Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2022 12:01 - © Интервю с Дмитрий Песков II
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 445 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.01.2022 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
03.01.2022г.

     … продължение от предходният постинг …

* Относно чуждестранните агенти – "Трябва ли да има закон за чуждестранните агенти? Да, трябва. Путин многократно им е казвал за това. А самият факт за необходимостта от този закон в нашата правна система вероятно вече не се оспорва от никого. Наистина има неправителствени организации, има медии, които се занимават с тях или пишат за политика. И почти всичко е свързано с политика. Ето как работи светът. И в същото време получават пари от чужбина, трябва да са номерирани. Това забрана за дейности ли е? Не е. Друго нещо е, че правоприлагащата практика разкри редица пропуски, несъвършенства в този закон, които трябва да бъдат коригирани…> Вероятно е необходимо да се изпише по-ясно схемата за излизане от статута на чужд агент : както по отношение на медиите, така и по отношение на организациите с нестопанска цел. Не се съмнявам, че ще бъде извършена някаква ревизия на този закон".
* За транзита на власт – "Няма транзитна тема на работно ниво. Е, първо трябва да се работи, има много работа. Има много предизвикателства и проблеми с този covid. Вероятно [няма смисъл] да обсъждаме темата за транзита сега, когато има още три години до изборите, когато Путин има право да се кандидатира повече – ако желае, все още не е решил, ами поне не ни е казал, има ли такова желание или не. В такива условия обсъждането на темата за транзита е много, или по-скоро печелившо занимание на различни политолози. Това не е тема на дневен ред".
* За наследника на Путин – "Сигурно президентът някой ден ще има свои собствени предпочитания по отношение на някого и със сигурност ще препоръча това на някого. Тоест, той има право да изрази своите предпочитания. Но следващият президент ще бъде този, за когото руснаците гласуват".
* За изтезанията в руските колонии – "Разбира се, това може да се превърне в определен спусък. Въпреки че сме се научили да филтрираме тази информация много внимателно. Колективните писма, записването на колективни призиви често се заплащат щедро от някои бизнесмени в конкурентна борба. Провокирани са от някакви дребни регионални псевдополитици, тоест това е чиста поръчка! Първоначално реагирахме много чувствително на всичко, а след това започваме да проверяваме – и това все още не е така. [Относно клиповете с изтезания от болницата на Федералната пенитенциарна служба в Саратов] все пак това е по-скоро видеодоказателство. И видяхте, че много бързо бяха предприети проверки и следствени действия, реагираха правозащитници".
* Виждал ли е Путин видеото на изтезанията в колониите? – "Той не може да влезе в телефона и да гледа видеоклипове, но някой може да му го покаже по телефона".
* За двойниците на Путин – "Путин знае за конспиративната теория на двойниците. Усмихва се, смее се" : image

* За кариерата му – "Има хора, които са по-последователни в живота, които ясно формулират цели и вървят към тях. Аз не принадлежа към тях. Аз съм различен. По-скоро фаталист. Никога не планирам нищо в дългосрочен план".
* Кой, ако не Путин – "Следващият президент ще бъде ясно кой е този, за когото руснаците ще гласуват".
* За помилването на Алексей Навални – "Това е прерогатив на осъдения, комисиите (първо в колонията, после в региона, след това централната), а след това и на държавния глава. Има определен ред, предписан от закона : осъденият подава молба, казва, че признава вина, каква вина, и продължава по-нататък по веригата. Това е посочено в закона. Затова не мога да отговоря на този въпрос".

… продължение в следващият постинг …






Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760037
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031