Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2022 19:01 - © Западът "мисли"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1288 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 27.01.2022 07:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26.01.2022г.

image
     Когато съпругата ми сбърка в някое умозаключение и се оправдае с "Аз мислех", ѝ казвам назидателно : "Няма да мислиш! Ще гледаш и ще слушаш! И то Внимателно! Мисълта сама ще дойде!". Така я наставлявам, когато прави необосновано и грешно умозаключение.
Та и Западът сега "размишлява", тоест по-скоро гадае, какви са намеренията на Путин. Ще напада ли Украйна, от къде ще я напада, по кое време на годината и прочие измишльотини?
Дори и след няколко кръга на преговорите за гаранции за сигурност за Русия, все още има оживени спекулации на Запад за "Какво има в ума на Владимир Путин?".
Това естествено се дължи на факта, че западняците понеже се имат за предварително всичко знаещи, високомерно никак не слушат що им дума Вовата. Което ще им излезе през носа, защото ще го научат по трудния начин. Prosperitas superbiam parit – Успехът ражда високомерие. Да, но успехът е временно явление, който ни изоставя в най-неподходящия момент. Наистина "Всеки има право на високомерие, но първо трябва да докажеш, че имаш нужните основания да си го позволиш". В момента Западът няма основания пред Русия.
На 18 ноември 2021 година на разширено заседание на колегията на Министерството на външните работи
image
, говорейки за напрежението с Украйна, Путин
image
каза : "В същото време трябва да се има предвид, че западните партньори изострят ситуацията, като доставят на Киев модерни смъртоносни оръжия, провеждат провокативни военни маневри в Черно море и не само в Черно море, но и в други региони, близки до нашите граници. Що се отнася до Черно море, това като цяло надхвърля определени граници : стратегически бомбардировачи летят на разстояние 20 км от нашата държавна граница и, както знаете, носят много сериозно оръжие.

Да, ние постоянно изразяваме притесненията си за това, говорим за "червени линии", но разбира се, разбираме, че нашите партньори са много особени и по такъв начин – меко казано – са много повърхностни за всички наши предупреждения и разговори за "червени линии" … нашите опасения и предупреждения относно разширяването на НАТО на изток бяха напълно игнорирани … все пак по тази причина се е появило известно напрежение".
Повърхностни ли? Нагло пренебрежителни и високомерни!
"В това отношение виждам две точки. Първо, необходимо е те да поддържат това състояние [на напрежение], колкото се може по-дълго, за да не им хрумне да ни уредят по западните ни граници някакъв конфликт, който не ни е нужен и нямаме нужда от конфликти.
И второ, определено трябва да повдигнем въпроса, Сергей Викторович, трябва да повдигнем въпроса за това да се стремим да предоставим на Русия сериозни дългосрочни гаранции за гарантиране на нашата сигурност в тази област, защото Русия може би ги няма".
Владимир Владимирович вижда, ама Западът не слуша и не чете. Само удар в носа го стряска.
"… дали е възможно да смятаме и да се надяваме на сериозността на възможните споразумения в тази област, като се има предвид, че ние все пак имаме работа с, меко казано, не много надеждни партньори : те лесно се отказват от всякакви предишни споразумения. Въпреки това, колкото и да е трудно, трябва да се работи върху това …
image

Владимир Владимирович все меко го казва. Важно е, че твърдо действа – справка Казахстан.
От 2014-та година насам да кажем, Западът прогресивно губи способността си да разсъждава.
Не трезво, а въобще да мисли и разсъждава. И понеже винаги има задни мисли и намерения, съдейки по себе си, подозира и Путин в същото. Думата произлиза от гръцки език (παράνοια) и означава лудост. За параноя става въпрос – повишена тревожност и ирационален страх 
image

https://tass.ru/politika/13502715
http://kremlin.ru/events/president/transcripts/67123




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Мисли той
26.01.2022 19:42
Западът, ама със задните си части.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
26.01.2022 20:40
Досущ!
цитирай
3. krumbelosvet - Вчера ВВ надълго си общува с някакви студенти.
27.01.2022 02:40
Днес се занима с ковид.
Това прилича на подигравка с превъзбудения Запад.
Но още повече прилича на поведение на човек, който държи силни карти.
Уви, не се забелязва друг държавник от неговия калибър. Но остава едно на ум. Истинските господари на САЩ и Запада, по принцип не се появяват явно на явки. И още по-малко им знаем картите.
Путин играе с тях. Може би им знае картите. Оти ич му не личи да има предстаръова треска.
цитирай
4. kvg55 - До 3. krumbelosvet
27.01.2022 06:04
Досущ си е подигравка. А западът е изпаднал в транс, чак пяна му хвърчи от устата.
Според мен "истинските" господари са го закъсали и Путин и ще се принудят на икономически отктъпки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5858939
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930