Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2022 15:01 - © Британска следа
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.01.2022 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
19.01.2022г.

     В режим на видеоконферентна връзка :
image
се провели двустранни разговори между Касим-Жомарт Токаев :
image
, държавният глава на Казахстан, и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел
image
Виртуалната среща се провела по инициатива и молба на евроколхозната управа. По искане на Шарл Мишел Касим-Жомарт Токаев дал подробна информация за причините за текущите събития в страната и мерките, предприети от държавата. Президентът говорил за бруталните насилствени действия на терористи и бандити, които се опитаха да подкопаят конституционния ред и да извършат държавен преврат. Президентът нарекъл случилите се трагични събития безпрецедентен акт на агресия и посегателство върху нашата държавност. Той добавил, че насилствените действия на терористите са довели до множество жертви сред служители на реда и цивилни и нанесени материални щети : image


image

image

image

image

"Не се съмнявам, че това е терористична атака. Добре организиран и добре подготвен акт на агресия срещу Казахстан с участието на чуждестранни бойци, главно от страни от Централна Азия, включително Афганистан. Имаше и бойци от Близкия изток. Идеята беше да се образува зона на контролиран хаос на наша територия с последващо завземане на властта. Затова в Казахстан започна антитерористична операция", обяснила главата на государството.

Позицията на Руската федерация изразена от Владимир Владимирович на извънредното заседание на Съвета за колективна сигурност на Организацията на Договора за колективна сигурност не се различава от тази на Казахстан.
Токаев е умна глава, биха казали жилетките от пике.
"Разбираме, че възникналата заплаха за казахстанската държавност не е причинена от спонтанни протестни акции срещу цените на горивата, а от факта, че разрушителни вътрешни и външни сили се възползваха от ситуацията. Тези, които пропагандираха ситуацията на газовия пазар, са само хора и имат едни и същи цели, а тези, които вдигнаха оръжие и атакуваха държавата, са съвсем различни хора и имат различни цели … В същото време елементите на силовата и информационна подкрепа на протестите, присъщи на технологията "Майдан", бяха активно използвани. Използвани са добре организирани и добре контролирани групи от бойци, за които президентът Токаев току-що каза, включително тези, които са преминали – очевидно са преминали – обучение в терористични лагери в чужбина и, както отбеляза Касим-Жомарт Кемелевич, атаката им срещу Казахстан – и всъщност тази атака срещу страната, срещу Казахстан, всъщност беше акт на агресия. Напълно съм съгласен с това", изказал се Путин.
Но има и по-дълбоки следи освен тези на ислямските терористи – Сериозността на Лондон се доказва от последния 5-годишен договор на стойност 460 милиона британски лири за подкрепа на военни операции на Обединеното кралство "от склад до фронтовата линия", спечелен от Boeing Defense UK. Според британския министър на отбраната Джеръми Куин договорът ще гарантира бързото разполагане на военните на Обединеното кралство за операции както в страната, така и в международен план.
Къде се подготвят тези операции не е тайна. В западната част на ОНД британските военни вече се установяват в Украйна и по границите на Беларус. Що се отнася до юга, информацията за създаването на тяхната инфраструктура от британците в постсъветската Централна Азия се появи веднага след смяната на режима в Афганистан. Лондон остави военни съветници от Специалната въздушнодесантна служба и други специални части на британските въоръжени сили в региона на Централна Азия. Според Times са включени 4000 командоси.
Британците работят в Казахстан през Киев от доста време, но не само. Казахите се шегуват : страната ни има две столици – южна – Дубай и северна – Лондон. Статия на Нурсултан Назарбаев, публикувана през 2015 година в The Financial Times, "По-близките връзки между Казахстан и Обединеното кралство са жизненоважни, тъй като се задава буря", може да разкаже за тясното участие на Лондон в делата на Казахстан. За същото свидетелства и един забележителен факт : след като напусна поста министър-председател на Британия, Тони Блеър стана съветник на президента Нурсултан Назарбаев. Братът на Тони Блеър, съдията Уилям Блеър, осъди Мухтар Аблязов, който се противопоставя строго на Назарбаев, а сега и на Токаев, на затвор в
Англия. Самият Аблязов, който сега координира протестите през Киев, е тясно свързан с британските банки Royal Bank of Scotland, Barclays и HSBC … .

От предизвиканите безредици в Казахстан се опитаха да се възползват част от силите, "хранени" в страните от НАТО. Така прословутият NEXTA Live беше сред ключовите телеграмни канали, координиращи безредиците в Казахстан. Същият, който преди беше използван за координиране на бунта в Беларус.
Западната преса се опитва да представи каналите NEXTA като частно начинание на белоруския "оппа" Степан Путило, който избяга в Полша. Официалното място на работа на Путило беше пропагандният канал "Белсат", специално създаден в Полша, за да излъчва "правилната гледна точка за политическите събития" на територията на Беларус. И поради тази причина е трудно да се повярва в "независимостта" на NEXTA.
Освен това се появи информация, че зад дейността на NEXTA може да стои "Централната група за психологически действия" (Centralna Grupa Dzialan Psychologicznych), която е подчинена на Дирекцията за разузнаване и електронна война на Полската армия. Това е военна част, специализирана в информационно и психологическо въздействие върху противника. Базирана е в град Бидгошч и благодарение на емблемата :
image
си е известна като "Черните паяци". Докладът на полския военен център за обществено образование "Стратегическа комуникация и връзки с обществеността" ясно показва, че полската армия използва социалните мрежи в психологически операции, "за да инициира системни промени от политически характер" :
image

"Обърнете внимание, че във всички материали се подчертава, че каналът е независим, управлява се от един човек и така нататък. Така "Белсат" се отстранява от удара при дипломатически усложнения. Според подобна схема "Революцията чрез социалните мрежи" преди това е работила от територията на Полша – казва информиран беларуски източник още през 2019 година, много преди началото на "Майдана в Минск".

https://www.akorda.kz/ru/kasym-zhomart-tokaev-provel-peregovory-s-prezidentom-evropeyskogo-soveta-sharlem-mishelem-1002514
http://kremlin.ru/events/president/news/67568
https://www.fondsk.ru/news/2022/01/08/destabilizacia-kazahstana-britanskij-sled-55274.html
https://vz.ru/world/2022/1/10/1138089.html




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761741
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031