Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2021 11:01 - © В интервю Батька постави на мястото му семпъл журналист от CNN
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 588 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 12.12.2021 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.12.2021г.

     Президентът на Република Беларус Александър Лукашенко дал интервю на Матю Чанс от CNN : image

Интервюто започва с провокативен въпрос на водещия и продължава с такива :
Водещ : Мистър президент, много ви благодаря, че се присъединихте към нас тук в CNN. Обвиняваха ви, че сте инициирали брутални репресии срещу политическите си опоненти след изборите миналата година. Хиляди хора бяха арестувани. Някои от тях според правозащитни групи, страдат от нарушаване на правата им в затворнически помещения, хора са били убити. Бихте ли използвали тази възможност сега да се извините на народа на Беларус за нарушенията на правата на човека, които са претърпели от вашите ръце?
Лукашенко : Не, не бих искал да се възползвам от тази възможност. Ако някога го направя, бих направил това чрез белоруските медии. Тук те са доста добри. Какъв би бил смисълът да го правиш по CNN? Не мисля, че това е дори актуален въпрос и по принцип няма за какво да се извинявам, а последните случващи се събития в Беларус потвърждават моята теза.
В : Казвате, че няма за какво да се извинявате, но "Хюман Райтс Уоч" споменава, че множество задържани са се оплаквали за счупени кости, счупени зъби, мозъчни травми, кожни рани, електрически изгаряния. "Amnesty International" говори за центрове за задържане, които се превръщат в камери за изтезания, където протестиращите са принудени да лежат в пръстта, съблечени до голо, докато полицията ги рита и бие с палки. Не мислите, че за това си струва да се извинявате?
Л : Знаете ли, нямаме нито един център за задържане, както казвате, като Гуантанамо, или онези бази, които вашата страна е създала в Източна Европа. Така че мисля, че ако вземете това предвид – човек се учи за сравнение, оттук и моят отговор на вашия въпрос – не мисля, че ще излезете по-добре. Що се отнася до нашите собствени центрове за задържане, където държим обвиняемите или разследваните, те не са по-лоши от тези в Британия или САЩ. Мога да ви гарантирам това. Говорите за определени организации за защита на правата на човека, добре, ние видяхме тези организации за защита на правата на човека в действие. Е, вие сте човек и журналист, който познава много добре проблемите. Добре познавам вашата биография в журналистиката. Ти си бил у нас. Така че правозащитните организации, ако не ме лъже паметта, всички обвиниха сирийци, руснаци и други, че използват биологични оръжия. Дори показахте това, след което се оказа, че става въпрос за видео манипулация. И все пак бяха включени правозащитни организации. Така че може би и в Беларус сте подтикнати от тези правозащитни организации. Ето защо ви предлагам да обсъдите конкретни факти, а не възгледите или изявленията на някои съмнителни правозащитни организации …
Наскоро показахте в CNN млада дама, застреляна в Конгреса на САЩ, герой на Съединените щати. Това не е ли нарушаване на правата на човека? Но ти мълчиш за това …
Хората в Минск са много интелигентни, мъдри, талантливи и образовани. Те знаят какво означава CNN. В Минск хората знаят много добре, че вашият канал е предубеден и просто не искаха да говорят с вас за това, защото знаеха, че така или иначе ще изкривите всичко, което казват. Така че съжалявам, но това е факт.
В : Вашата основна опозиционна фигура в тази страна Светлана Тихановска се смята в много международни среди за истинския победител на изборите миналата година и избрания лидер на Беларус. Дори президентът Байдън я посрещна в Белия дом, вие не сте канени там, нали?
Л : Едно по едно. Женската персона – няма да я обсъждам. Не се бия с жени. Лидерът на опозицията е някой, който живее в собствената си страна и има различна гледна точка …
Тихановска – Матю, кълна се в децата си, че Тихановска не избяга никъде. Тя ме помоли да я заведа до литовската граница, не само тя, но и няколко други хора, което и направих …
Опитвате се да ме обвините в нещо, но нека ви дам някои факти за правата на човека. Наскоро нанесохте удар по Афганистан по подозрение за тероризъм и ударихте семейство, 12 деца загинаха … Прекарахте 20 години, убивайки хора там. Така че, моля, успокойте се за смъртта и умирането и така нататък.
