Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2021 15:01 - © И без бой ще си признаят
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 660 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.11.2021 15:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
21.11.2021г.

     В страните от Евроколхоза започнаха, макар и неохотно, да признават, че доставката на мигранти до беларуската граница с Полша е организирана не от Лукашенко и Путин, а от европейски трафиканти, както и от турска авиокомпания. Повечето от задържаните контрабандисти са от Германия, съобщава германският телевизионен канал Welt.
"Гресел обаче смята, че Москва не стои зад кризата на границата", пише Welt и продължава в статията "Повечето контрабандисти идват от Германия", позовавайки се на поверителен документ от Европейската комисия озаглавен "Доклад за ситуацията : ситуация с миграцията и бежанците". "По-голямата част от арестуваните бегълци, които помагат на мигранти от Беларус да влязат в Европейския съюз през Полша, живеят в Германия. Това става ясно от вътрешен поверителен документ на Европейската комисия, с който Welt разполага".
"Повечето от съобщените случаи" се отнасят до ареста на шофьори, "които помагат на незаконни мигранти (предимно от Сирия, но също и от Афганистан, Иран, Ирак, Кувейт и Йемен) да стигнат до Германия с коли под наем през Полша". В повечето случаи шофьорите са от трети страни като Иран, Ирак, Сирия или Турция, "които живеят в Германия", съобщава "Welt", позовавайки се на документа на ЕС.
Беларуси, които притежаваха полска шенгенска виза, и сирийци, живеещи в Холандия, също са сред арестуваните контрабандисти. Според доклада на Европейската комисия Германия и Финландия са основните дестинации за мигрантите, които в момента се намират на полската външна граница на Европейския съюз : image
Според доклада Turkish Airlines превозва мигранти от Истанбул до Минск с четири до седем полета седмично. Увеличава се и броят на иракски и сирийски граждани, летящи за Минск през Дубай. Авиокомпанията Fly Dubai лети ежедневно от Дубай до Минск. Според документа участва и сирийска частна авиокомпания "Cham Wing Airlines" : image

Докладът, както се очаква от параноичните европейци, прогнозира участие на Руската федерация : "Руско летище може скоро да стане важно за контрабандистите. Летището в Псков може да обслужва полети от Беларус, Турция и Египет. Оттам мигрантите биха могли да се опитат да стигнат до балтийските държави – и по този начин до европейска територия".
В граничната зона между Беларус и Полша хиляди мигранти в момента са заседнали при минусови температури. ЕС обвинява белоруския диктатор Александър Лукашенко в умишлено превозване на мигранти от Близкия изток в държавите от ЕС Латвия, Литва и Полша, за да отмъсти срещу санкциите, приети от Брюксел. Много от мигрантите явно се надяват да продължат пътуването си към Германия : image

Не пропускат да обвинят Лукашенко
.

Коментаторът на таблоида на Bild Пол Ронцхаймер във връзка със ситуацията на полско-белоруската граница припомня миграционната криза от 2015 година и фразата : "Ние можем да се справим", която тогава беше изречена от германския канцлер Ангела Меркел. "Рядко се случва, когато реалността толкова бързо опровергава думите на политик", пише журналистът в коментара "Провалихме се".

https://www.welt.de/politik/ausland/plus234976830/Grenze-zu-Belarus-Mehrheit-der-Schleuser-aus-Deutschland.html
https://www.stern.de/news/-welt---mehrzahl-der-schleuser-in-polen-stammt-aus-deutschland-30913224.html
https://www.bild.de/politik/kolumnen/kolumne/kommentar-wir-haben-es-nicht-geschafft-78189332.bild.html




Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754223
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031