Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2022 07:01 - © Какво каза Батька за строителството на огради по границата
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 833 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 12.01.2022 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.01.2022г.

     Александър Лукашенко дал интервю за турската телевизионна и радио компания TRT. Интервюираща е Ниса Ефендиоглу, журналист и водещ на телевизионния канал TRT Haber : 
image

Както винаги, Батька е ясен, прям и екзактен :
image
плановете на Полша да построи стена на границата с Беларус, той нарича глупава идея; "Очевидно някой в ​​Полша сред инициаторите на тази стена е останал без пари. Затова те искат да попълнят портфейлите си чрез този проект …", разкрива същността на далаверата президентът. Ако каже същото за нас, няма да сбърка.

Строежът на гранични стени някак си не съответства на идеологията на демокрацията и на евроатлантическите ценности. "Това е глупаво, глупаво начинание", обобщава президентът.
Батька не отрича, че Беларус може да приеме бежанци : "Следователно, ако на хората откажат прием в Европейския съюз, ние ще ги убедим да се върнат в родината си. Ако предложат други възможности, искат да останат в Беларус, имаме закон и ние ще действаме стриктно според закона", обяснил процедурата той.
Президент Лукашенко изяви идеологията на белоруската държава : "Идеологията на Беларус е проста – ако днес помагате на други хора в беда, то следващия път те ще ви помогнат".
Непризнаването на неговата легитимност от страна на Запада нарече "въпрос на вкус".
"Не моля никого [в чужбина] да признае моята легитимност. Нито в Беларус, нито в Турция легитимността не се нуждае от признаване на други държави. Беларус, Беларус има легитимен президент днес", самоуверено подчертал Александър Лукашенко.
Относно Съюзната държава, Александър Лукашенко отбелязал, че съюзът на Беларус и Русия има етническа и икономическа основа. Освен това страните водят обща външна политика, създадено е общо отбранително пространство, тоест всъщност единна армия.
По време на разговора журналистът попитал дали в крайна сметка Съюзната държава на Беларус и Русия ще бъде подобна на Европейския съюз.
"Този съюз [на Беларус и Русия] ще бъде по-напреднал и по-стабилен", отговори държавният глава. "Първо, защото ще вземем предвид всички грешки на Европейския съюз, за ​​да не ги повтаряме . Положителен опит, който е полезен за нас, ще го използваме. Второ, излязохме от една държава – от Съветския съюз. И вече имаме ценен опит от там. Знаем какво да оставим от съветското минало и какво няма да ни бъде полезно в бъдеще. Следователно, той ще бъде по-мощен, обмислен и напреднал съюз".

https://president.gov.by/ru/events/intervyu-tureckoy-teleradiokompanii-trt?openVideo=true

Всичките тези интервюта, речи, изявления на държавните лидери са полезни и необходими, защото показват съдържанието на главите им. Какво е отношението им към света : към собствения народ и държава; към другите народи и държави; плановете за бъдещото развитие на човечеството. За да е успешен, политикът трябва да е ясен за електората. Затова фразата "Вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме!" имаше такава огромна популярност у нас. Сред дебилите, разбира се. Непринудените откровения на вождовете добре се възприемат от масите, когато не засягат интересите им. У нас дори пороците им се приемат с разбиране.
Словесните изяви на обществените личности, както и на политиците, публицистите, учените, писателите и прочие показват интелектуалното ниво на нациите от които те произхождат.
Снимките също показват много за състоянието на политиците, особено изненадващите : 
image


image

image

Светиня Му е естествен пред фотоапаратите и камерите и снимките му са неизчерпаем източник на информация за анализ на психологическия и политическия Му портрет : 
image


image

image

image

image
А комбинации между снимки на няколко лидери могат да заместят цяла вестникарска статия :
image

image

image

image




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. panazea - От светата троица
12.01.2022 09:07
първите двама бъркат работата на третия.
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
12.01.2022 10:24
Е, то не може все да живееш безгрижно на гърба на другите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5883318
Постинги: 2836
Коментари: 26122
Гласове: 34424
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930