Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2021 11:01 - © Полски мераци
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1020 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 11.12.2021 11:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
11.12.2021г.
     Не трябва да има граници между Украйна и Полша, те трябва да бъдат премахнати, най-вероятно един ден това ще се случи, казал украинският посланик във Варшава Андрий Дещица. "Например има граница между страните – членки на Европейския съюз, но само по картите, по знаците по пътя, можете да разберете, че влизате в друга държава. Вероятно ще дойде време, когато между Полша и Украйна ще има същата граница, както между Полша и Германия, между страните от Европейския съюз", цитира дипломата РИА "Новости".
Интересно що за посланик е този Дещица, след като не знае какви са настроенията в полското общество към Украйна и какви са намеренията на полските власти.
А то в Полша си мечтаели за нещо повече от премахването на граничните препятствия : image

"Кремъл не се страхува толкова много от нещо, както от укрепването на полско-украинския съюз. И страхотно, нека треперят, имат от какво да се страхуват!". С тези думи Варшава кани Киев за най-тясна интеграция с Полша. Как ще изглежда подобна интеграция и защо Украйна, а не Русия, трябва да се страхува толкова повече от нея не е ясно?
Полските националисти искат да направят на Украйна "взаимноизгодна" оферта. Въпросът е, че Киев се отказва от залога на немската карта и залага на полската. И вместо да зяпне в устата на Берлин, той участва в проекти за регионална интеграция с Варшава.
Да, полските проекти наистина са доста амбициозни. Те се отнасят не само до Украйна, но и до цялата Mittel Европа – областта на Централна и Източна Европа. Първоначално този термин се използва за означаване на германската сфера на влияние, но сега Полша иска това да бъде нейната сфера и я нарича "Трите морета" (Черно, Балтийско, Адриатическо – тоест всички страни в триъгълника Грузия – Естония – Словения), или същото Помеждуморие. Трите проекта, които по същество са различни, бяха обединени от поляците в един, за да определят своето ръководство в този обширен регион.
Полските националисти подчертават, че става дума за лидерство, което да ограничи Русия. "Днес Полша не е сама в борбата с възраждащата се империя. Повечето от поробените народи придобиха независимост, Литва, Естония и Латвия са свързани с нас чрез военен съюз и чрез укрепване на икономическите контакти в рамките на Инициативата за "Трите морета", пише журналистът Йежи Любах. "Трите морета" е 120 милиона жители на страните от ЕС, "Трите морета" днес е огромна част от икономическото развитие на Европа и най -динамично развиващата се част от него", казва президентът на Польска Анджей Дуда. Сега те искат да включат Молдова – и разбира се Украйна.
Но възниква въпросът : защо тогава такава велика Полша, консолидираща цяла Източна Европа, се нуждае от нищата Украйна? Отговорът е прост. Всъщност полската интеграция се забавя. На първо място, защото Полша се счита за лидер в Източна Европа главно само от самите поляци и особено от държавните лидери – президентът и министър-председателят.
Полша не успя да направи дори Вишеградската четворка "своя", но вече се цели в Трите морета … Чехия и Словения смятат поляците за "бедни роднини" и не я следват. Словакия следва Чешката република. За Унгария Полша е тактически съюзник в конфронтацията с Брюксел, но определено не е съгласна да лежи под "авторитета" на Полша.
И точно за увеличаване на геополитическата тежест на Полша, се нуждае тя от Украйна – за което Варшава играе с антируските настроения на Киев. Полша действа и подкрепя запалването на украинско-руската конфронтация. Първо, поляците са щастливи, че са успели да преместят размирната буферна зона от тяхната територия по-нататък в Украйна и второ, те знаят точно как да продадат конфронтацията с Русия на Запад. Неслучайно Полша многократно е декларирала ролята си в европейската интеграция на Украйна, като неин адвокат, като недвусмислено претендира за висок хонорар от сделката".
Украинските елити са недоволни от готовността на Берлин и дори на Вашингтон да търсят начини да контактуват с Москва. Съществуването на украинския режим се основава на руско-западния конфликт, така че Киев може да се насочи към онези, които са готови да помогнат на украинските власти да изсипят керосин в този конфликт. Ако Германия даде по-малко пари и не подкрепи всички капризи на Украйна, тогава Киев може да залитне към Полша. Но стратегически това ще бъде положението на заек в прегръдката на боа.
Естествено сега поляците правят всичко възможно за да не изглеждат като боа.
Полша не демонстрира такива открити имперски амбиции, тя работи с мека сила. Особено по отношение на историята, културните проекти и общото наследство – пълно с грантове, програми за обмен, културни центрове. И, разбира се, има икономика – всички отиват да работят в Полша. Дори от Източна Украйна, от Харков, Днепър, Херсон, Николаев – всички работят в Полша.
Историята обаче е трудно да се пренебрегне. Украйна за Полша беше и остава не партньор, а храна. От историческа гледна точка полската аристокрация винаги е смятала територията на Украинска Галиция за подмандатна, с населяващи я хора от второ ниво. Украинците бяха третирани не като равни, а като крепостни селяни или разбойници. Отношението не се е променило много сега. Следователно Полша не смята Украйна за равноправен партньор и я смята, само като беквокалист в някои междудържавни формации, където Полша си отрежда водеща роля. В Киев си спомнят това, въпреки че не винаги го признават.
Всъщност самите полски националисти говорят за "брак по сметка". "Не е нужно да обичаме Украйна, за да вземем нейната страна във всеки конфликт с Русия. Това просто се изисква от нашите национални интереси", казва Йежи Любах. Но националните интереси на Украйна, както и егоистичните интереси на украинския елит сега са в противоречие с полските. Следователно Киев вероятно ще откаже предложението на Варшава за създаване на украинско-полски съюз. Няма да предостави такъв подарък на Москва.
Но изявлението на посланик Андрий Дещица противоречи на това заключение!?
Отгоре на всичко намерението на отговорни украински чиновници да заменят кирилицата с латиница съвсем поставя Незалежната в подчинена на Република Полша територия.

