Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2021 19:01 - © Пенсионерска идилия в МВР
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 916 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 28.11.2021 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.11.2021г.

     В процеса на преговорите за коалиционно споразумение за съставяне на правителство между ПП "ПП", БСП, ПП "ИТН" и "Демократична България" по тема "Вътрешна сигурност" : imageстанало ясно, че в Министерството на вътрешните работи работят по трудов договор около 7000 пенсионирани служители, съобщава вестник СЕГА : image
При социализма пенсионери можеха да работят по трудов договор само в строителството и селското стопанство. Но сега е капитализъм – личният интерес доминира над обществения.
Според Атанас Атанасов от "Демократична България" системата на МВР е задръстена и не позволява на младите служители да израстват кариерно, а това става единствено с връзки. Около това мнение се обединиха и представителите на останалите партии, като по думи на професор Николай Радулов от ПП "ИТН" голяма част от ръководителите на структурите са "парашутисти". Разчистване на системата на МВР от служители на пенсионна възраст. Тази идея обедини преговарящите. Всички се съгласиха, че е време за нова структура на МВР и за повече контрол над службите. 
Поради тази причина първата задача на бъдещото правителство e да изготви функционален анализ на МВР и ДАНС, който да включва цялостен преглед – дейността на дирекциите, персоналния състав, кадровата политика, финансовото състояние и ефективността. В изработката на този анализ ще участват външни експерти, политическото и професионалното ръководство на МВР, както и представители на полицейския синдикат, на Министерството на финансите и на всяка от парламентарно представените партии.
На базата на този анализ ще бъде изготвена изцяло нова правна рамка за работата на МВР.
Партиите обаче се разделиха в мнението си дали този нов закон да бъде структурен или функционален. Според БСП той трябва да остане структурен за вътрешното министерство. Различно мнение изразиха от ПП и ДБ, които считат, че трябва да има закон за опазване на обществения ред, както и за оперативно-издирвателната дейност, защото с тези дейности се занимават 7-8 структури. "Министерството на финансите няма устройствен закон, НАП няма устройствен закон, а има данъчно-осигурителен закон, който определя какви действия да извършва. Считаме, че и МВР трябва да бъде поставено на функционална основа", заяви Калоян Янков от ДБ.
От преки наблюдения мога да кажа, че пенсионери работят на чиновнически длъжности във всички институции на държавната власт. В общинските също. Има пенсионери, които получават едновременно пенсия за осигурителен стаж и възраст, пенсия за инвалидност поради общо заболяване, и работна заплата. "Не е луд този, който изяда зелника". Това е възможно само чрез корупционни схеми – така наречените роднински и приятелски връзки по народному наречено шуро-баджанащина.
"Основен дестабилизиращ фактор у нас е корупцията. Тя доведе до сътресение на политическата система и е заплаха за демокрацията. Корупцията се покровителства от държавата. Купуването на гласове се превърна в устойчив бизнес. Ще трябват много усилия, за да се ограничи този криминален бизнес. Парите от корупция се използват за купуване на политическо влияние", посочи Атанас Атанасов от "Демократична България". Според него на възлови позиции в институциите са инсталирани послушни хора и тази практика трябва да се прекрати. Къде по послушен човек от този, който е инсталиран в нарушение на правилата. 

 https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/pregovorite-sistemata-na-mvr-e-zadrustena-okolo-7000-pensioneri




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5833934
Постинги: 2829
Коментари: 26035
Гласове: 34365
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930