Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2021 07:01 - © Не риформа, а революция е изходът
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 692 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 20.12.2021 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.12.2021г.

     Западните политически системи стават все по-закостеняли, неефективни и западат. Те спешно се нуждаят от задълбочена системна реформа, която никой не знае, но и не иска да знае как да бъде проведена. Никой не иска да ги предизвика, но трябва да се предизвикат, коментира Global Times editorial : image

Не е необходимо политолозите да изкопават съответните теории тук. Всички ние можем да видим какво се случва на Запад – има много проблеми, с които техните системи трудно могат да се справят. Социалното развитие на Запада е в застой. Политическото разделение често нарушава нормалния ред. Това е всеобхватна криза.
Първо, ясно е, че тласъкът на вътрешното развитие на Запада намалява. Това е така, защото неговото ниво на икономическо и социално развитие е достигнало своя връх. Все още има доста бедни хора на Запад, особено в САЩ. Независимо от това, естеството на капитала, търсещ печалба, силно ограничи страната по отношение на инвестирането на ресурси в икономически дейности, които насърчават ползата за цялото общество. В резултат на това западните общества загубиха целта си.
Второ, демокрацията от западен стил до известна степен доведе до политическо безредие. Конфронтацията между различни сили продължава да причинява сериозни социални разцепления, които пречат на нормалното функциониране на обществото. Много страни са свидетели на видни проблеми от дълго време, без да могат да намерят решение. Пъзелите са оставяни ненаредени отново и отново. Например, някои инфраструктури в западните страни като САЩ са остарели, но не са предприети реални действия за тяхното обновяване.
Трето, западните системи толерират екстремизъм и абсолютизъм в много случаи, насърчавайки хората да търсят изкупителни жертви. Конкурентноспособността на западните държави намалява и основната причина се крие в тях самите. Те стигат до абсурдния извод, че Китай "е откраднал обяда им". САЩ претърпяха сериозно поражение в битката срещу COVID-19 и обвиняват Китай, че го е измислил. Още по-шокиращо е, че подобен антинаучен, анти-здрав разум може да се разпространи в политиките на САЩ.
Четвърто, трудно е да се реформират западните системи. Някои са опитвали, но не са успели. Формира се чувство на страх и безсилие пред реформата. Настоящата администрация може да коригира политиките по един начин, но следващият може да я отмени и да изобрети отново колелото. Владетелите в САЩ и други западни страни поставят частните интереси на собствените си партии далеч над общите интереси на обществото. В резултат на това не може да се направи дългосрочна последователна политика и систематично се губят ресурси.
Пето, западните държави са арогантни и им липсва самоанализ. Политическата поляризация сред западните политически партии доведе до колебанието им да търсят истината от фактите. Тяхното разбиране за демокрация, свобода и човешки права става все по-екстремно. Те държат на самоправда и брутално отричане на изследванията на управлението извън Запада. Техният пионерски дух е изсъхнал и тяхното самоутвърждаване се е превърнало в краен нарцисизъм.
Шесто, представени от САЩ, западните системи стават варварски, пренебрегвайки международните закони и правила, загърбвайки убеждаването на хората чрез добродетелта и почитайки само твърдата сила. Те засилиха намесата във вътрешните работи на други държави и показаха двойни стандарти и заплашиха световния мир. През последните години войните по целия свят започнаха основно от САЩ и Запада.
Седмо, същността на демокрацията от западен стил постоянно се изстисква. Много обикновени хора живеят нещастен живот, без да могат да защитават правата си. Междувременно демократичните етикети на техните страни всъщност са защитили и прикрили немалко злини. Правилата са формулирани от висшите слоеве на обществото. На пръв поглед общественото мнение е отворено, но обикновените хора нямат реално право да говорят и техните права постоянно се презират.
Те могат да се разглеждат като "седемте гряха" на западните политически системи в реалния живот. Те трябва да реформират и променят своите системи от капиталоцентрични към човешки.
Казано иначе, в развитието си Западът е достигнал своето ниво на некомпетентност.

https://www.globaltimes.cn/page/202104/1221285.shtml




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. iw69 - Революция =
20.12.2021 07:36
когато народите не искат повече да живеят по старо му, а политическите върхушки не могат да управляват по ново му.

Днешната ситуация на запад е учебникарски пример за това.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
20.12.2021 07:51
Няма я ръководната сила на революцията.
цитирай
3. nedovolen - Времето на тези революции изтече. ...
20.12.2021 08:39
Времето на тези революции изтече.
Революция в главите на повечето от нас!
Това е.
:))(
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen
20.12.2021 09:20
Тепърва предстои.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5856612
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930