https://vz.ru/world/2021/9/1/1116571.html
https://vz.ru/news/2021/9/12/1118551.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. get - Красимир Краваров - Длъжен съм да ви ...
11.12.2021 12:15
Красимир Краваров - Длъжен съм да ви ПРЕДУПРЕДЯ, че извършените от вас действия - препечатване на Статията от "Поглед-инфо", без изрично посочване(за съгласие няма да издребнявам) от Автора и Изданието, поместило я.
Е наказуемо по смисъл на чл.173 от НК на Р.България ... В който се визира за?

чл. 173 ал.1 - Плагиатство:
"Издаване или използване под свое име или псевдоним на чуждо произведение на науката, литературата и изкуството или значителна част от такова произведение."

Оригиналната статия е поместена в седмичника "Взгляд-Ру". Заглавие: "В Польше мечтают о поглощении Украины". Авто: Геворг Мирзаян - доцент във Финансовия университет ... и т.н. ... като стигаме и до превода извършен от Сергей Иванов.
цитирай
2. kvg55 - До 1. get
11.12.2021 14:39
Духай кавала, глупако!
Преводът също е авторство.

И говеда не са само кравите, а и такива като теб.
цитирай
3. get - До 2. kvg55 - Сакън с "духането" - щот ако сме тет-а-тет, НОКДАУНА ТИ Е ОСИГУРЕН !
11.12.2021 15:14
kvg55 написа:
Духай кавала, глупако!
Преводът също е авторство.

И говеда не са само кравите, а и такива като теб.


Ако СИ ПРЕВОДАЧА ... Защо не се подпишеш с истинските си имена Сергей Иванов ... Лошо-о таварищ Кравар*off :)))
- Разрешаваш ли "да те докладвам" - Ъм?
цитирай
4. kvg55 - До 3. get
11.12.2021 19:23
Написал съм си името, каквото ми е.
И не ме заплашвай, милиционерино!
Никога не бих те допуснал до себе си, негели да ми духаш.
Става въпрос за един дебел мазен циганини, който ти е голям мераклия.
Да ти е сладко!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755537
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031