Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2021 15:01 - © Клеветата като журналистика
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 215 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.12.2021 15:03


03.12.2021г.

     Италианският "la Repubblica" : imageпубликувал наплевателска и клеветническа статия срещу Руската федерация и президента Владимир Путин – "Танкове и мигранти : хватката на Путин души Европа" ("La Repubblica", 14.11.21).
С простотиите на жабарския вестник се заела Мария Захарова : image

Относно статията "Танкове и мигранти : хватката на Путин души Европа" ("La Repubblica", 14.11.21). Отговор на говорителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова до директора Маурицио Молинари : 
"Прочетох с ентусиазъм вашата статия, д-р Маурицио Молинари, за Repubblica. Отдавна не бях виждала такива възхитителни глупости.
Разбирам защо никой от редакционния ви екип не го подписа и вие лично поехте отговорността за тази срамна мисия. Никой уважаващ себе си журналист не би искал името му да бъде под заглавието "Танкове и мигранти : хватката на Путин души Европа" : image

В статията се казва : "… видяхме пристигането на руски военни части на границата с Украйна : говорим за най-малко 90 000 души с техните бронирани машини и артилерия … армията създаде база в Елня, на 260 км северно от украинската граница".
Вероятно д-р Молинари, вие сте слушали твърденията на САЩ, че Русия съсредоточава войски на границата с Украйна, но не сте чели официалното изявление на украинското министерство на отбраната, което опровергава американските фобии. По дефиниция вие явно не знаете позицията на Москва. И защо трябва, като може да пишете за "създаването на база с бронетехника и артилерия в Елня" без никаква проверка на фактите. Няма основание. У нас изобщо няма военни бази. Има дислокация на части на руските въоръжени сили на национална територия. И това е абсолютно наше суверенно право, което не нарушава нашите международни ангажименти и принадлежи, както между другото обичат да казват в НАТО, към "рутинни дейности".
Политиката на Русия към суверенитета на Украйна след нейната независимост има единствената цел да изгради добросъседски отношения. Това, което се случи през 2014 година в Крим, е нещо, което ние непрекъснато обясняваме, но което на Запад постоянно се игнорира. Всеки опит за разобличаване на фактите се сблъсква със "статии", подобни на вашите, които изкривяват възприемането на реалността.
Но ще го повторя още веднъж. През 2014 година, след противоконституционния преврат в Украйна, още един резултат от западната намеса в делата на една суверенна държава, хората, живеещи в Крим, направиха своя исторически избор, избягаха от буйния националистически и незаконен екстремизъм, като проведоха референдум, който преди това беше опитал много пъти да организира, но това винаги му е било забранявано.
Нека сега да стигнем до мигрантите : "Путин създава друга кризисна ситуация паралелно, като подкрепя белоруския диктатор Александър Лукашенко в решението да доведе хиляди мигранти от Азия и Близкия изток до полската граница, за да създаде нов, експлозивен фронт на триене с Европейски съюз".
Сега въпросът е : кога "Република" ще напише, че САЩ и страните от НАТО "създадоха експлозивен фронт на търкания и кризисна ситуация в Европа" с безумните си действия?
Статията продължава по следния начин : "интересно е как всичко това съвпада с предстоящото откриване на "Северен поток-2", което ще увеличи зависимостта на Европа от вноса на руски газ, и с враждебността на Москва за постигане на споразумения за климата …"
Само Италия получава до 20 милиарда кубически метра газ годишно от Русия. Москва никога не е предавала или измамила Рим относно доставките на газ. Как може италиански журналист по съвест да говори с такъв вулгарен тон за руските доставчици на въглеводороди?
Вие лично, д-р Молинари, не обичате ли руския газ? Много добре. Имам иновативна идея : в знак на протест Маурицио затопля къщата си с броеве на "La Repubblica".
Кой ти дава право да обиждаш държавата ни с отвратителна клевета? Търсите ли лъжичката? Имам супер ексклузив за вас : Публикувайте истинско изречение във вашия вестник : "Няма по-надежден доставчик на газ за Европа от Русия".
Освен че се спирам на нещо, което не хваща окото от пръв поглед. Задавате въпроса "как ЕС на Макрон, Шолц и Драги ще реагира на руското хибридно предизвикателство в разгара си".
Отговорът е кратък : в никакъв случай. Те няма да реагират по никакъв начин, защото "няма руско хибридно предизвикателство". Това е изобретение, както цялата ви статия. Спрете да храните този мит, за да влезете в благоволението на русофобските политици. Уважавайте читателите си. Италианците не заслужават такива откровени лъжи".
17/11/2021

https://roma.mid.ru/it/press-centre/sull_articolo_carri_armati_e_migranti_la_morsa_di_putin_sull_europa_la_repubblica_14_11_21_risposta_/




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5866203
Постинги: 2832
Коментари: 26066
Гласове: 34380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930