Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2022 08:01 - © Интервю с Дмитрий Песков
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 653 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 03.01.2022 08:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.01.2022г.

     «Не можете да се шегувате с това, което е свято за руския народ, не можете да се шегувате с войната, с религията, не можете да се шегувате с някои много, много болезнени … героични, но болезнени страници от нашата история», обяснил Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков image пред RTVI и добавил : «А над всичко останало може и трябва да се шегуваме, но елегантно и красиво».
Песков дал интересно интервю пред Тина Канделаки за RTVI : image

* За резултатите от годината – "[2021] беше по-лесно. Адаптирахме се към новите условия на живот, бизнес, движение. Но в новата реалност ние все още пътуваме. Ние перфектно се научихме да общуваме дистанционно, научихме се как да провеждаме форуми от разстояние. Свикнали сме със заплахата от коронавирус Хората не го харесват, хората се страхуват от ограниченията, не искат да бъдат ваксинирани. Все пак се адаптирахме, така че тази година беше по-добра от предишната. Струва ми се, че ужасът се случваше в предишната". image

* За Тръмп и Байдън – "Не забравяйте колко санкции бяха наложени при Доналд Тръмп. Сега, при Байдън, все още имаме комуникационни канали. Освен това те са абсолютно многоформатни и гъвкави. При Тръмп на практика нямаше комуникация, тя беше замразена. Не забравяйте, че Тръмп не е професионален политик, това е феномен, който нахлу в политиката на САЩ, вдигна много шум, много вятър и напусна политиката. Байдън е професионален политик, който е минал през всички тръни на американската политика от самото дъно до самия връх. Следователно неговият опит, неговият професионализъм също е трудно да се поддценят. Путин и Байдън се чувстват комфортно да разговарят, защото си представят позицията, говорят за проблема и дават ясен отговор : да или не".
* Относно преизбирането на украинския президент Владимир Зеленски – "Ще видим дали ще се кандидатира за втори мандат, дали ще отиде, дали ще спечели изборите или ще загуби, дали ще получи подкрепата на хората. Всичко зависи от много фактори. Видяхме колко трудни бяха изборите в Съединените щати, какви спорове бушуваха, кой спечели. Не е наша работа да се месим там, не искам да правя това, но ние бяхме зрители".
* За отношенията между Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган –  "Президентът Ердоган има много топли, тук, може дори да се каже, приятелски отношения с президента Путин, които им позволяват, въпреки наличието на разногласия в най-острите моменти, да се съберат и да решат най-трудните проблеми. Нивото на икономическо взаимодействие между Русия и Турция е застрахователна полица в политическите отношения. Турция е наш съсед, много важен съсед. Турция е наш партньор в много важни големи проекти".
* За бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили – "Там, където е Саакашвили, отначало става лошо, после смешно, после абсолютно лошо, след това Грузия стъпва на същата мотика. Саакашвили ще подлуди Грузия, отприщвайки война".
* За отношенията с Беларус – "Влияем един на друг, но влиянието не е безкрайно. Важна стъпка към интеграцията е подписването на споразумение. Накъде ще напредне и до каква степен не е известно. Процесът на интеграция трябва да се развива органично. Важно е това, което успяхме да консолидираме в синдикалните програми. Това е резултат от трудни преговори. Това ще бъде от полза. Целта е ползата на два народа. Има още много закони, които трябва да бъдат приети, но когато ги заработим, ще почувстваме, че животът е станал по-добър".
* За западното информационно пространство – "Западното информационно пространство не е толкова свободно, колкото изглежда, и изпълнява функцията на своите специални служби и администрации. И много от тях не харесват Путин. Те са готови да вземат поне един проклет плешив мъж и да го поставят като конкурент".
* За Михаил Ходорковски – "Ходорковски наруши много споразумения. Той не пести пари, за да разглоби страната и може да продължи да го прави, но не успява".

… продължава в следващият постинг …






Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - ...
03.01.2022 12:52
"За западното информационно пространство – "Западното информационно пространство не е толкова свободно, колкото изглежда, и изпълнява функцията на своите специални служби и администрации..."
Свобода на словото, истинност, пропаганда, манипулации – относителни понятия...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
03.01.2022 19:45
Това го знаехме още от социализма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5891074
Постинги: 2836
Коментари: 26130
Гласове: 34430
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930