Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2021 16:01 - © Класация на агресията III
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 950 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 30.12.2021 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.12.2021г.

     Продължение от предходния постинг. Край!

5-то място : Иран image През четирите десетилетия от живота си под санкциите на САЩ Ислямската република стана много умела в шпионските игри и провеждане на хибридни операции. В челните редици на шиитския режим е специалното подразделение "Кодс", елита на елита на Корпуса на гвардейците на ислямската революция (КГИР). Благодарение на иранците режимът на сирийския президент Башар Асад успя да изчака помощ от Русия. В продължение на четири години Техеран изпрати хиляди доброволци, стотици офицери от кариерата в Сирия, напомпвайки своя съюзник с безплатен петрол и оръжия.
Иран е основният спонсор на ливанското шиитско движение "Хизбула" и помага на палестинците в борбата им срещу Израел. Иран, от друга страна, спонсорира и въоръжава бунтовниците хути, които се бият в Йемен срещу Саудитска Арабия и нейните съюзници.
Американски експерти отбелязаха, че "Кодс" вероятно има най-добрия опит в света в организирането на партизански отряди, съставени от местни жители и малък брой ирански инструктори. Технологията на хибридна война, усъвършенствана от иранците, позволи на Техеран да изтръгне Ирак от американците. Надзиравани от КСИР, шиитските милиции изиграха значителна роля в борбата срещу ИД, а по-късно нанесоха серия от поражения на кюрдските пешмерга.
В момента основните врагове на Иран са САЩ и Израел. Официалната позиция на Техеран по отношение на еврейската държава е, че тя не трябва да съществува, поради тази причина иранските служители наричат ​​Израел нищо повече от "ционисткия режим". Иран се бори със Саудитска Арабия и Турция чрез своите подставени лица. Техеран също излъчва влиянието си към Афганистан, където може да влезе в конфликт с Пакистан. Тесните връзки на Баку с Анкара и Тел Авив правят Азербайджан друга недружелюбна държава за Иран.
В същото време, за разлика от Британия, която може да участва в шпионски игри, криейки се зад рамото на Големия брат, Иран живее под натиска на Съединените щати и затова е принуден да изразходва енергия за подготовка за отбранителна война срещу хегемона. Въпреки това Техеран намира възможности за създаване на нови балистични ракети и за демонстративно разработване на ядрени оръжия.
И какво следва от това?
Светът е голям, но няма къде да се скриеш. Русия има сухопътни граници с две страни от "войнствената петорка". Само Беринговият проток я дели от американския ексклав Аляска. Досега приятелският Иран се бори с Турция за "съветското наследство" – традиционните зони на влияние на Русия. А руските пари се изтеглят във Великобритания, където работят, между другото, за армията и за най-мощния шпионски апарат (между другото, главният британски шпионин наскоро започна да говори за Русия).
Това означава, че Руската федерация трябва да бъде с пудови юмруци. Ако се отпусне – ще бъде разкъсана и разделена : image

https://tsargrad.tv/articles/pjat-samyh-agressivnyh-stran-mira-rejting-cargrada_457036

Агресията – междуличностна и междудържавна – се разширява при кризисни състояния на обществото. Агресията е понятие на психологията и психопатологията , "с което се означава регистър от поведения, насочен към нанасяне на вреда на другия или на себе си". Опасна за околните е хетероагресията (или алоагресия), при което това поведение е насочено навън.
Ясно е, че междудържавната агресия е резултат от наличието на такава у ръководителите.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. mt46 - Мда...
30.12.2021 17:37
"Агресията – междуличностна и междудържавна – се разширява при кризисни състояния на обществото. Агресията е понятие на психологията и психопатологията"...
Срещат се и доста агресивни блогъри...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
30.12.2021 19:18
Болнави са завалиите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5895648
Постинги: 2837
Коментари: 26138
Гласове: 34435
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930