Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2021 13:01 - © И Финландия подпява на САЩ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 790 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 30.11.2021 13:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.11.2021г.

     Последната война между Русия и Финландия е така наречената Зимната война (или Съветско-финска война). Тя е война между Съветския съюз (СССР) и Финландия, започнала на 30 ноември 1939 година и завършила на 12 март 1940 година с подписването на Московския мирен договор между СССР и Финландия : image

Сега Съединените щати и Алианса кустрят и тласкат Република Финландия към военна конфронтация с Руската федерация – В първия си публичен доклад за своята дейност Финландското военно разузнаване разглежда Русия като основен потенциален враг. Вече се вземат решения за мащабно превъоръжаване на финландската армия. Как се случва това и защо са арестувани тези, които не виждат заплаха в Русия?
Документът на финландското разузнаване насочва вниманието към Русия още от първата страница. Наблюдателите от страната Суоми уверяват, че Руската федерация "нагло е демонстрирала способността и желанието, ако е необходимо, да използва въоръжена сила за постигане на целите си" – което, според тях, е увеличило напрежението в региона. Затова фактът, че "Русия редовно развива военните си способности и готовността на своите въоръжени сили", се представя като тревожен и плашещ. Неотдавнашното решение на руското министерство на отбраната да предостави на Северния флот статут на военен окръг също се приема с неодобрение от финландците. Като "фактор на нестабилност" годишникът посочва както миналогодишните учения на руските въоръжени сили "Кавказ-2020" : image

, така и провелите се през месец септември съвместно с Белорусия маневри "Запад-2021" : image

Като цяло впечатлението е, че Руската федерация е почти основният дразнещ фактор за финландците – тя постоянно се споменава в един или друг негативен контекст.
"Заключенията" на финландските разузнавачи съвпадат с изявленията на местните политици.
Министърът на войната на Финландия Анти Кайконен говорил по телефона с министъра на войната на САЩ Лойд Остин. Кайконен казал : "И двете страни са фокусирани върху по-нататъшното развитие на сътрудничеството в областта на отбраната … Съединените щати проявяват голям интерес към уменията, възгледите и знанията на Финландия за Русия".
Ръководителят на Пентагона казал, че е наясно с разширяването на военното сътрудничество между Финландия и Швеция : image

Заместник-командващият шведските военновъздушни сили бригаден генерал Андерс Персон препоръчал на Финландия, като вероятна потенциална цел за "руско нашествие", да купи изтребители "Gripen" от шведската компания Saab. Нещата ясно опират до търговията : image

Миналата година Финландия обяви, че планира да закупи огромни количества бойни самолети от всякакъв вид – което предизвика алчния интерес на западните производители :
С милитаризацията на страната е ангажиран кабинетът на министрите под ръководството на Сана Марин, жена, която е представена от либералните медии като "умна и красива жена", която постоянно се тревожи за, казват те, интересите на редовите финландци : image

Правителството на обичаната Сана Марин, социалдемократ (изведнъж!), ще инвестира 12 милиарда евро в закупуването на us-американски военни самолети от всякакъв вид.
Срещу кого се подготвят всички тези оръжия? – Абсолютно всички знаят, че единствената потенциална заплаха за съществуването на Финландия е Русия. Като начало се очертава хибридна война. Финландците като партньори участват в дейностите на Центъра за киберзащита на НАТО, основан през 2008 година в Талин, а през септември 2017 година в Хелзинки, регион Сернайнен, беше открит Европейският център за противодействие на хибридните заплахи (ЕЦПХЗ). 12 държави веднага изразиха желание да участват в дейностите на центъра : Финландия, Швеция, Норвегия, САЩ, Франция, Германия, Испания, Великобритания, Полша, Естония, Латвия и Литва.
С други думи, ЕЦПХЗ се "обучава" в "хибридна война" с Русия : всъщност те не крият от самото начало, че се интересуват изключително много от Руската федерация и всичко, което се е случило в нея.
Успоредно с въоръжаването имаше разследване относно "изтичането на класифицирана информация" във вестник "Helsingin Sanomat" – където главен заподозрян е бившият шеф на финландското военно разузнаване контраадмирал Георги Алафузов (който по едно време оглавяваше и военното разузнаване на целият Европейски съюз), който сега е пенсионер.
Може би Алафузов е бил отстранен за изявлението си през април 2014 година, че Русия не възнамерява да води завоевателни войни и не иска да увеличава международното напрежение. Той също така говори за отсъствието на руски войски в Украйна. Такива крамолни изявления, съчетани с руския произход и фамилия, породиха подозрение към контраадмирала от финландските "национални патриоти".

https://vz.ru/world/2021/5/13/1098737.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Тия
30.11.2021 14:04
и на Хитлер подпяваха. А са православни.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
30.11.2021 14:53
Да, и на Хитлер. Абе, всеки ще си получи заслуженото.
цитирай
3. nedovolen - Финландците са добре показани във ...
30.11.2021 16:02
Финландците са добре показани във филма "Особености на руския риболов". От заглавието е видно, че темата е друга. И руснаците се самоосмиват, ама хайде, мир да има.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen3
30.11.2021 18:31
От филма останах с впечатление за дружелюбните отношения между руснаци и финландци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5835294
Постинги: 2830
Коментари: 26038
Гласове: 34365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930