Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2022 16:01 - © Интервю с Дмитрий Песков III
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 401 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 03.01.2022 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
03.01.2022г.

     … продължение от предходният постинг. Край!

* За отношенията с Украйна – image«Братският народ не може да бъде загубен. Колко украинци живеят тук, колко руснаци живеят там – ние ще останем братски народи. Да, властта може да се опита да заблуди хората си. Да насаждаме омраза към руснаците, към Русия, да ги лишим от възможността да получават информация от първа ръка, от нашите медии. Можете да затворите нашите медии, можете да забраните нашите интернет ресурси. Двата братски народа не могат да се загубят един друг, това е моето дълбоко убеждение", каза Песков.
В същото време, според представителя на Кремъл, в момента Украйна като държава е напълно загубена като партньор и съюзник на Русия.
"Виждаме конкретни действия за прекъсване на всички краища, които са свързани с Русия – от капилярите до централните артерии на нашите двустранни отношения. Тоест няма връзка като такава", продължава Песков.
За намерението на Украйна да се присъедини към НАТО говорителят на Владимир Путин каза, че е "много лошо".
"По този начин военната инфраструктура на НАТО ще започне да се отклонява към нашите граници", каза той.
Песков каза, че алиансът вече започва да поглъща и нахлува в Украйна.
"Първо доставят отбранителни съвременни технологични оръжия, след това настъпателни, след това с двойна употреба, след това там се появяват инструктори от НАТО, които започват да учат украинските военни да използват тези сложни оръжия и така нататък. Тази пълзяща инвазия на НАТО в Украйна вече е в ход. Може ли Русия да остане безразлична към това? Не, тя не може. Следователно, от една страна, Путин заема твърда позиция, от една страна, но от друга, той е много последователен и миролюбив. Предложението му да излезе с някакви обвързващи гаранции за сигурност е много конструктивно предложение. Той е в състояние да ни предпази от напрежението, което се появи сега на европейския континент заради украинската история», каза прессекретарят на президента на Руската федерация.
И още – Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков по време на интервюто с Тина Канделаки (кадър от видеото) RTVI :
* "Мустаците на Песков" – imageПесков призна, че продължава да чете "Мустаците на Песков" (в телеграм канала и акаунт в Twitter).
"Много обичам "Мустаците на Песков", има много добро-зло, но елегантен хумор", призна прессекретарят : image

"Понякога се смея [докато чета]. Сега се смея по-рядко, чувството за хумор (сред авторите на канала) стана по-слабо, преди беше по-смешно", каза Песков.
Той добави, че основно чете новинарски агенции в Telegram.
* За Путин и TikTok – Песков не успя да отговори точно дали руският президент гледа TikTok. Но той изрази надежда, че Путин дори не го е отварял.
"Надявам се, че не", отговори Песков на въпрос дали Путин е виждал поне един тик-так и се засмя.
* Какво чете Путин на път – Според Песков, вместо да чете книги по пътя, Путин понякога преглежда вестниците, но по-често продължава да работи.
"Адютантът му носи [на Путин], когато той поиска, куфар, където има ежедневна пачка укази, писма, жалби, удостоверения и така нататък, и така нататък. Всеки от тях трябва да бъде прочетен, подписан, оставен с резолюция или незабавно да се обади на някого, да даде инструкции или да поиска допълнителна информация. Това прави той", каза Песков.
* За уникалността на Путин – "Путин е уникален със своята харизма. Според съществуващата следа в историята тя също е уникална", обобщи накратко прессекретарят.
"Но това не означава, че бих поставил тези хора [Хелмут Кол, Ангела Меркел, Жак Ширак, Си Дзинпин] на една линия по отношение на харизмата. Все пак съм убеден, че в това отношение Путин се отличава по своите професионални и човешки качества. Поне за мен".
* Личните вкусове на Песков – Говорителят на руския президент накратко описа личните си вкусове в музиката, литературата и телевизионните сериали. И така, когато беше помолен да избере между съветските рок групи "Газов сектор" и "Гражданска защита", Песков избра "Гражданска защита".
Избирайки между писателите Владимир Сорокин и Виктор Пелевин, Песков даде предпочитание на Сорокин. "Не разбирам Пелевин. Вероятно все още не съм достатъчно зрял, трябва да порасна още малко. Или вече съм пропуснал момента", обясни той.
Песков определи и най-добрия сериал на годината – за него това е "Къща от хартия".

https://rtvi.com/news/press-sekretar-prezidenta-rossii-dmitriy-peskov-pogovoril-s-tinoy-kandelaki-ob-inoagentakh-navalnom-/
https://rtvi.com/news/dmitriy-peskov-u-tiny-kandelaki-rasskazal/
https://www.gazeta.ru/politics/2021/12/17_a_14328409.shtml?updated






Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - Боя се , че не е прав
03.01.2022 18:56
Във войната в Донбас загиват преди всичко рускоговорящи Война иска Западна Украйна-Галичина, Лвовска област, но воюват предимно от Изток и Юг. Тоест бият се руснаци с руснаци. Това няма как да не се отрази на отношението към РФ. Жертвите смразват , а гражданската война винаги е по жестока и по непримирима, защото в нея няма логика, а от там и обяснение-остава единствено омраза. Тя ще расте/това е мечтата на Бисмарк и целта на Запада/ и Русия грябва да действа според мен
Или да активира опозицията , или да удари по центровете взимащи решение и в никакъв случай по войсковите подразделения с рускоговорящи войни
цитирай
2. kvg55 - До 1. vencivaleri1951
03.01.2022 20:20
Западът и Украйна дадоха на Руската федерация срок до края на февруари да започне войната.
Какви са тези рускоговорящи, които не са се присъединили към двете републики?
цитирай
3. panazea - На мен ми е мъчно , че скараха два братски народа !
04.01.2022 00:40
За мен те са еднакви и не бих могла да взема страна .
Предпочитам да не се пролива кръв.
цитирай
4. kvg55 - До 3. panazea
04.01.2022 00:56
Разумните хора не искат да се пролива кръв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5859255
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34374
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930