Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2021 07:01 - © Путин за кризата с мигрантите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 23.11.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
23.11.2021г.

     Владимир Владимирович дал интервю пред Павел Зарубин от ТВ канала "Русия 1" : image

На въпросът "Защо Лукашенко и Меркел не си говорят за напрежението по границата на Европейския съюз с Беларус?" Путин отговаря : "Първо, това не е въпрос за мен, защо не си говорят. Това не ни засяга". Това означава ненамеса от страна Руската федерация във вътрешните работи, както на Беларус, така и на Федералната република.
И посочва източникът на напрежението : "Не трябва да забравяме откъде произлизат тези мигрантски кризи. Това са причини, създадени от самите западни държави, от европейските страни. Те са от политически, военен и икономически характер" – войните в Близкия Изток.
"Военни, защото всички участваха, да речем, в операции в Ирак, а сега има много кюрди от Ирак; и те воюваха в Афганистан двадесет години, а сега там има все повече и повече афганистанци. Беларус няма нищо общо с това. Мигрантите минаваха по други канали. И фактът, че сега минаха през Беларус, тук не е изненадващо, защото Беларус, както ми обясни Александър Григориевич Лукашенко, има безвизово влизане в страната от страните на произход. Има и икономически : много високи социални помощи в Европа за мигрантите, много високи. Например, човек, който работи добре с висока безработица в страните от Близкия изток, включително тези, където се добива нефт, дори работи в петролната индустрия, получава порядък по-малко от неработещ мигрант, получаващ социални помощи, да речем във Федералната република. Разбира се, хората са привлечени там. Защо да работите в бурни условия, без да спазвате някои основни правила за безопасност, защо да живеете и работите там, ако можете да не работите и да получите два-три пъти повече със семейството си? Защото те плащат както за възрастни, така и за деца, а образованието е безплатно и по правило медицинското обслужване е безплатно. Повтарям, това е политиката на водещите европейски държави. От друга страна, през цялото време чуваме, че хуманитарните въпроси все пак трябва да бъдат поставени на преден план, но когато на границата между Беларус и Полша полските граничари и представители на въоръжените сили бият потенциални мигранти, стрелят над главите им от военни оръжия, сирените се включват през нощта и светят на местата им, където са деца и жени в последните месеци на бременността – е, някак си това не пасва наистина на идеите на хуманизма, които уж са в основата на цялата политика на западните ни съседи. Ключовата връзка е в страните от Европейския съюз. Тези, които са там, ги влачат натам. Те организират всичките тези човешки вериги. Нека органите на реда и специалните служби в западните страни да работят по тях, ако нарушават нещо".
"Искам всички да знаят, че нямаме абсолютно нищо общо с това. Всеки се опитва да ни наложи каквато и да е отговорност по каквато и да е причина и без никаква причина. Нашите авиокомпании не превозват тези хора", изтъква президентът в отговор на обвиненията.
"Между другото, "БелАвиа", както ми казва Александър Григориевич, също не ги превозва. Резервират чартъри, влизане без визи – хората купуват билети и летят".
Относно вътрешният конфликт в Украйна за пореден път обяснява : "Когато зададем на нашите партньори въпрос, включително в Нормандския формат, какво точно Русия не изпълнява по Минските споразумения и какво според вас трябваше да направи Русия по Минските споразумения, няма отговор. Те просто [и казват] : ние не можем да формулираме. Не се шегувам, точно такъв е отговорът. И какво точно не изпълняват ЛНР и ДНР по Минските споразумения? Освен това не, не могат да го формулират".

http://kremlin.ru/events/president/news/67100




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758115
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031