Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2022 19:01 - © Обкръжението на Зеленски III
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1027 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 27.01.2022 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.01.2022г.

image
     … продължение от предходния постинг. Край!
Разберете ескалиращото напрежение около Украйна
Назряващ конфликт. Антагонизмът между Украйна и Русия кипи от 2014 година, когато руските военни преминаха на украинска територия, анексирайки Крим и разпалвайки бунт на изток. През 2015-та беше постигнато слабо прекратяване на огъня, но мирът остана неуловим.
Пик във военните действия. Русия напоследък натрупва сили близо до границата си с Украйна и реториката на Кремъл спрямо съседа ѝ се втвърди. Загрижеността нарасна в края на октомври, когато Украйна използва въоръжен дрон, за да атакува гаубица, управлявана от подкрепяните от Русия сепаратисти.
Зловещи предупреждения. Русия нарече удара дестабилизиращ акт, който нарушава споразумението за прекратяване на огъня, пораждайки опасения от нова интервенция в Украйна, която може да привлече Съединените щати и Европа в нова фаза на конфликта.
Позицията на Кремъл. Президентът на Русия Владимир Путин, който все повече представя разширяването на НАТО на изток като екзистенциална заплаха за страната си, каза, че военното натрупване е отговор на задълбочаващото се партньорство на Украйна с алианса.
image

Украински войници тренират този месец близо до Киев. Докато Украйна се готви за възможна война с Русия, се засили безпокойството относно неопитността на вътрешния кръг на господин Зеленски
Премерен подход. Президентът Байдън заяви, че се стреми към стабилни отношения с Русия. Засега администрацията му се фокусира върху поддържането на диалог с Москва, като същевременно се стреми да разработи възпиращи мерки съвместно с европейските държави
image
Сергей Притула, комик и водещ на телевизионното шоу "Украйна търси талант", каза, че проблемът не е комедия сама по себе си, а разчитането на господин Зеленски на лоялните.

"Всички сме работили някъде", казва Притула, който обяви планове да създаде своя собствена водена от комици политическа партия, за да се конкурира със Зеленски. "Въпросът е : Вие като политик желаете ли да се обградите с хора, които не просто са лоялни, но имат и опит?".
Отвъд общото усещане, че другарите на господин Зеленски са извън своята компетентност, критиците посочват това, което те наричат тревожни грешки в националната сигурност.
Господин Ермак, бивш медиен адвокат, нареди необмислено забавяне на чувствителна разузнавателна операция през 2020 година, при която е могло да се заловят десетки руски наемници, според Bellingcat, разследваща интернет група. Забавянето проваля операцията.
Критиците посочват и решение за насочване на пари от държавния бюджет – да бъдат  предназначени не за военни разходи, а за старт на проект за вътрешна политика на господин Зеленски, инициатива за изграждане на пътища, наречена "Голямо строителство", ръководена от Кирил Тимошенко
image
, бивш директор на компания за видеопроизводство. Била добра медия.

Владимир Ариев, член на опозиционната партия "Европейска солидарност", се пошегува, че това разпределение на бюджета сега ще послужи "за да направи пътуването до Киев по-удобно за руските танкове".
Докато Украйна се готви за възможна война с Русия, се засилиха притесненията, че неопитността и некомпетентността на обкръжението на господин Зеленски може да има ужасни последици, и то не само за собствената им страна. Една аматьорска погрешна стъпка може да се превърне в претекст за война, която значително ще влоши търканията между Руската федерация и Съединените щати.
image

Господин Зеленски на тържествата за Деня на независимостта на Украйна през август в Киев
Дмитро Разумков, който беше свален през октомври като председател на парламента – и заменен от бившия комик Руслан Стефанчук – каза, че назначаването от господин Зеленски на фигури от шоубизнеса е изневерило на обещанието му да балансира правителството си с технически експерти. Господин Стефанчук е и адвокат.
"Казахме : "В онези области, в които нямаме опит, хората, които разбират, трябва да се запазят", каза господин Разумков, който беше ранен поддръжник на господин Зеленски, но впоследствие се насочи да го критикува, че е довел нещастни министри и сътрудници.
Назначаванията на висши постове вече се "основават на лоялност към президента и неговото обкръжение", казва господин Разумков. "Това е удобен начин да се работи за президента, но не и за страната" във време на военна заплаха.
"Дойдохме за комедия", каза господин Разумков за украинската политика при господин Зеленски, "и завършихме с гледане филм на ужасите. Изобщо не е смешно".

https://www.nytimes.com/2021/12/25/world/europe/ukraine-russia.html?fbclid=IwAR01-LfxcqRW-BJutrilB5n0aMh0kpbdbT9bEOCHq7DJ8WvDDdn-pp1_UNE – 43

Бившият главен прокурор на Украйна Юрий Луценко казал, че президентът на страната Владимир Зеленски е "опасно да се пуска" за преговори с руския лидер Владимир Путин 
image

"Струва ми се, че подобно пътуване означава само едно : желанието да закрие компромата срещу себе си. Не искам да казвам какъв е той, въпреки че знам нещо. Но да се пуска на президента на Украйна да отиде там сам в такова състояние е опасно", споделил Луценко със зрителите в ефира на "Украйна 24".
По негово мнение, както руските специални служби, така и лично Владимир Путин разполагат с "компромат" за Зеленски. Бившият главен прокурор не уточни как е стигнал до това заключение.
Той ще се върне тук [Зеленски] и ще каже : "Аз ви донесох мир, никой няма да загива вече", изтъкнал бившият главен прокурор.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. mt46 - ...
27.01.2022 22:57
На Зеленски да не му причернее?...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
28.01.2022 05:55
Хе-хе-хе!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754202
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031