ме беше чел, щеше да знае : https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2021/12/29/iankite-kato-dyrti-cigani.1795932 .
"Той [Путин] иска да преговаря на равна нога с Джо Байдънс, най могъщият президент в света, да обсъждат някакви теми и Русия да бъде зачитана, нейното мнение, така, да се съобразяват с него и тя да бъде смятана отново за велика сила", възхвалително за бай Дън и пренебрежително за Русия се изпуска неконтролирано Димитров. Всъщност в могъществото на САЩ и техният президент се съмняват в целия свят. Но за това, че доказано Байдън е най-пръдливият и сенилен президент в света, спор няма.
"Тя [Руската федерация] напредна много, особено в областта на хиперзвуковите оръжия или поне се хвали, че го е направила … ". Какъв "експерт" по геополитика може да си, като не знаеш що-годе военните постижения и възможности на страните. Или задачата ни не е да говорим истината, а политически коректно да уязвяваме и подиграваме Русия. Май, да!
"Всъщност показва слабостта на Русия, че се страхува от разширяването на НАТО", дума убедено журналистът и международен анализатор Кръстев. Ай, ай! И защо ще се страхува? Нали НАТО-то е отбранителен съюз! Алиансът не е агресивен, той не напада суверенни държави. Май самите не си вярваме в това, с което облъчваме "простата" публика.
"Затова опасността да бъде изключена от SWIFT все още има възпиращ ефект", реди убедено  авторката. Накъде се е запътила Русия, за да я възпират? Хем щяла да напада Украйна, хем : "Аз мисля, че Русия няма интерес да прави, какъвто и да е конфликт с Украйна", казва Кръстев, а Димитров кове пирона : "Очевидно няма желание да окупира нови части от украинската територия, след Крим и част от Донбас, защото това ще означава бреме, а не актив. Става въпрос за една дълга война, в която ще има жертви ... ". Абе, каква дълга война? "US-американските военни експерти Дъглас Макгрегър и Джордж Бийб, анализирайки руските въоръжени сили, написали в  The National Interest : "При тези обстоятелства не е неразумно да се предположи, че руските сухопътни сили ще постигнат своите оперативни цели по река Днепър само за седемдесет и два до деветдесет и шест часа" – https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2021/12/24/kak-ukraina-da-razreshi-problemite-si.1795350 .
Голяма галиматия владее главите на българските атлантици.
"Кризата дори засили интереса на две нови държави към Алианса – на Финландия и Швеция", лъже авторката 
image

Дебела и мазна лъжа, измишльотина на генералния секретар.
"Швеция и Финландия не планират да кандидатстват за членство в НАТО на този етап", каза шведската министърка на външните работи Ан Линде
image
на влизане за заседанието на министрите на външните работи на ЕС.

"Финландия не планира да се присъединява към НАТО в близко бъдеще, заяви премиерът на страната (хубавелката) Сана Марин"
image
, цитирана от Ройтерс.

"В момента Финландия не е заинтересована от присъединяване към НАТО", заяви в петък външният ѝ министър Пека Хаависто.
"Финландия не обсъжда присъединяването си към НАТО, нито предстои пред Финландия подобен проект ... Политиката за сигурност на Финландия остава непроменена", заяви Хаависто по време на телеконферентна среща на министрите на външните работи на ЕС във Франция.
Това съобщава върлата евроатлантичка Ангелина Пискова – кореспондент на БНР в Брюксел.
Та тези измислени "експерти" дават наклон на общественото мнение и формират изопачена представа за световните процеси чрез, за съжаление, националната телевизия.

https://bntnews.bg/news/shte-ima-li-voina-v-ukraina-i-interesite-zad-naprezhenieto-nato-rusiya-1183552news.html
https://bnr.bg/post/101593400/d-r-tobias-ecold




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. hristiqnskaprosveta - Изглежда...
01.02.2022 19:49
... се опитват да ни пробутат евтина дезинформация и жалки манипулации на килограм. Българският народ, обаче не е толкова тъп, колкото си мислят краварите и колкото им се иска.
цитирай
2. kvg55 - До 1. hristiqnskaprosveta
01.02.2022 20:48
Пробутват ни гранясали маслини.
Все пак сме живяли при социализма и не сме толкова ограничени.
цитирай
3. mt46 - Мда...
01.02.2022 23:35
И днес си изпълни плана...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
02.02.2022 04:27
Не можах поради технически причини.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5840573
Постинги: 2830
Коментари: 26040
Гласове: 34366
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930