В : Не говорим за САЩ, говорим за Беларус, а не за САЩ. Нямаме време да говорим за САЩ.
Имам обвинения от европейски държави. Полското правителство, което казва, че водите бежанците към тяхната граница. Вие дори им давате наркотици, според полските служители.
Л : Това е лудост. Всичко, което прави вашето полско правителство, е лудост. Казвате, че даваме наркотици на хората. Моля, поставете вашите доказателства на масата, ако има такива факти, аз ще бъда отговорен. Чакай малко, не прекъсвай. Но да седиш във Варшава и просто да размахваш езика си за различни неща, избягвайки отчетността пред хората в Полша за собствените си измами, е много по-лесно. Трябва да стигнете до дъното на това. Защо не видите сами какво става на границата? Готови сме. Не сме обявили извънредно положение на границата, както направиха поляците. Разрешаваме ли на всеки журналист да посети границата и да се увери лично? Ще бъдете много добре дошли, CNN и други канали. Чакай малко. Поканихме ги и те се срещнаха с тези бежанци. Ние ги молим, моля, върнете се в Беларус преди настъпването на зимата. Останете известно време в Беларус. Не, [казват те], литовците и поляците обещаха политическо или друго убежище. Ще изчакаме. И така те чакаха три месеца това да бъде разрешено. Какво общо има с белорусите? Само през Беларус ли хората отиват във вашата страна и ЕС? Какво ще кажете за Средиземноморието, Испания, Италия и Гърция? Колко души умират там, стотици, пресичащи Средиземно море. Хиляди влизат в ЕС по този начин и същото важи и през Беларус. Те не искат да идват тук. Те отиват във вашите страни, защото сте ги поканили. Защо ги поканихте? Наскоро публично поканихте афганистанците и помолихте държавите от Централна Азия, бившите съветски републики и Русия да ги настанят там. Вие, американците поискахте това и наредихте на европейците да приемат всички. Това се чу във вашия канал. Така че, защо сега не приемате хора, които бягат от войните в онези държави, които сте ограбили, защо? Не обвинявайте Беларус. Ако те се насочваха към Беларус и искаха да останат в Беларус, а ние ги изгонвахме в Полша или Литва, тогава щяхте да имате случай, но няма такива хора, които искат да останат в Беларус и са изгонени от мен. Вие обаче да ритате трупове през границата ни.
Извинете ме Матю, имате англосаксонски манталитет. Президентът Путин и аз, или някой от нашите служители, никога не говорим така : плащате ми или и ние обещаваме нещо. Ние сме братски народи. Произхождаме от един и същ произход, руснаци и белоруси.
В : Зависимостта ви от Русия ще превърне ли Беларус в западен аванпост на руската армия?
Л : Що се отнася до базите, вие ме изненадвате. Не знаете ли НАТО какви чуждестранни бази има тук? Нямаме нито една чуждестранна база, включително на руснаци, с изключение на две, почти може да се каже цивилни бази. Те са наследство от съветската епоха …
Пропуснали ли сме нещо, Матю? Бяхте нещо малко възбуден, изпуснахте някои теми …
Вижте, аз служа, както казвате, 27 години в този офис, служейки на хората си. Но още не съм достигнал възрастта на вашия партиен комитет във Вашингтон. Мисля, че вашият президент е на 88 години или скоро ще навърши 90. Така че нека вземем възрастта на вашия покровител от Вашингтон за наш водач. Защо не? Не се притеснявай, няма да живея толкова дълго …
Най-малкият ми син говори много добре английски и често ми го превежда, когато гледаме този канал. Моля, бъдете обективни, бъдете по-честни, заключава Лукашенко.

https://edition.cnn.com/2021/10/02/europe/belarus-lukashenko-interview-transcript/index.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. nedovolen - Набил му го е целио, къфто е поискал. ...
12.12.2021 11:28
Набил му го е целио, къфто е поискал. Батка, не журнаГлиста.
Ти пък да видиш една журнаГлистка от SNBC при Путин. - Красива жена, пък не разбира. Аз й говоря едно, тя за съвсем друго.
:)))
цитирай
2. blagovesteliseev - браво на Лукашенко
12.12.2021 12:11
Дано да е жив и здрав за да не оглозгат и неговата страна.
цитирай
3. kvg55 - До 1. nedovolen
12.12.2021 14:10
Ако беше грозна, можеше и да разбере.
цитирай
4. kvg55 - До 2. blagovesteliseev
12.12.2021 14:12
Засега държи здраво.
цитирай
5. born - Батька не си поплюва !
12.12.2021 19:06
Батька не си поплюва !
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
12.12.2021 19:43
Никак даже!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760600
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031