Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2022 19:01 - © Натовски бъркотии
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 868 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 25.01.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.01.2022г.

     "Турция ще бъде в Атина след 5 часа в случай на гръцка ракетна атака" image, заплашил високопоставен служител, от управляващата турска Партия на справедливостта и развитието (ПСР), съобщава Turkish Minute imageПротиворечивите забележки на члена на Централния изпълнителен съвет на ПСР Метин Кюлюнк image, също близък довереник на президента Реджеп Тайип Ердоган, дойдоха по време на конференция в Чорум през уикенда. Конференцията беше озаглавена "Позицията на Турция в новия световен ред".
Кюлюнк, който изнесе реч на събитието, говори за напрежението между Турция и Гърция относно енергийните права в Егейско море и Източното Средиземно море миналото лято и слуховете за възможна ракетна атака срещу Турция от страна на Гърция.
Източното Средиземноморие беше обект на спорове за морските граници и енергийните права между историческите съперници Гърция и Турция през лятото на 2020 година. Анкара изпрати сондажни кораби в оспорвани води на Средиземно море, докато Гърция мобилизира подкрепа от регионалните съперници на Турция – Египет, Франция и Обединените арабски емирства – да отблъснат това, което смятат за турски набези в законните ѝ води.
"Чух, че Гърция ще предприеме ракетна атака срещу Турция. Нека го направят и ще получат отговор. Ще бъдем в Солун, в Атина, след пет часа. Старата Турция вече не съществува", каза Кюлюнк, без да обясни къде и как Гърция е отправяла такава заплаха.
Името на Кюлюнк е замесено в много спорове. Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви през май, че политик от ПСР е получавал месечни плащания по 10 000 долара от турския бос на мафията в изгнание Седат Пекер, чиито разкрития за сенчести отношения между мафията и държавните актьори разтърсват Турция. Тогава Кюлюнк отказа да отговори на твърденията, когато беше попитан от новинарския уебсайт на Oda TV 
image

Според съобщения в германските медии през 2017 година Кюлюнк също е предоставил пари на боксовата банда в Германия "Osmanen Germania"
image
за закупуване на оръжие, организиране на протести и отправяне на заплахи към критици на президента Ердоган.

Тогава Кюлюнк отрече твърденията.
Отрича и въобще не го е страх, защото има височайша опека от Кръстникът САЩ.
Както съобщава EADaily, турският вицепрезидент Фуат Октай каза миналата седмица, че страната му няма да се въздържа от продължаване на сондажите на нефтени и газови кладенци в Източното Средиземноморие и нищо не може да я спре да го направи. "Ние не се страхуваме от никого. Тези, които търсят приключения в Източното Средиземноморие, ще получат отговор", предупреди Октай на 15 ноември по време на церемония по повод 38-ата годишнина от независимостта на така наречената Севернокипърска турска република (от всички държави-членки на ООН, призната само Турция).
На 18-ти февруари 1952 година Гърция и Турция са приети в структурите на НАТО. Прословутият Член 5-ти от Северноатлантическия договор гласи : "Страните по Договора се договарят, че въоръжено нападение, предприето срещу една или повече от тях, в Европа или в Северна Америка, ще се разглежда като нападение срещу всички тях, вследствие на което те се договарят, че в случай на такова въоръжено нападение всяка от тях, упражнявайки правото си на индивидуална или колективна самоотбрана, признато в член 51 от Устава на Организацията на обединените нации, ще окаже помощ на нападнатата страна или страни по Договора, като незабавно предприеме, индивидуално и съгласувано с останалите страни по Договора, такива действия, каквито смята за необходими, включително употребата на въоръжена сила, за възстановяване и поддържане на сигурността в Северноатлантическата зона.
Всяко такова въоръжено нападение и предприетите като следствие от него мерки ще бъдат незабавно доведени до знанието на Съвета за сигурност. Осъществяването на такива мерки ще бъде прекратено, след като Съветът за сигурност предприеме необходимите стъпки за възстановяване и поддържане на международния мир и сигурност".
Егати НАТО-то, егати Алианса. Какви казуси само си спретват членовете му по между си.

https://www.turkishminute.com/2021/11/22/key-will-be-in-athens-in-5-hours-in-event-of-greek-missile-attack-akp-official/
https://eadaily.com/ru/news/2021/11/22/v-turcii-poobeshchali-vysaditsya-v-afinah-cherez-5-chasov-posle-grecheskoy-raketnoy-ataki
https://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_17120.htm




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - А,
25.01.2022 23:24
нали Турция и Гърция са в НАТО?...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
26.01.2022 05:45
Това е куриозното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861713
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930