Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2021 07:01 - © Препоръки на ДД за спазване правата на човека
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 279 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 27.11.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
27.11.2021г.

     Съединените щати все по трудно удържат "световното си лидерство". Те нямат сили да поддържат лоялните си режими, но искат да ги контролират, даже – целият свят : image

В подкрепа на усилията Държавният департамент разпространил писмо до дипломатическите и консулски служби на САЩ. До творението на Антъни Блинкен се докопало "Политико" : image

Намигвайки на дипломатите държавният секретар сподели подробности за своите приоритети за правата на човека и демокрацията в кабел, изпратен до посолствата на САЩ по целия свят, информира списанието.
Държавният секретар Антъни Блинкен казва на американските дипломати да направят насърчаването на правата на човека и демокрацията приоритет, дори в държави с неправомерни правителства, които при това са съюзници на САЩ.
Инструкциите на Блинкен се съдържат в дълго съобщение, изпратено до американските посолства по целия свят. Документът, получен от "Политико", е опит за миг да превърне в конкретни цели реториката за правата на човека и демокрацията от него и президента Джо Байдън по време на президентската кампания и от встъпването му в длъжност.
"Отстояването на демокрацията и правата на човека навсякъде не е в напрежение нито с националните интереси на Америка, нито с националната ни сигурност", назидава Блинкен в посланието си. "Това е изцяло в националните интереси на Америка и укрепва националната ни сигурност, когато демокрацията и правата на човека са защитени и засилени в световен мащаб". Само че Съединените щати имат опит в двойните стандарти, да са по-малко остри и гласовити за нарушенията на човешките права, когато се случват в страни, които се считат за съюзници или партньори на САЩ – Кралство Саудитска Арабия най-вече.
Дори когато поддържаме отношенията с такива правителства, "ние винаги трябва да продължаваме да изясняваме своите притеснения и да търсим начини да упражняваме ефективен натиск върху тези държави да спазват демократичните норми и да зачитат правата на човека", пише Блинкен. "Докато в някои случаи ще трябва да коригираме натиска, който прилагаме, за да избегнем разкъсване на връзката, няма връзка или ситуация, в която да спрем да повдигаме опасения за правата на човека в приятелски страни".
Блинкен е изправен пред редица подобни тестове през следващите месеци. Ключовият е дали да се подпише за стотици милиони долари военна помощ за правителството на Египет, което заключи десетки хиляди политически затворници.
Блинкен изброява няколко приоритета за дипломатическа дейност на САЩ в бъдеще, включително : засилване на движенията за демократични реформи в стратегически важни страни и близки американски партньори; предоставяне на гражданите на средства за борба с техниките за наблюдение, като същевременно се насърчава достъпът им до информация; борба с корупцията; и предотвратяване на злоупотреби от сили за сигурност в чужбина, включително тези, на които Съединените щати помагат да се въоръжават. Тежко му на КСА.
При насърчаването на правата на човека и демокрацията в чужбина американските дипломати трябва да заявят "ясно, че не искаме повече от други страни, отколкото ние искаме от себе си", заявява Блинкен. "Това означава, че признаваме несъвършенствата си. Ние не ги замитаме под килима. Сблъскваме се с тях открито и прозрачно, и се поправяме".
Инструкциите на Блинкен предизвикаха упрек от сенатора Марко Рубио, републиканец от Флорида. Той обвини администрацията на Байдън, че е по-фокусирана върху побоищата в самата US-Америка, отколкото върху много по-належащия въпрос : репресиите в Куба : image

Блинкен казва на американските дипломати да наблюдават и да докладват не само за вътрешното положение на приемащата държава, но и как тази страна действа на фронта за правата на човека и демокрацията извън нейните граници и в многостранни институции. Той също така призовава служителите на Държавния департамент да търсят начини да използват всичко – от военната помощ на САЩ до забраните за визи, за да оформят поведението на нарушителите на правата в държавата, в която представляват интересите на Щатите.
Секретарят също така обещава, че ще изпрати по-подробни планове и инструкции в следващите дни.
Джо Байдън нарежда на Руската федерация да спазва правата на Навални : image

https://www.politico.com/news/2021/07/16/blinken-us-human-rights-499833




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. mt46 - А
27.11.2021 13:51
защо Щатите не спазват правата на човечеството, на народите, на държавите?...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
27.11.2021 15:12
Защото са световен жандарм.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761265
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031