Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2021 11:01 - © Us-американските шпиони дават фира
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 988 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 27.11.2021 11:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.11.2021г.

     "Заловени, убити или компрометирани : CIA Признава, че е загубила десетки информатори", съобщава The New York Times : image

Информационният център за контраразузнаване на ЦРУ разследва десетки инциденти през последните няколко години, свързани с убийства, арести или компрометиране на свои информатори. В необичаен ход съобщението, изпратено чрез строго секретен кабел, включва конкретния брой агенти, убити от други разузнавателни агенции.
Длъжностни лица казват, че нивото на детайлност е знак за значимостта на съобщението. Обявяването на конкретния брой убийства е рядкост, тъй като това число обикновено се скрива от обществеността и дори от някои служители на ЦРУ, отбелязва изданието.
Кабелът, който също споменава въпроса за поставянето на "мисия над сигурността", идва на фона на неотдавнашните усилия на страни като Русия, Китай, Иран и Пакистан да намерят информатори на ЦРУ и да ги превърнат в двойни агенти, съобщава "Таймс".
Кабелът също така признава, че набирането на шпиони е високорисков бизнес. Той също така подчертава, че през последните години различни въпроси тормозят агенцията, като лоша търговска дейност, прекалено доверие на източници, подценяване на чуждестранните разузнавателни агенции и прекалено бързо привличане на информатори без да се държи на качеството, като същевременно не се обръща достатъчно внимание на потенциалните рискове от разузнаването, според New York Times.
Нарастване броят на компрометираните информатори подчертава иновативните методи, по които чуждестранните разузнавателни агенции проследяват действията на ЦРУ. Тези механизми включват биометрични сканирания, изкуствен интелект, инструменти за разпознаване на лица и хакерски инструменти за проследяване на движенията на служителите на ЦРУ, за да открият техните източници, според Times.
ЦРУ има много начини за събиране на разузнавателна информация, но мрежите от доверени човешки информатори по целия свят остават в центъра на усилията му, разузнаването, за което се предполага, че агенцията е най-добрата в света за събиране и анализ.
Ню Йорк Таймс също съобщава, че понякога служителите на ЦРУ са били повишавани за набиране на шпиони независимо от успеха, представянето или качеството на тези агенти.
"Никой в края на краищата не носи отговорност, когато нещата "тръгнат на юг" с агентите", казва Дъглас Лондон, бивш оперативен служител на ЦРУ, който не знае за кабела, пред "Таймс".
"Понякога има неща извън нашия контрол, но има и случаи на небрежност и пренебрежение и хората на ръководни длъжности никога не се държат отговорни", допълва той.
Хора, които са прочели съобщението, добавиха, че то е предназначено за офицерите, които са най-пряко ангажирани с набирането и проверката на потенциални нови информатори, съобщава вестникът.
ЦРУ естествено отказва да коментира въпроса.
Дали пък us-американските шпиони не гледат много шпионски филми и се имат за велики?
През последните две десетилетия работата на ЦРУ беше съсредоточена към терористичните заплахи и конфликтите в Афганистан, Ирак и Сирия. Но сега отново централен елемент от дневния ред на ЦРУ беше подобряването на събирането на разузнавателна информация за силите на съперничеството, както големи, така и малки, особено тъй като политиците изискват по-добра представа за Китай и Русия. Загубата на информатори, казаха бивши служители, не е нов проблем. Но кабелът показа, че проблемът е по-спешен, отколкото се разбира публично, според New York Times.
Директорът на агенцията Уилям Бърнс : image
има проблеми, тъй като подопечната му работи за набиране на шпиони по целия свят в трудни операционни среди.

https://www.nytimes.com/2021/10/05/us/politics/cia-informants-killed-captured.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. iw69 - Янките
27.11.2021 11:21
вече отдавна не са на нужното ниво по много неща.
Те са империя качила се на ескалатор надолу, все още се опитват да тичат в обратна посока, но скоро силите им ще намалеят и за това.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
27.11.2021 11:49
Образно си описал пътят на САЩ.
цитирай
3. starforlife - Прочетох само заглавието и първите 3-4 реда и да взема да кажа следното:
27.11.2021 12:27
- 1-во: Представяш ли си колко са го "закъсали" САЩ и в частен случай ЦРУ, щом ти знаеш какви ли не секретни "факти" за тях?
- 2-ро: А представяш ли си колко са го закъсали ГРУ щом именно ЦРУ (и ФБР - и ФБР, колкото и да не им е в ресора) предотвратяват атентати на територията на Русия?

Колко вече станаха?!
Половин век?!
Имам предвид годините, през които все чакате Америката аха-аха да се срине, а тя си върви все така напред и нагоре, а вие лапате мухи.

А, да - и тролите.
цитирай
4. kvg55 - До 3. starforlife
27.11.2021 15:14
Статията е на The New York Times, умнико.
цитирай
5. starforlife - ~
27.11.2021 21:48
kvg55 написа:
Статията е на The New York Times, умнико.

Това по никакъв начин не променя истинността на казаното от мен, ТРОЛЕ.
Напротив - само още повече показва глупостта ти.

ПС: Знаеш ли от кога Умникът аз се смея на идиотията ти с таговете?
А знаеш ли, че от 30-ти ще започна да ти се смея още повече?
Защо ли?
Ами защото в чест на този голям ден (30-ти ноември) ще те светна каква е глупостта ти спрямо въпросните тагове.
И ще остане да се сетиш, (ГЛУПАКО - ха ха ха ха) защо ще започна да ти се смея още повече.
цитирай
6. kvg55 - До 5. starforlife
27.11.2021 22:32
Знаеш, кой се смее най-добре, драги.
И няма какво да ме святкаш, имам си технология, която следвам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754007
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031