Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2022 13:01 - © Как да преборим проблемите с климата
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 421 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 18.01.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
18.01.2022г.

     За влиянието на Луната и Слънцето върху климата на Земята се знае от незапомнени времена. Но един us-американски конгресмен, наскоро научил от бивш директор на НАСА, че орбитите на Луната и Земята се променят
image
В тази връзка конгресменът Луи Гомерт
image
запитал, при изслушване в Конгреса по темата за промените в климата и заплахите за страната от това, Дженифър Еберлиен
image
, помощник-заместник-шеф на Службата по горите на САЩ : "Разбирам от това, което беше засвидетелствано пред Горската служба и BLM [Бюрото за управление на земите], вие много искате да работите по въпроса за изменението на климата … Знаем, че е имало значителна активност на слънчевите изригвания и така … има ли нещо, което Националната служба по горите или BLM може да направи, за да промени хода на лунната орбита или околоземната орбита около слънцето?" – попитал Гомерт. "Очевидно това би имало дълбоки последици за нашия климат", предположил той.

"Е, ако откриете начин, по който вие от Горската служба можете да направите тази промяна, бих искал да знам", добавил Гомерт.
"Странно, въпросът не беше зададен на никого от НАСА или дори от Пентагона. Вместо това беше поискано от висш служител на горската служба по време на изслушването на комисията по природни ресурси", учудва се The Guardian.
Въпроси има и сред коментиралите питането на конгресмена : Даниел, Патриотичен емигрант, преди 2 дни – "Дали горската служба не е твърде заета с изсичане на горите, за да я товарят с този нов проект?". Коментаторът е свързал us-американската с българската правителствена политика към горите, макар че при us-американците едва ли е така.
Тъй като повечето грамотни жители на планетата са убедени, че Земята е плоскост
image
, то корекцията на орбитата ѝ може да се извърши с две или повече четен брой ракети прикрепени здраво към двата ѝ противоположни краища, които да теглят в една посока.

Основателното питане на конгресмена има два мотива : Първо – да покаже на света знанията си по астрономия, нещо естествено за политик, us-американец, републиканец, от Тексас.
Второ – иронично внушение, което се подсилва от загадъчната усмивка, към служителката на Бюрото за управление на земите, че изменението на климата е феномен – следствие на естествените промени в орбитите на небесните тела и затова всякакви други субективни усилия за справяне с него биха били напразни. За ирония обаче се изисква повече от средна интелигентност, което е рядкост при политик, us-американец, републиканец, от Тексас.
Три години преди запитването на Гомерт републиканецът от Алабама Мо Брукс поставил пред Конгреса въпроса за запълването на световния океан от ерозията на сушата с тиня от големите реки в света и скали по бреговата линия на Калифорния и падащите в морето Бели скали на Дувър. "Всеки път, когато имате тази почва или скала или каквото и да е, което се отлага в моретата, това принуждава нивата на морето да се покачва, защото сега имате по-малко пространство в тези океани, тъй като дъното се движи нагоре", констатирал Брукс.
Интересно е, че преди много години, когато бях ученик, и аз си мислех как ерозията запълва водните басейни, което е пренебрежимо. Ерозията е свързана с обезлесяването на планетата.
Обезлесяването на земята е свързано с поглъщането от дърветата на въглеродния двуокис и производството от тях на кислород. Така че проблемът е многопластов и комплексен. Проблемът не е толкова във въглеродните емисии, отколкото в малкото дървета в населените места и пренаселеността им. Както е доказано, ВЕИ-тата също увреждат околната среда.

https://www.theguardian.com/us-news/2021/jun/09/texas-republican-louie-gohmert-climate-change




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. nedovolen - Много здраве на бившия директор на ...
18.01.2022 16:00
Много здраве на бившия директор на наса.
Ако Земята е като посочената на картинката, то орбити имат Слънцето и Луната.
Ще се преборим с климата, когато Земята ни изтика на обратната си страна.
Ама защо да е по трудния начин.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
18.01.2022 19:56
Хе-хе-хе!
Повече от половината човечество е убедено, че земята е плоска.
Под "обратната си страна", откъм корените на растенията ли имаш предвид?
цитирай
3. nedovolen - Не, обратната страна от снимката е ...
19.01.2022 16:08
Не, обратната страна от снимката е видно.
Че е плоска Земята, плоска е.
Преди години поръчах обследване /за собствен "превоз"/, на специален човек,което доказа, че Земята е елиптична. Но не както го обясняват по учебниците с полюсите /който е един, между впрочем/ и т.н.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
19.01.2022 16:16
Един преподавател от ВМГИ беше "доказал" математически, че земята има крушовидна форма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5862348
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930