Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2021 19:01 - © Политика за "разнообразие"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 900 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 16.12.2021 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
16.12.2021г.

     The Washington Times : imageизнася случаят на 62-годишния Брайън Нецел, бивш мениджър на клиенти в Аризона на "American Express" : image, че компанията го е уволнила, защото е бледолик и се противопоставя на програмата за кадровото разнообразие на фирмата.
Нецел влязъл в процедура на посредничество с "American Express" : imageотносно жалбата си до Комисията за равни възможности на заетост.
"На 30 октомври 2020 година AmEx безцеремонно прекрати трудовото ми правоотношение като част от политика за "разнообразие", която възнаграждава ръководителите на компании за това, че са направили отделите си по-малко "бели", се казва в жалбата му до EEOC. "Прекратяването ми беше пряк резултат от това, че съм по-възрастен бял мъж, демографска група, която компанията специално се стремеше да намали на ръководни позиции като моята, и в пряко отмъщение за заявената ми опозиция срещу расово дискриминационната и враждебна политика на AmEx".
"Нашите членове бяха изгонени от бизнеса си", казва той за бунтовете, избухнали на фона на протести за расова справедливост след убийството на Флойд. "Изглеждаше странна позиция, заета от компанията".
Господин Нецел твърди, че е бил уволнен от високия ранг на изпълнителен директор, от което фирмата е спечелила, защото на компанията присъждат бонус точки за това, че има повече цветнокожи хора сред персонала си.
"American Express" започнала обучение въз основа на критична расова теория и впоследствие след убийството на Джордж Флойд от полицията в Минеаполис през май 2020 година уволнила Нецел, според него и документи на компанията, публикувани от Кристофър Руфо от Манхатънския институт.
Разработена във висши юридически факултети през 70-те години на миналия век, критичната расова теория е аналитичен инструмент, базиран на марксистки критически изследвания. Той посочва, че расизмът е основополагащ елемент на американското общество и правителство и е важен за разбирането и оценката на законите, политиките и програмите на САЩ.
От своя страна "American Express" казва, че твърдението на уволнения е "неоснователно".
"Ние имаме дългогодишен ангажимент да живеем с ценностите на нашата компания, което включва насърчаване на разнообразна и приобщаваща култура, в която всички колеги се чувстват добре дошли и чути и имат равни възможности да процъфтяват", казва говорителят на компанията Лиа Герстнер.
"Нашите програми за разнообразие, равнопоставеност и приобщаване са изключително свързани с поддържането на този ангажимент и не се основават на някаква конкретна теория, нито са насочени към конкретна група служители", казва госпожа Герстнер. "Напредъкът и компенсацията в нашата компания се основават единствено на индивидуалните бизнес и лидерски резултати. Всяко противоположно характеризиране на нашата компания и култура е просто погрешно".
Според записите на компанията, "American Express" е наредил на служителите да преминат "антирасистки" обучения, за което те са били принудени да идентифицират своите "привилегии" и да се определят по "раса, сексуална ориентация, тип тяло, религия, инвалидност, възраст, пол самоличност [и] гражданство".
"American Express" е платила на професора от "Harvard Kennedy School" Халил Мухамад да чете лекции на служителите на компанията. Господин Мохамад, правнук на основателя на "Нацията на исляма" Халил Мухамад, говорил по темата за расата в корпоративна Америка и критикувал капитализма и "American Express" за предполагаеми злини, нанесени от нея на цветнокожите хора.
Господин Нецел също казва, че би нарушил закона, ако следваше съвета на лектора Мохамад. "Той настоя в речта си, да третираме чернокожите по различен начин от белите, което в кредитния бизнес е незаконно", твърди Нецел. "Бях потресен", споделя той.
Нецел бива уволнен не от неговия пряк ръководител, а от друг изпълнителен директор, който би спечелил от уволнението на белите служители.

https://www.washingtontimes.com/news/2021/nov/21/former-executive-accuses-american-express-firing-h/




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5868200
Постинги: 2832
Коментари: 26073
Гласове: 34383
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930