Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2021 20:01 - © Екоинквизиция
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 893 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 29.11.2021 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
29.11.2021г.

     Безразличната природа направи неприятна изненада за еко-войните от всички страни. Лятото в Арктика започна със закъснение; ниското налягане попречи на притока на топли въздушни маси. И тук коварният арктически лед се държеше в съответствие със законите на физиката, напълно компрометирайки дневния ред за глобалното затопляне. Той не се стопи : image

Това не е достатъчно. Майката природа ни подготвя още една изненада. След есента – това, разбира се, е шок спойлер за хората елфи – зимата ще дойде при нас. Голямото количество лед около Северния полюс ще действа като хладилник за цялото полукълбо. Огромни въздушни маси ще плават по цялата планета, охлаждайки атмосферата на Евразия и Северна Америка. Тоест – още един спойлер – ще е студено през зимата.
Хоровете се дирижират от красивото момиче Грета Тунберг : imageТя призовава младите еко-войни да не ходят на училище, а да правят "климатични стачки", тоест целият клас се откъсва от уроците и се мотае по площадите. Тя нареди на цялото човечество да не се къпе под душа, да не яде месо, да не лети със самолети, да не пътува с коли и спешно да заколи всички крави.
Освен това следва да се изкоренят всички растения, защото при дишането си отделят СО2.
Нейните последователи предприеха следващата логична стъпка и с пълна сериозност ни призовават да спрем да се размножаваме. Дете, нали разбирате, замърсява природата. Неговият въглероден отпечатък е 58,6 тона въглероден двуокис всяка година, малко ли е? Но там има и памперси, кутии от бебешка храна. И въобще : раждането на деца е фу.
Все още чакам кой ще направи следващата стъпка, ще излезе, така да се каже, и ще доведе зелената програма до нейния логичен завършек, приканвайки цялото човечество да се самоубие. Е, всъщност : всяка секунда издишваме въглероден двуокис за проклетия.
Всяка зима обаче зеленият дневен ред се сблъсква с реалността. Живакът в старите неекологични термометри пада под нулата, Дядо Мраз встъпва в длъжност и упражнява правата си – и тогава се оказва, че апартаментът е студен, бензинът е поскъпнал, сметката за ток е стотици евро на месец, а цените в най-близкото топло кафене внезапно са нараснали с един и половина пъти.
Хората елфи осъзнават, че има някаква връзка между всички тези събития, но не разбират каква е тя. Единственото, което им остава, е да изпълняват ритуалите на своята религия възможно най-яростно и да сортират отпадъците още по-старателно. Включете душа за минута, електрическата камина за половин час, легнете си по чорапи, пуловери и шапки и се убедете, че всичко това се прави в името на майката природа.
Лошото поведение на арктическия лед ни напомня за истинската сила на майката природа и ни кара да задаваме всякакви неприятни въпроси. Основният е – не е ли преувеличено въздействието на хората върху земната екосфера? В крайна сметка нашата планета съществува от четири и половина милиарда години. През това време животът тук се е развил и еволюирал доста успешно, пораждайки Хомо сапиенс с вярата си в Грета Тунберг и розовите понита.
Човечеството започна да оказва някакъв минимален ефект върху атмосферата на планетата само преди десетилетия. И дори тогава всички ТЕЦ-централи на планетата отделят с порядък по-малко CO2 от обикновените вулкани. А руската тайга поглъща този CO2 и в индустриален мащаб, недостъпен за никакви фабрики.
Независими изследователи смятат, че глобалните температурни колебания са свързани преди всичко с дейността на Слънцето. Като цяло само то може да засегне екосферата на Земята, включително топенето на ледниците.
Сътрудниците на Грета Тунберг се превърнаха в истинската инквизиция на нашето време. Освен това инквизиторите от миналото можеха само да завиждат на контрола им върху информационното поле. Почти всяка медия, всяка цифрова платформа ни налага зелен дневен ред. Доведен до абсурд, той заплашва да се превърне в новата сектантска религия на нашето време. Екологичната осведоменост се превърна в съдба на всеки образован гражданин.
Основните информационни ресурси на планетата неуморно вкарват в гъвкавите мозъци на нашите съвременници тенденция към веганство, отказ от консумация и отказ да раждат деца. Екорелигията предполага, че по този начин спасяваме природата. Но всъщност ние просто тъпчем джобовете на световните екофинансови спекуланти.
Виктория Никифорова          Със съкращения

https://ria.ru/20211007/zima-1753377792.html




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. panazea - Младата хунвейбинка Грета
29.11.2021 22:17
поучава възрастните !
После ще иска да ги отвежда в лагери.
Това сме го видели и преживели !
Китайците са го отрекли!
Сега западняците го повтарят , но нямат никакво въображение и го повтарят дословно.
Видяхме го 60те години , неграмотните младежи се разбесняха и оскърбяваха професорите си.
Дядо ми , роден 1895г им се смееше на хунвейбинчетата и тяхната Културна революция.
Сега пак ги избутаха напред.
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
29.11.2021 23:56
Точно казано – хунвейбинка. Ха-ха-ха!
Екопреторианците нищо смислено няма да направят. Само ще доразрушат буржоазното общество, което впрочем не е безполезно.
Социална лудост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758210
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031